Τα must της παραλίας

0
1445

Μήπως εκεί που απολαμβάνετε τον ήλιο σε κάποια μακρινή και απόμακρη παραλία συνειδητοποιείτε ότι έχετε ξεχάσει κάτι; Σε πόσες από εμάς δεν έχει συμβεί; Για να μην σας ξανασυμβεί ποτέ αυτό λοιπόν οργανωθείτε και δείτε ποια είναι τα πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να λείπουν από την καλοκαιρινή σας τσάντα.

Αντηλιακά: Το ακούτε εδώ και καιρό ότι πλέον ο ήλιος δεν είναι όπως ήταν πριν μερικά χρόνια. Και απαραίτητο έχει γίνει πια το αντηλιακό χειμώνα καλοκαίρι. Φροντίστε ωστόσο στην παραλία να έχετε πάντα μαζί σας ένα αντηλιακό για το πρόσωπο και ένα για το σώμα ή έστω δύο σε ένα, που κάνει και για τα δύο. Αν πάλι θέλετε να προσέξετε και τα μαλλιά σας καλό θα ήταν να προμηθευτείτε και κάποιο αντηλιακό μαλλιών.

Καπέλο: Ο σύμμαχός μας κατά της ηλίασης. Ένα ακόμα απαραίτητο αξεσουάρ που θα πρέπει να έχουμε πάντα μαζί μας στην παραλία είτε είναι οργανωμένη είτε όχι, χώρια ότι προσδίδει και μοναδικό στιλ.

Γυαλιά Ηλίου: Με τα επίπεδα της ηλιακής ακτινοβολίας να ανεβαίνουν όλο και υψηλότερα δεν είναι σωστό να παραμελήσουμε και την υγεία των ματιών μας. Τα γυαλιά ηλίου κρίνονται απαραίτητα για οποιαδήποτε έξοδο κυρίως όμως στη θάλασσα. Bonus προσδίδουν και αυτά στιλ.

Snack και Νερό: Αν έχετε σκοπό να καθίσετε στην παραλία μέχρι αργά σίγουρα πρέπει να έχετε μαζί σας κάτι πρόχειρο για να τσιμπήσετε και επειδή προσέχουμε και τη γραμμή μας αυτό το κάτι μπορεί να είναι μερικά φρούτα, ξηροί καρποί καθώς επίσης και κάποιο τοστ. Ενώ ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάτε και το νερό ώστε να ενυδατώνεστε συνέχεια.

Δεύτερο μαγιό και πετσέτα: Σημαντικοί παράγοντες για να μας προφυλάξουν από τους μύκητες που παραμονεύουν στην παραλία είναι ένα στεγνό μαγιό και φυσικά μια δεύτερη πετσέτα με την οποία μόνο θα σκουπίζεστε και δεν θα την στρώνετε κάτω ώστε να έρχεται σε επαφή με την άμμο και τις αναμενόμενες εστίες μικροβίων.

τα must της παραλιας

Κάθε φορά λοιπόν που ετοιμάζεστε για μια μακρινή απόδραση φέρτε στο μυαλό σας την παραπάνω λίστα και σίγουρα θα σας λύσει τα χέρια. Αν πάλι θέλετε να είστε και περισσότερο προφυλακτικοί σίγουρα κάποια στικ για τσιμπήματα εντόμων και τσούχτρες θα σας φανούν σωτήρια.