Αντιολισθητικό δίχτυ για ασφαλέστερα χαλιά

0
4051

Αναφερόμαστε φυσικά στο αντιολισθητικό δίχτυ ή αλλιώς υπόστρωμα. Το συγκεκριμένο προϊόν είναι ο καλύτερος φίλος του χαλιού ή της μοκέτας σας. Μπορείτε να τα βρείτε σε διάφορα καταστήματα με είδη σπιτιού καθώς πια και online σε μια μικρή ποικιλία από σχέδια και υλικά όπως πολυακρυλικό, πολυεστέρα (PES) με επικάλυψη και από τις δύο πλευρές με ακρυλικό συγκολλητικό καθώς και πολυεστέρας(PES) με επικάλυψη από πάστα PVC.
Μεταξύ των άλλων διατίθενται υποστρώματα παχιά και αφρώδη τα οποία σκοπό έχουν την μόνωση από τον ήχο και το κρύο συμβάλλοντας επίσης στην προστασία του χαλιού από τη μούχλα και την υγρασία. Μάλιστα μερικά από αυτά έχουν αναδειχτεί και για την απορρόφηση των κραδασμών για ορθοπεδικό βάδισμα.

Η τοποθέτηση του είναι τόσο απλή όπου μπορείτε να την κάνετε μόνοι σας απλώς με την χρήση μιας ανθεκτικής βελόνας και ειδικής κλωστής. Αγοράστε αντιολισθητικό υπόστρωμα σε ρολό ( με το μέτρο ) και στη συνέχεια κόφτε το στις διαστάσεις που θέλετε και τοποθετείστε το ένα δίπλα στο άλλο.
Για να βεβαιωθείτε αν πραγματοποιήσατε με επιτυχία την συρραφή σπρώξτε μαλακά με το πόδι σας το χαλί και αν αυτό δυσκολευτεί να ανασηκωθεί και να κινηθεί είστε στον σωστό δρόμο.

Ο βασικότερος λόγος για να μπείτε σε αυτή τη διαδικασία δεν είναι άλλος παρά της ασφάλειας που προσφέρει ώστε να αποφεύγονται οι τούμπες και τα σκοντάμματα κυρίως για τα μικρά παιδία και τους μεγαλύτερους σε ηλικία. Αν μάλιστα θέλετε να είστε πλήρως καλυμμένοι τοποθέτησε περιφερειακά στο δάπεδο ταινίες διπλής όψης και δείτε τον κίνδυνο και τα ατυχήματα να μειώνονται δραματικά.

Ένας επίσης σημαντικός λόγος για να τοποθετήσετε υποστρώματα σταχαλιά σας είναι ότι προσφέρει μαλακότερο πάτημα , σας δίνει την αίσθηση της χαλάρωσης όπως και της ηρεμίας. Επιπρόσθετα προστατεύει τόσο το κάτω μέρος των χαλιών σας όσο και το πάτωμα από την τριβή που δημιουργείτε μεταξύ των δύο καθώς βαδίζουμε επάνω τους.

Εμείς με τη σειρά μας σας ευχόμαστε όμορφες και διασκεδαστικές στιγμές με τα ανανεωμένα σας πια χαλιά!