8 λόγοι για να μην πας γυμναστήριο

0
1304
8 λογοι για να κανεις γυμναστικη στο σπιτι

Είσαι σε δίλημμα για το αν πρέπει να κάνεις εγγραφή στο γυμναστήριο ή να κάνεις γυμναστική στο σπίτι; Αν συνεχίσεις να διαβάζεις θα δεις ότι η επιλογή που πρέπει να πάρεις δεν είναι και τόσο δύσκολη τελικά.

Μπορεί στο γυμναστήριο να κοινωνικοποιείσαι, να ξεφεύγεις από τα ίδια και τα ίδια, να αλλάζεις παραστάσεις και διάθεση, όμως μήπως και με την ετήσια συνδρομή σου δεν πας και πολύ συχνά; Μην ανησυχείς σε καταλαβαίνω και η αλήθεια είναι ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό. Οι λόγοι για τους οποίους συμβαίνει αυτό είναι περισσότεροι από αυτούς που μπορείς να σκεφτείς αλλά παρακάτω θα βρεις μερικούς από τους λόγους που εγώ θεωρώ ότι γίνεται αυτό.

Γιατί βαριέσαι να πας στο γυμναστήριο

Πόσες φορές έχετε γυρίσει σπίτι μετά τη δουλειά και το μόνο που θέλετε είναι να αράξετε στον καναπέ και να μην κάνετε τίποτα; Οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας τόσο στο γραφείο όσο και γενικά δεν μας αφήνουν πλέον κανένα περιθώριο ενέργειας για τίποτα. Φαγητό, τηλεόραση και ύπνος είναι όλα όσα μετά βίας μπορούμε να κάνουμε μετά από μια γεμάτη άγχος ημέρα στο γραφείο. Η σκέψη για το γυμναστήριο έχει φύγει με το που ακουμπήσατε το κορμάκι σας στον καναπέ. Ποιος θα αλλάξει ρούχα, θα περπατήσει για να πάει στο γυμναστήριο (στην καλύτερη περίπτωση) και στη συνέχεια να γυρίσει ιδρωμένος, περιμένοντας τον θερμοσίφωνα για να κάνει μπάνιο; Εγώ προσωπικά κουράζομαι και στην ιδέα. Προτιμώ να κάνω μερικές βασικές ασκήσεις στο στρώμα μου.

via GIPHY

Γιατί δεν θες να περιμένεις τη σειρά σου στα όργανα γυμναστικής

Ακόμα και αν έχεις το κουράγιο να πας στο γυμναστήριο και να κάνεις όσα είπαμε παραπάνω, θα φτάσεις την ώρα που όλοι είχαν την ίδια ιδέα με εσένα. Καλύτερα μην σου τύχει να θες να γυμναστείς την ώρα αιχμής στο γυμναστήριο. Δεν υπάρχει όργανο για όργανο ελεύθερο και στην καλύτερη περίπτωση πρέπει να περιμένεις κανένα 10λεπτο μέχρι να αδειάσει κάποιο αν και εφόσον είσαι πρώτος στη σειρά. Γενικά η ατμόσφαιρα όταν υπάρχει τόσος κόσμος συνωστισμένος είναι αποπνικτική και κάπως βρώμικη θα μπορούσαμε να πούμε. Γι΄αυτόν τον λόγο ανοίγουν και τα παράθυρα διάπλατα και στην πορεία φεύγεις με ψύξη και τα νεύρα τσιτωμένα που σπατάλησες 2 ώρες στο γυμναστήριο για να κάνεις την βασική σου προπόνηση.

via GIPHY

Γιατί θες να βλέπεις παράλληλα και την αγαπημένη σου εκπομπή

Μπορεί να θες πολύ να πας στο γυμναστήριο αλλά την ώρα που σε βολεύει παίζει παράλληλα και η αγαπημένη σου σειρά στην τηλεόραση. Βρίσκεσαι σε δίλημμα αλλά πάντα κερδίζει η αγαπημένη σου εκπομπή και ο δρόμος για το γυμναστήριο είναι πλέον μια μακρινή ανάμνηση. Θες όμως να γυμναστείς και αυτό σε βάζει σε σκέψεις για να κάνεις την προπόνησή σου στο σπίτι βλέποντας παράλληλα την σειρά που για χάρη κανενός δεν έχεις χάσει επεισόδιο.

