Οργανώστε εύκολα τη βαλίτσα των διακοπών σας!

0
5140

Η πολυπόθητη μέρα που επιτέλους ξεκινάει η άδεια των διακοπών σας έφτασε!

Έχετε επιλέξει την παρέα σας, έχετε κάνει τις κρατήσεις σας σε ξενοδοχεία, έχετε φουλάρει το αυτοκίνητο, έχετε στο χέρι σας τα εισιτήρια του πλοίου ή ακόμα έχετε κάνει on line check in αν ταξιδεύετε με αεροπλάνο! Έχετε προγραμματίσει το αυτόματο πότισμα για να μην βρείτε και γκαγκανιασμένα τα λουλουδάκια σας στο μπαλκόνι και γενικά τα έχετε όλα υπό έλεγχο! Όλα; Χα, ας γελάσω! Έχει φτάσει εκείνη η στιγμή που πρέπει να φτιάξεις βαλίτσα και εννοείται δεν ξέρεις τι απ’όλα να πάρεις!

Στο μυαλό σου γυρνάνε όλα τα πιθανά σενάρια: Μήπως κάνει κρύο; Μήπως κάνει ζέστη; Μήπως βρέξει; Μήπως χιονίσει; Μήπως βγούμε για ένα κυριλέ πότο; Α, να πάρω και αυτό το φόρεμα που έχω να βάλω από πρόπερσι ίσως τώρα στις διακοπές χωρέσω! Και όλα αυτά τα παρανοϊκά σενάρια για το μήπως έρθει η συντέλεια του κόσμου και δεν έχεις μαζί σου τα απολύτως απαραίτητα!

Τα πράγματα είναι απλά! Οργάνωσε την βαλίτσα σου χωρίς άγχος! Βάλε την αγαπημένη σου μουσική να παίζει, έλα σε mood διακοπών και ακολούθησε τις συμβουλές μας!

Το βασικό που πρέπει να φροντίσετε είναι να φτιάξετε μια λίστα με το τι πραγματικά χρειάζεστε. Βάλτε στη λίστα σας ρούχα καθημερινά, βραδινά, που καλό είναι να τα έχετε συνδυασμένα μεταξύ τους. Διαλέξτε άνετα παπούτσια, μαγιό,πετσέτες θαλάσσης και σαγιονάρες αν ο προορισμός σας είναι καλοκαιρινός. Επίσης, σε ένα νεσεσέρ βάλτε τα βασικά καλλυντικά σας, το άρωμα σας, μπατονέτες, σαμπουάν και αφρόλουτρο σε μπουκαλάκι ταξιδιού. Βάλτε στη λίστα σας την τσάντα που σας βολεύει περισσότερο καθώς επίσης και τα αξεσουάρ που φοράτε συνήθως!

Για να δούμε τώρα πως μπορούμε να τα βάλουμε όλα αυτά μέσα σε μια βαλίτσα χωρίς να χρειαστεί να καθόμαστε πάνω της!

 

full-suitcase

·Βάλτε πάνω στο κρεββάτι τα ρούχα που θα πάρετε μαζί σας συνδυασμένα και δίπλα τους τα παπούτσια σας.

·Στον πάτο της βαλίτσας μπαίνουν τα πιο βαριά αντικείμενα, όπως παπούτσια,τσάντες, πιστολάκι για τα μαλλιά ή ακόμα και σίδερο ταξιδιού. Τις σαγιονάρες και τα πέδιλα τα αφήνετε στο τέλος αφού δεν πιάνουν πολύ χώρο και μπορείτε να τα στριμώξετε στα πλαϊνά της βαλίτσας που συνήθως μένουν ανεκμετάλλευτα!

·Πάμε τώρα στο δίπλωμα των ρούχων. Λέγεται πως αν τυλίξεις τα t-shirt σου, τα φορέματα σου, τα παντελόνια σου σε ρολό ούτε τσαλακώνονται και πιάνουν λιγότερο χώρο! Δοκίμασε το δεν έχεις να χάσεις και τίποτα!

·Αφού τελειώσεις με το τύλιγμα των ρούχων βάλε τα στη βαλίτσα με σειρά. Τα παντελόνια και τα μπλουζάκια πρώτα και από πάνω τα πιο ευαίσθητα υφάσματα, όπως λίνα, πουκάμισα, φορέματα!

·Τα εσώρουχα σας μπορείτε να τα βάλετε σε ένα υφασμάτινο τσαντάκι αν η βαλίτσα σας δεν έχει ξεχωριστή θήκη. Είναι πιο εύκολο να καλύψουν οποιοδήποτε κενό της βαλίτσας!

·Αφού βάλετε και τα τελευταία ρουχαλάκια σας μέσα στη βαλίτσα σας, καλύψτε τα με μια πετσέτα για να μην τσαλακώσουν!

·Αν ο προορισμός σας είναι καλοκαιρινός δεν ξεχνάμε τα μαγιό! Καλό είναι να πάρετε δυο μαγιό μαζί σας για να αλλάζετε! Ούτως ή άλλως δεν πιάνουν πολύ χώρο!

·Κάπου εκεί σε μια τρυπούλα θα χωρέσει και το νεσεσέρ σας! Όπως είπαμε παίρνουμε μαζί μας τα απαραίτητα καλλυντικά μας, ενυδατική σώματος και προσώπου και φυσικά αντηλιακό! Σαμπουάν και αφρόλουτρο μπορούμε να τα βάλουμε σε μπουκαλάκια ταξιδιού! Πιάνουν πραγματικά πολύ λίγο χώρο έτσι!

Τυλιγμένα ρούχα

Extra Tips για super τέλεια οργάνωση βαλίτσας!

·Αν η βαλίτσα σου είναι τεράστια, πιέζεσαι να τη γεμίσεις μέχρι επάνω. Δεν χρειάζεται! Νομίζω θα περάσεις τέλεια και με μια μικρότερη βαλίτσα! Χρησιμοποίησε μια μικρότερη βαλίτσα ώστε να σε περιορίσει. Μπορείς να επενδύσεις στην αγορά μια καλής βαλίτσας που πληρεί τις προδιαγραφές των αεροπορικών εταιριών.

·Προσοχή χρειάζεται και στα καπέλα που είναι απαραίτητα σε καλοκαιρινές διακοπές. Για να μην χαλάσετε το σχήμα τους, κυρίως αν είναι ψάθινα γεμίστε τα με κάλτσες.

·Είναι κάποια πράγματα που συνήθως ξεχνάμε να πάρουμε μαζί μας και καταλαβαίνουμε την αξία τους όταν είναι να τα χρησιμοποιήσουμε! Τέτοια αντικείμενα είναι τα μανταλάκια και ένα σχοινί απλώματος! Είναι πολύ χρήσιμα ιδίως στις καλοκαιρινές διακοπές όταν θέλουμε να απλώσουμε το μαγιό μας και την πετσέτα θαλάσσης να στεγνώσουν!

·Βάλτε ένα ζακετάκι για τις καταστάσεις ψυχρούλας που μπορεί να συναντήσουμε σε κάποιον καλοκαιρινό προορισμό!

Ελπίζω οι συμβουλές μας να σας φανούν χρήσιμες! Να περάσετε όμορφες διακοπές με ελαφριές αλλά οργανωμένες βαλίτσες!