Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ακμή

0
2257

peripoiisi-spirakiaΚάποτε πιστεύαμε πως η ακμή ήταν η νόσος την εφηβείας σήμερα όμως παρατηρούμε πως δεν κάνει διακρίσεις. Τα γονίδια σίγουρα θα συμβάλουν στην εξέλιξη της υγείας του δέρματος αλλά εσείς θα διαδραματίσετε τον μεγαλύτερο ρόλο.

Τα αντιαισθητικά σπυράκια συνδέονται, όχι πάντα, με την λιπαρή επιδερμίδα επομένως βεβαιωθείτε σε πρώτο βήμα τι είδους τύπο επιδερμίδας έχετε. Αν είναι όντως λιπαρή αυτό σημαίνει πως παράγει σμήγμα και γι αυτόν τον λόγο εγκλωβίζει μικροσωματίδια και ακαθαρσίες στους πόρους με αποτέλεσμα να επιδεινώνει τα συμπτώματα.

Πρωταρχικό σας μέλημα λοιπόν είναι η καθημερινή φροντίδα. Τα κοινά σαπούνια και καθαριστικά δεν είναι αποτελεσματικά επομένως φροντίστε να περιποιείστε και να ενυδατώνετε το πρόσωπό σας με κατάλληλα προϊόντα που απευθύνονται σε σπυράκια ή σε λιπαρές επιδερμίδες. Πιο χρήσιμες φαίνονται ότι είναι οι κρέμες χωρίς έλαια με βάση το νερό ενώ οι μάσκες με πράσινο άργιλο καθαρίζουν σε βάθος χωρίς να ερεθίζουν. Αποφεύγετε τη χρήση scrub, τη σάουνα και την έντονη τριβή με σφουγγάρια. Πάντα να φοράτε αντηλιακό και αποφεύγετε το βαρύ make up, αν παρόλα αυτά θέλετε μια μικρή κάλυψη αγοράστε μια ειδική υποαλλεργική πούδρα χωρίς λάδι.

Αφού διαλέξατε την σωστή κρέμα σειρά έχει τώρα η σωστή υγιεινή. Το βράδυ -είτε ήσασταν βαμμένες είτε όχι- να πλένετε πρώτα τα χέρια σας και έπειτα το πρόσωπό σας. Γενικά τα χέρια σας να τα πλένετε συχνά και να διατηρείτε τα νύχια σας κοντά διότι γίνονται εστία μικροβίων. Μην ξεχνάτε πως δεν πρέπει να σπάτε τα σπυράκια όσο πειρασμός και να είναι. Δεν τα απομακρύνει γρηγορότερα και κατά πάσα πιθανότητα θα αφήσουν σημάδια. Εντέλει μη μοιράζεστε ούτε κρέμες ούτε καλλυντικά άλλων, μην ξεχνάτε πως όλα αυτά είναι καθαρά προσωπικά αντικείμενα.

Σε τελική ανάλυση αυτό που θα πρέπει να προσέξετε λίγο περισσότερο είναι η διατροφή σας, μια καλή διατροφή αντανακλά ένα υγειές δέρμα. Τα junk foods, τα αναψυκτικά και τα γλυκά επιδεινώνουν την κατάσταση του και εντείνουν τη λιπαρότητα και τη θαμπάδα. Προτιμήστε λοιπόν πολλά φρούτα και λαχανικά στο γεύμα σας καθώς επίσης και πολύ νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μη χάνετε χρόνο αφιερώστε μερικές ώρες στο να ανακαλύψετε τι προϊόντα είναι κατάλληλα για εσάς και κάντε την έρευνά σας online. Θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε κρέμες και προϊόντα περιποίησης και μάλιστα σε πολύ καλές τιμές!