Παντρεύεις το φίλο ή τη φίλη σου; Μάθε ποιες είναι οι υποχρεώσεις των κουμπάρων σε ένα γάμο

0
1029
κουμπάρα

Γνωρίζετε ποια είναι τα έξοδα που αναλαμβάνουν οι κουμπάροι στο γάμο; Έφτασε η στιγμή που ο καλύτερος σου φίλος ή η καλύτερή σου φίλη παντρεύεται και σου ζήτησε να είσαι η κουμπάρος/κουμπάρα στο γάμο του/της. Η τιμή είναι μεγάλη, αφού με αυτόν τον τρόπο ο φίλος/η φίλη σου αποδεικνύει την εκτίμηση και την αγάπη του/της προς το πρόσωπό σου.

Βέβαια, το να είσαι κουμπάρος/κουμπάρα σε ένα γάμο δεν είναι απλά ένας τίτλος αλλά έρχεται με πολλές απαιτήσεις…Οι κουμπάροι θα πρέπει να γνωρίζουν ποιες είναι οι υποχρεώσεις και τα έξοδα τους σε ένα γάμο. Αν λοιπόν ετοιμάζεσαι για κουμπαριά, σήμερα παρουσιάζουμε μια λίστα με τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν εθιμοτυπικά οι κουμπάροι στο γάμο.

Στέφανα Γάμου

Τα στέφανα γάμου αποτελούν το ιερό σύμβολο του μυστηρίου, αφού συμβολίζουν τη στεφάνωση, το δέσιμο του ζευγαριού και τη συνέχεια του κοινού τους βίου. Η αγορά των στεφάνων είναι οικονομική υποχρέωση της κουμπάρας, αρκεί βέβαια η επιλογή των στεφάνων να γίνει μαζί με το γαμπρό και τη νύφη. Σημαντικό είναι τα στέφανα να αντιπροσωπεύουν το γούστο του ζευγαριού και να ταιριάζουν με το στυλ του γάμου, έτσι ώστε να πραγματοποιηθούν όλα όπως ακριβώς τα ονειρεύονται.

Λαμπάδες Γάμου και ο στολισμός

Οι λαμπάδες γάμου είναι ακόμα κάτι που πρέπει να διευθετήσει η κουμπάρα σε ένα γάμο. Μπορείς να επιλέξεις και να αγοράσεις τις λαμπάδες του γάμου της φίλης σου, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάς το στόλισμα. Ο στολισμός των λαμπάδων γάμου με λουλούδια, κορδέλες και τούλια είναι δική σου υποχρέωση, οπότε επίλεξε κάτι (με τη σύμφωνη γνώμη της νύφης!) που να ταιριάζει με την όλη διακόσμηση και τα χρώματα του γάμου.

Σετ Γάμου

Ένα σετ γάμου αποτελείται από το δίσκο, την καράφα, το ποτήρι του κρασιού για την εκκλησία και δύο ποτήρια σαμπάνιας για τη δεξίωση που θα ακολουθήσει αργότερα. Στο δίσκο θα τοποθετηθούν τα στέφανα του γάμου, η καράφα και το ποτήρι. Όλα τα προαναφερόμενα είναι έξοδα των κουμπάρων. Μην ξεχνάς το κόκκινο κρασί από το οποίο θα πιουν οι νεόνυμφοι, δίνοντας την υπόσχεση ότι από εκείνη τη στιγμή θα μοιράζονται τα πάντα στη ζωή τους, τόσο τις χαρές όσο και τις λύπες.

Έξοδα Τελετής

Όταν αναφερόμαστε στα «έξοδα της εκκλησίας» εννοούμε συνήθως: τον παπά, τον φωτισμό, τον κλιματισμό κ.ά. Τα έξοδα δηλαδή, της εκκλησίας για την τέλεση του μυστηρίου τα οποία πιθανόν να διαφέρουν από εκκλησία σε εκκλησία.

Στολισμός Εκκλησίας

Ο στολισμός της εκκλησίας, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, και ο στολισμός του αυτοκινήτου είναι κι αυτά έξοδα των κουμπάρων, είτε εξολοκλήρου είτε καλύπτοντας ένα μέρος των εξόδων. Είναι ένα έξοδο το οποίο πρέπει να το συζητήσετε με το ζευγάρι.

Γαμήλιο δώρο για το ζευγάρι

Για το γαμήλιο δώρο μπορείς να επιλέξεις να βοηθήσεις σε κάποια από τα έξοδα του ζευγαριού (όπως ένα μέρος των εξόδων για το honeymoon) ή κάτι που να χρειάζονται για το νέο τους σπίτι.

Bachelor Party

Ο κουμπάρος ή η κουμπάρα οργανώνει φυσικά και το bachelor party. Αυτή ίσως είναι και η πιο fun «υποχρέωση» των κουμπάρων. Αρχικά, σκέψου τί θα άρεσε στη νύφη/στο γαμπρό, τί είναι ιδανικό γι’ αυτόν/αυτήν και τί θα επέλεγε ο ίδιος ή ίδια σύμφωνα με την προσωπικότητά του/της. Έπειτα, επίλεξε αυτό που θα τον/την αντιπροσωπεύει περισσότερο. Υπάρχουν ένα σωρό δραστηριότητες που μπορείς να οργανώσεις, είτε επιλέξεις το πάρτι να γίνει σε δικό σας χώρο, είτε πραγματοποιήσετε κάποια έξοδο.

Το να είσαι κουμπάρος/α, δεν είναι τόσο δύσκολο έτσι ώστε να σε πανικοβάλει. Αν θέλεις να είσαι ο καλύτερος κουμπάρος ή η καλύτερη κουμπάρα για τον φίλο/τη φίλη σου, εκτός από ένα καλό προϋπολογισμό και budget για τα πιο πρακτικά χρειάζεται μόνο να τον/την ξέρεις καλά, να τον/την αγαπάς και να θέλεις να είσαι δίπλα του/της σε αυτήν τη σημαντική στιγμή της ζωής του/της. Enjoy every minute!