Παγωτό Βανίλια: Συνταγή για σπιτικό παγωτό με 4 υλικά έτοιμο σε 10 λεπτά!

0
716
syntagi-gia-pagoto-vanilia

Ήρθε το καλοκαιράκι και μαζί με αυτό η όρεξη για παγωτό! Δείτε τη συνταγή για σπιτικό παγωτό βανίλια που εκτός από πανεύκολο και οικονομικό, είναι και πολύ υγιεινό για εσάς και τα παιδιά σας.

Για τη συνταγή για κλασικό σπιτικό παγωτό μέσα σε λίγα λεπτά, θα χρειαστείτε μόνο 4 υλικά και ένα μίξερ για καλό χτύπημα. Η γεύση του παγωτού μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Υλικά συνταγής

  • 250 γραμμ. (1 συσκευασία) φυτική σαντιγί
  • 400 γραμμ. (1 συσκευασία) ζαχαρούχο γάλα
  • 410 γραμμ. (1 συσκευασία) γάλα εβαπορέ
  • 1 (ή 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας) βανίλια

Εκτέλεση

1. Με μίξερ χειρός χτυπάμε για 5΄ τη φυτική σαντιγί να αφρατέψει καλά και να φουσκώσει. Λίγο λίγο και πάντα χτυπώντας με το μίξερ προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα. Τώρα το μείγμα μας έχει γίνει μια παχιά κρέμα.
2. Σιγά σιγά προσθέτουμε το εβαπορέ χαμηλώνοντας την ταχύτητα του μίξερ, γιατί το μείγμα αραιώνει και πιτσιλάει. Τέλος προσθέτουμε τη βανίλια.
3. Παγώνουμε το παγωτό για περίπου 1 ώρα, μέχρι να αρχίσει να πήζει. Το ξαναχτυπάμε με το μίξερ χειρός, να αφρατέψει καλά, για 5΄, σε δυνατή ταχύτητα. Παγώνουμε στην κατάψυξη.

Μπορείτε να προσθέσετε σταγόνες σοκολάτας, για σοκολατένια γεύση.

Μερίδες: 8

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά