Σκιάθος: Το νησί με την φυσική ομορφιά!

0
1610
Skiathos

Η Σκιάθος είναι ένα από τα νησιά των Σποράδων! Γνωστό για την καταπράσινη πυκνή βλάστηση και τα πεντακάθαρα καταγάλανα νερά, είναι πόλος έλξης πολλών τουριστών παγκοσμίως!

Skiathos

Οι παραλίες της Σκιάθου μοναδικές και ικανοποιούν όλα τα γούστα! Οι παραλίες κυρίως χαρακτηρίζονται από ψιλή, χρυσή άμμο αλλά και από ψιλό βότσαλο συνδυασμένο με χοντρή άμμο.

Οι πιο όμορφες παραλίες της Σκιάθου:

Η πιο γνωστή παραλία του νησιού είναι η παραλία Κουκουναριές ή αλλιώς “Χρυσή Άμμος“. Η παραλία θεωρείται από τις καλύτερες παραλίες της Μεσογείου. Δικαιολογημένα, καθώς η πολύ ψιλή άμμος σε συνδυασμό με τα καθαρά νερά της θάλασσας και τον ήλιο δημιουργεί ένα λαμπερό, χρυσό σκηνικό!

Skiathos Koukounaries

Η όμορφη αμμουδερή παραλία της Αγίας Ελένης βρίσκεται 14 περίπου χλμ από την πόλη της Σκιάθου. Δεν μαζεύει πολύ κόσμο και θεωρείται ιδανική για μικρά παιδιά. Έχει πεντακάθαρα νερά και όμορφη πυκνή βλάστηση που φτάνει μέχρι την παραλία και προσφέρει φυσική δροσερή σκιά!

Μια άλλη παραλία του νησιού είναι η Μεγάλη Άμμος. Από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες της Σκιάθου βρίσκεται έξω από την πόλη. Έχει έκταση σχεδόν 2 χιλιόμετρα! Είναι μια οργανωμένη παραλία και πέρα από το μπάνιο στα καθαρά νερά της μπορείτε να κάνετε κάποιο θαλάσσιο σπορ ή να απολαύσετε το ψαράκι και το ουζάκι σας σε κάποιο από τα ουζερί που υπάρχουν εκεί!

Από τις πιο κοσμικές παραλίες του νησιού θεωρούνται οι παραλίες Μεγάλη και Μικρή Μπανάνα! Beach bar, ξαπλώστρες, ομπρέλες και θαλάσσια σπορ σε συνδυασμό με την χρυσή άμμο και τα πεύκα που φτάνουν μέχρι την άκρη της παραλίας κάνουν μοναδικό το τοπίο! Info: η Μεγάλη Μπανάνα στη δεκαετία του ’70 υπήρξε από τις πρώτες παραλίες γυμνιστών!

Skiathos Banana

Για όσους λατρεύουν τα θαλάσσια σπορ και κυρίως το windsurfing η παραλία Αχλαδιές είναι ιδανική λόγω των θαλάσσιων ρευμάτων που υπάρχουν.
Στην ίδια πλευρά του νησιού θα βρείτε τις παραλίες Βρωμόλιμνος , Κολιός, Αγία Παρασκευή και Τρούλος.

Στο βορειοανατολικό άκρο του νησιού βρίσκεται η παραλία Λαλάρια, μία από της ομορφότερες της Ελλάδας και αυτή που έκανε την Σκιάθο διάσημη. Ο χαρακτηριστικός λευκός βράχος με την τρύπα στη μέση καθώς και τα στρογγυλά βότσαλα της παραλίας είναι από μόνα τους ένα εντυπωσιακό σκηνικό! Ο μόνος τρόπος για να επισκεφθείτε τη παραλία, είναι δια θαλάσσης, ξεκινώντας το πρωί με το καραβάκι από το λιμάνι ή νοικιάζοντας κάποιο σκάφος.

Skiathos-Lalaria

Άλλες παραλίες είναι το Μπούρτζι ,ο Βασιλιάς, το Σκλήθρι, η Τζανεριά, το Καλαμάκι, η Κρυφή Άμμος, το Μανδράκι, η Ελιά, ο Άγκιστρος, ο Μεγάλος και Μικρός Ασέλινος,οι Λυγαριές και η Κεχριά. Όλες με χρυσή άμμο και παχύ ίσκιο από τα πεύκα!
Ένα νησί με φυσική ομορφιά που αξίζει να ανακαλύψετε!