Προτάσεις για mini αποδράσεις στην Ευρώπη

0
3539

Η ωραιότερη περίοδος του χρόνου για διακοπές στο εξωτερικό επιτέλους έφτασε. Η ανυπόφορη ζέστη έφυγε και όλα δείχνουν ήρεμα, τουλάχιστον για μερικούς μήνες ακόμα μέχρι το πολύ κρύο και τα χιόνια να κάνουν την εμφάνισή τους. Όσοι από εμάς μπορούνε λοιπόν σίγουρα σκέφτονται να οργανώσουν ένα μικρό τριήμερο ταξιδάκι σε κάποιον ευρωπαϊκό προορισμό για να ζήσουν μερικές μέρες αποκλειστικά με το ταίρι τους ή την οικογένειά τους ανακαλύπτοντας καινούργια μέρη και πολιτισμούς.

Ρώμη

Μια καλή ιδέα για ένα τόσο σύντομο ταξίδι είναι φυσικά η Ιταλία και πιο συγκεκριμένα η Ρώμη. Η Αιώνια Πόλη δεν μπορεί παρά να μας παρασύρει με τη γοητεία της και να μας αποκαλύψει όλα της τα μυστικά. Εξερευνήστε τα μνημεία και αισθανθείτε όλη την μεγαλοπρεπή ιστορία που κρύβουν όπως το Κολοσσαίο, το Πάνθεον και η αρχαία Ρωμαϊκή Αγορά. Ενώ στη συνέχεια μπορείτε να περιπλανηθείτε στις μοναδικές πλατείες της και να θαυμάσετε τις εξαίσιες εκκλησίες της. Μην διστάσετε να πάρετε ένα από τα εκπληκτικά ιταλικά παγωτά και να κάνετε τη βόλτα σας στα μέρη της Φοντάνα Ντι Τρέβι καθώς και να κάνετε την ευχή σας στο ξακουστό σιντριβάνι.
Ταξιδι στην Ιταλια

Παρίσι

Η ιδανική φθινοπωρινή εξόρμηση για τους ερωτευμένους και όχι μόνο δεν θα μπορούσε να ήταν άλλη από το Παρίσι, δεν χαρακτηρίστηκε η Πόλη του Έρωτα για το τίποτα. Αν αισθάνεστε λοιπόν και εσείς το φτερούγισμα του έρωτα σίγουρα πρέπει να περάσετε από την Μονμάρτη. Η θέα που προσφέρει το σημείο καθώς και η επιβλητική εκκλησία μπορούν να συνεπάρουν και τους πιο σκληροπυρηνικούς ταξιδιώτες. Το απόγευμα αφού έχετε τελειώσει την ξενάγησή σας στο Λούβρο μπορείτε να συνεχίσετε περπατώντας στο πάρκο και να φτάσετε μέχρι την Αψίδα του Θριάμβου και στη συνέχεια να κατηφορίσετε προς την φωτισμένη πια Champs-Elysées και να θαυμάστε τα πολυτελή μαγαζιά της γνωστής λεωφόρου. Αν κουραστείτε μπορείτε να απολαύσετε έναν θεσπέσιο καφέ και κρουασάν σοκολάτα στα γραφικά καφέ της περιοχής.

Ταξιδι στο Παρισι

Βερολίνο

Οι λάτρεις των μουσείων σίγουρα δεν θα θέλουν να φύγουν από εκεί ποτέ πια. Το Βερολίνο διαθέτοντας ένα νησί από μουσεία καθώς και το περιβόητο μουσείο της Περγάμου προσελκύει επισκέπτες από όλον τον κόσμο που μπορούν να θαυμάσουν και να αξιολογήσουν τα ευρήματα. Αυτό όμως που σίγουρα δεν πρέπει να παραλείψετε στην πρωτεύουσα της Γερμανίας είναι να κάνετε μια ξενάγηση στον Καθεδρικό ναό θαυμάζοντας την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του καθώς και να περπατήσετε στη συνέχεια κατά μήκος του τοίχους του Βερολίνου. Συνεχίστε ευθεία από την Πύλη του Βρανδεμβούργου και κατευθυνθείτε σε κάποιο από τα γαστρονομικά στέκια για να δοκιμάσετε τις απολαυστικές δημιουργίες.

Διακοπες στο Βερολινο

Γενεύη

Αν αποφασίσετε να επισκεφτείτε τη Γενεύη το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα το μετανιώσετε. Η λίμνη Leman στο κέντρο της πόλης προσελκύει τη ματιά όλων ακόμα και των πιο δύσκολων επισκεπτών και ο λόγος φυσικά είναι το μοναδικό σιντριβάνι (Jet d’Eau) που είναι τοποθετημένο στη μέση και έχει τη δυνατότητα να εκτοξεύει νερό έως και 140 μέτρα ψηλά. Αν πάλι δεν σας συγκινεί το φαινόμενο μπορείτε κάλλιστα να αγναντέψετε τις παγωμένες κορυφές των Άλπεων. Σε κάθε περίπτωση θα νιώσετε ένα πρωτόγνωρο δέος το οποίο θα συνεχίσετε να έχετε καθώς διασχίζεται τα πλακόστρωτα δρομάκια της πόλης από τον 16ο αιώνα και θα θαυμάζετε την κορυφή από τον Καθεδρικό του Αγ. Πιέρρε.

Διακοπες στη Γενευη

Όποιο μέρος και να επιλέξετε να έχετε ένα όμορφο ταξίδι!

 

Κλείστε τώρα φθηνά αεροπορικά εισιτήρια online και ετοιμαστείτε για το επόμενο ταξίδι σας!