via GIPHY

Γιατί δεν θες να σε βλέπουν και να ξερογλύφονται

Σίγουρα σας έχει τύχει να πάτε γυμναστήριο είτε είστε άντρας είτε γυναίκα, εντάξει κυρίως γυναίκα, και να βλέπετε το αντίθετο φύλλο να σας κοιτάει κάπως επίμονα. Μπορεί στην αρχή να δείχνει κολακευτικό αλλά στην πορεία φαίνεται κάπως creepy, ειδικά αν κοιτάει αποκλειστικά την περιοχή του στήθους ή τον ποπό. Στην καλύτερη περίπτωση παραμένετε και απλά αδιαφορείτε στην χειρότερη θέλετε να φύγετε τρέχοντας… Γιατί όμως να νιώθετε άβολα ή ακόμα και να φοβάστε ενώ υπάρχει η ιδανική εναλλακτική;

via GIPHY

Γιατί δεν θες να κουβαλάς τα αθλητικά σου για να πας γυμναστήριο κατευθείαν μετά τη δουλειά

Πόσες φορές έχετε σκεφτεί να πάρετε μαζί σας την αθλητική σας τσάντα με τα απαραίτητα ώστε να πάτε στο γυμναστήριο κατευθείαν μετά το γραφείο; Εγώ το έχω σκεφτεί αρκετές φορές αλλά κάτι μεσολαβεί πάντα και οι προσπάθειες να πάω στο γυμναστήριο αποβαίνουν άκαρπες. Μια το meeting που κράτησε λίγο παραπάνω και με ζάλισε, μια οι κολλητές με τις προτάσεις τους για ποτάκι μετά τη δουλειά και πάει λέγοντας…

via GIPHY

Γιατί είναι πιο οικονομικό να γυμναστείς στο σπίτι σου

Μπορεί να σας ακούγεται παράλογο με τις προσφορές που υπάρχουν για ετήσιες συνδρομές στο γυμναστήριο, όμως στην πραγματικότητα θα καταλήξεις να κάνεις εγγραφή στο γυμναστήριο και θα πας ελάχιστες φορές, σε αρκετές περιπτώσεις δεν θα αποσβέσεις καν την ετήσια σου συνδρομή με τις φορές που θα πας. Αντί αυτού λοιπόν προτίμησε να επενδύσεις σε κάποιο όργανο γυμναστικής που θα έχεις ανά πάσα στιγμή στο σπίτι ή και σε διάφορα μικρά όργανα όπως λάστιχα, μπάλες γυμναστικής, λαβές push ups και στρώματα γυμναστικής.

via GIPHY

Γιατί ενώ γυμνάζεσαι ανάβεις παράλληλα και τον θερμοσίφωνα για να μην μείνεις ιδρωμένη πολύ

Δεν ξέρω για εσάς, εγώ πάντως βαριέμαι υπερβολικά όταν μετά το γυμναστήριο πρέπει να περιμένω να γίνει το νερό και στην πορεία να μπω για μπάνιο. Τον χειμώνα φαντάζομαι ακόμα και εσείς με ηλιακό θερμοσίφωνα θα έχετε το ίδιο πρόβλημα. Γι΄αυτό προτιμώ να γυμνάζομαι σπίτι και παράλληλα να έχω ανοικτό τον θερμοσίφωνα ώστε μόλις τελειώσω την προπόνησή μου να μπω κατευθείαν για μπάνιο. Με αυτόν τον τρόπο βοηθάω και τους μυς μου να χαλαρώσουν πιο εύκολα και να μην πιαστούν.

via GIPHY

Γιατί δεν σε ενοχλεί κανένας για να σε ρωτήσει πως δουλεύει αυτό και πόσο χρόνο έχεις ακόμα

Η επίσκεψή σου στο γυμναστήριο θα ήταν αδιάφορη αν δεν σε είχαν διακόψει τουλάχιστον 2 φορές για να σε ρωτήσουν πόσο χρόνο έχεις ακόμα στον διάδρομο. Μπορεί να έχεις 10 λεπτά μόνο να το έχουν δει αλλά παρόλα αυτά θα πρέπει να σε ρωτήσουν για να τους επιβεβαιώσεις. Το χειρότερό μου είναι όταν υπάρχει μεγάλη ουρά για το όργανο που χρησιμοποιώ και έχω 5 λεπτά ακόμα και παρόλα αυτά τα παρατάω γιατί όλοι σε κοιτάνε επίμονα και κάπως άγρια.

via GIPHY

Αν έχετε και εσείς κάποιον λόγο για τον οποίο προτιμάτε την γυμναστική στο σπίτι προσθέστε ελεύθερα!

Για να προμηθευτείς τα όργανα γυμναστικής ή τα μικροόργανα γυμναστικής που σου λείπουν δες εδώ, είμαι σίγουρη θα βρεις ότι ακριβώς χρειάζεσαι!