Το κόλπο για να μην ξαναδείς πόντους στο καλσόν σου

0
949
Καλσον

Πόσες φορές άραγε έχεις φορέσει καλσόν και μέχρι να βγεις από την πόρτα έχει κιόλας φύγει ο πρώτος πόντος; Μια και δυο φορές να υποθέσω, καθώς είτε είναι ακριβοπληρωμένα είτε όχι, τα καλσόν πάντα χαλάνε και επειδή δεν μπορούμε να κυκλοφορούμε με ένα διάφανο μανό επί μονίμου βάσεως στην τσάντα μας ήρθε η ώρα να μάθετε και εσείς το κόλπο για καλσόν που δεν σκίζονται ποτέ.

Λοιπόν, ένα απλό κόλπο υπόσχεται να σταματήσει την καταστροφή των καινούργιων μας καλσόν και να ηρεμήσει τα νεύρα μα, με την απλή μέθοδο του παγώματος. 

Εξηγώ αμέσως. Αγοράζοντας ένα καινούργιο καλσόν, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνεις είναι να το βγάζεις από τη συσκευασία και να το βρέχεις με κρύο νερό μέχρι να μουσκέψει. Έπειτα το τοποθετείς σε μια πλαστική σακούλα και το βάζεις στην κατάψυξη. Αφού το βγάλεις το επόμενο πρωί, άφησέ το μια μέρα να ξεπαγώσει. Κάνοντας αυτό μια μόνο φορά, οι ίνες του καλσόν θα είναι εμφανέστατα πιο ανθεκτικές.

Ο λόγος είναι ότι βάζοντας το καλσόν στην κατάψυξη, σφίγγουν και δυναμώνουν οι ίνες του καλσόν μειώνοντας τις πιθανότητες να «τραβηχτούν». Δημιουργείται μια κρυογονική διαδικασία στο νάιλον όπου οι χαμηλές θερμοκρασίες σταματούν την κίνηση των μορίων και δυναμώνουν την ίνα του. Στη συνέχεια όταν έρθουν στη φυσιολογική θερμοκρασία χαλρώνουν πάλι και ελευθερώνουν την πίεση που ασκείται μεταξύ τους. Με αυτόν τον τρόπο μειώνονται τα αδύναμα σημεία που μπορεί να προκαλέσουν το σκίσιμο.