10 Λόγοι που δεν “χτίζεις” μύες!

0
1515
Αυξηση μυικης μαζας

Όσοι έχουν ασχοληθεί με την γυμναστική και το γυμναστήριο, σε μεγάλο ή σε μικρό βαθμό, έχουν καταλάβει πως για να βάλεις μύες είναι μια δύσκολη και επίπονη διαδικασία. Σίγουρα πολλοί έχουν βρεθεί να αναρωτιούνται για ποιο λόγο δεν μπορούν να αναπτύξουν την μυϊκή τους μάζα. Θα μπορούσε κανείς να πει πως είναι απλά θέμα σκληρής δουλειάς.

Ωστόσο, είναι πολύ πιθανό κάποια από τις συνήθειές σου ή κάτι από αυτά που κάνεις να σε εμποδίζει. Μην φοβάσαι όμως, δεν χρειάζεται να προβληματιστείς πολύ για να βρεις τι κάνεις λάθος, γιατί εδώ βρίσκονται οι 10 λόγοι που δεν χτίζεις μύες!

Συνέχισε το διάβασμα για να δεις ποιοι είναι οι 10 λόγοι που δεν μπορείς να αναπτύξεις του μύες σου!

1. Δεν έχεις υπομονή.

Ειδικά στην περίπτωση που είσαι πρωτάρης, μην περιμένεις γρήγορα αποτελέσματα. Χρειάζεται χρόνος για να συνηθίσει το σώμα σου τη γυμναστική που κάνεις. Με κάθε επανάληψη που κάνεις αποκτάς καλύτερο συντονισμό και γίνεται πιο δυνατή η επικοινωνία του εγκεφάλου σου με το σώμα, βοηθώντας να αναπτύσσονται πιο πολύ οι μύες σου.

2. Δεν κρατάς αρχείο των προπονήσεων σου.

Το βήμα αυτό είναι το ίδιο σημαντικό με το πρόγραμμα των ασκήσεων σου. Πώς θα μπορέσεις να ξέρεις τι έκανες την προηγούμενη βδομάδα, αν δεν έχεις πρόγραμμα ; Σημείωνε τις ασκήσεις που κάνεις, τα σετ , τον ρυθμό ακόμα και τα διαλείμματα που κάνεις. Θα σε βοηθήσει να δεις πόση ενέργεια χρειάζεσαι, αν μπορείς να αυξήσεις τις ασκήσεις ή αν μια άσκηση είναι υπεύθυνη για κάποιο τραυματισμό.

3. Δεν έχεις σταθερό πρόγραμμα.

Είναι σημαντικό να έχεις σταθερό πρόγραμμα με τα όργανα γυμναστικής που χρησιμοποιείς για να μην γυμνάζεσαι τυχαία. Αυτό είναι και το πιο σημαντικό βήμα για να αναπτύξεις την μυική σου κατάσταση. Οργάνωσε το πρόγραμμα σου και φρόντισε να γυμνάζεσαι τις ίδιες ημέρες κάθε βδομάδα και να κάνεις ασκήσεις που αποσκοπούν να γυμνάσουν τους ίδιους μύες κάθε φορά.

4. Κάνεις πολύ αερόβια γυμναστική.

Σαφώς και είναι καλό να κάνεις αερόβια γυμναστική, αλλά αν ο στόχος σου είναι να αυξήσεις το μέγεθος και την δύναμή σου, δεν πρέπει η αερόβια γυμναστική να είναι έχει κύριο ρόλο στο πρόγραμμά σου. Δες πρώτα αν ξεκουράζεσαι αρκετά και αν επανέρχεσαι εύκολα μετά από κάθε προπόνηση και τότε αν θες πρόσθεσε περισσότερη αερόβια γυμναστική.

5. Έχεις άγχος και πίεση.

Το άγχος είναι πάντα κακός σύμβουλος. Το ίδιο ισχύει και στη γυμναστική. Επηρεάζει ολόκληρη τη χημεία του σώματός σου και δεν σε αφήνει να αποδώσεις σωστά. Χαλάρωσε και ξεφορτώσου οτιδήποτε σε βαραίνει, να κοιμάσαι καλά και μάθε να το ελέγχεις. Έτσι θα μπορέσεις να δεις περισσότερη πρόοδο.

6. Τρως λίγο.

Για να χτίσεις μύες, χρειάζεσαι λίγες περισσότερες θερμίδες από αυτές που καταναλώνεις καθημερινά. Προσπάθησε να αποφύγεις τα ροφήματα με ζάχαρη και το fast food. Να οργανώνεις καλά τα γεύματα σου σωστά και να είσαι σίγουρος πως λαμβάνεις όλα τα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό σου.

7. Δεν κάνεις ολόκληρες επαναλήψεις.

Έχει μεγάλη σημασία να κάνεις σωστά και ολόκληρες τις ασκήσεις. Μπορεί να σε έχει καταβάλει η κούραση, αλλά προσπάθησε να εκτελείς σωστά τις ασκήσεις. Μην ντρέπεσαι να κάνεις ασκήσεις με λιγότερα βάρη. Είναι προτιμότερο να κάνεις ασκήσεις με λίγα κιλά και να τις κάνεις ολόκληρες, παρά να βάζεις πολλά κιλά και να τις αφήνεις μισές.

8. Δεν κάνεις τις πιο εξοντωτικές ασκήσεις πρώτες.

Στην αρχή της κάθε προπόνησης έχεις τη μέγιστη αντοχή σου και είσαι ξεκούραστος. Τότε είναι που πρέπει να κάνεις τις πιο δύσκολες και κουραστικές ασκήσεις! Έτσι θα αποδώσεις καλύτερα σε αυτές και θα σε ωφελήσει στην προσπάθειά σου να μεγαλώσεις τους μύες σου.

9. Περνάς πολλές ώρες κάνοντας γυμναστική.

Η πολύωρη γυμναστική δεν θα σε βοηθήσει να χτίσεις τη γράμμωση που ονειρεύεσαι. Ειδικά όταν είσαι αρχάριος, 45 με 60 λεπτά τη φορά είναι αρκετά. Και φρόντισε να κάνεις αρκετά και ικανοποιητικής διάρκειας διαλείμματα. Η υπέρμετρη γυμναστική μπορεί να έχει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτό που επιθυμείς.

10. Δεν κάνεις drop-sets.

Κάνε μια άσκηση μέχρι τις επαναλήψεις που μπορείς, Έπειτα μείωσε τα κιλά που χρησιμοποιούσες και συνέχισε την άσκηση χωρίς να σταματήσεις μέχρι να μην αντέχεις να την επαναλάβεις. Με αυτό τον τρόπο αυξάνεις την πίεση που δέχονται οι μύες σου και σε βοηθάει να δώσεις μια επιπλέον ώθηση στη γυμναστική σου. Προσοχή: δεν συστήνεται σε αρχάριους γιατί είναι πολύ εξοντωτική και χρειάζεται εξοικείωση με την άσκηση.