Γνωρίστε τα διάφορα είδη χαλιού

0
8084

Τα καινούρια χαλιά μπορεί να είναι μια αρκετά μεγάλη επένδυση για τον οποιονδήποτε. Αυτά που θα ικανοποιήσουν τις πραγματικές σας επιθυμίες δεν θα γίνουν με βάσει το χρώμα ή το στυλ αλλά ανάλογα με τον τύπο του χαλιού που προτιμάτε θα πρέπει να είστε σε θέση να βρείτε αυτό που θα ταιριάξει μοναδικά και όσο περισσότερο γίνεται στον χώρο σας και στις ανάγκες σας.

Τα χαλιά με τη θηλιά είναι από τα πιο αγαπημένα και τα προτιμούν πολλά νοικοκυριά κυρίως αυτά που διαθέτουν μεγάλη κινητικότητα. Τα λένε διαφορετικά και loop level διότι κατά κύριο λόγο έχουν όλες τις θηλιές στο ίδιο ύψος. Αυτό είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα καθώς δημιουργεί μια ανθεκτική επιφάνεια με αντοχή στη φθορά.

Από την άλλη πλευρά ένα είδος χαλιού που θεωρείτε δημοφιλή στα σπίτια είναι αυτό με τις πολυεπίπεδες θηλιές δηλαδή οι οποίες δεν κόβονται στο ίδιο ύψος αλλά ασύμμετρα με σκοπό την δημιουργία διαφορετικών υφών και σχημάτων.
Αυτά τα χαλιά είναι κατάλληλα για μικρή συγκέντρωση ατόμων επειδή αφήνουν ίχνη σε κάθε πατημασιά και είναι κατά κύριο λόγο για τα σαλόνια.
Τα χαλιά τύπου Saxony στη συνέχεια είναι πολύ μαλακά και εύκαμπτα αν και η εμφάνιση τους μπορεί να κρύβει κινδύνους. Η υφή που έχει δημιουργηθεί από τους σταθερούς κόμπους στις τούφες από βαριά νήματα προσφέρουν ζεστασιά στο χώρο σας. Επειδή λοιπόν το χαλί αυτού του τύπου είναι φτιαγμένο όπως περιγράψαμε γίνεται αυτόματα η πρώτη επιλογή για τη διακόσμηση του σπιτιού.

Η υφή του Saxony είναι υπερβολικά στριφτή και τραχιά η οποία το κάνει ευπαρουσίαστο και ανθεκτικό και επειδή είναι και πολύ ελκυστικό , συνιστά μια άριστη επιλογή για το εργασιακό περιβάλλον όπως επίσης και για πολυσύχναστους χώρους όπως ακόμα και το σπίτι.

Οι άλλοι τύποι χαλιών κυμαίνονται από τα πιο casual σε πιο επίσημα. Ίσως τα πιο casual τύπου χαλιά να είναι τα Cable. Τα χαλιά Cable αποτελούνται από παχιά, στριμμένα νήματα που παρόλα αυτά είναι πολύ μαλακά, καθιστώντας τα ιδανικά για τα οικογενειακά δωμάτια όπου οι άνθρωποι βρίσκονται στο πάτωμα για να παρακολουθήσουν τηλεόραση ή να παίξουν παιχνίδια.

Για τις επίσημες τοποθεσίες, τα καλύτερα είδη των ταπήτων είναι τα βελούδινα (Velvet), σε συμμετρικό κόψιμο. Αυτά τα χαλιά έχουν μια επίπεδη επιφάνεια , η οποία δημιουργείται από την κοπή όλων των τουφών του νήματος στο ίδιο μήκος . Τα σημάδια από πατημασιές είναι εμφανή σε αυτό του είδους τα χαλιά , δεδομένου ότι ο σωρός μπορεί να κλίνει προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Στην ίδια κατηγορία με αυτά είναι οι μοκέτες Smooth Velvet όπου κόβονται πολλές φορές για να δημιουργήσουν μια βελούδινη λάμψη .Το βελούδο είναι πλούσιο και κομψό χαλί όπως επίσης είναι και ιδανικό για τις πιο επίσημες περιστάσεις. Οι περισσότεροι τύποι αυτού του χαλιού δεν είναι σε θέση να κρύψουν τα σημάδια από τις πατημασιές. Κάθε σημάδι θα φανεί γι αυτόν τον λόγο πολλές φορές οι πατημασιές είναι σημείο του σχεδιασμού τους ,ενσωματώνουν δηλαδή τα βήματα στα σχέδιά τους.
Το χαλί είναι ελαφρά εύκαμπτο για να κάνει σχήματα που κολακεύουν το υπόλοιπο ντεκόρ. Ο σχεδιασμός μπορεί να αλλάζει συχνά για να δώσει στο χαλί μια νέα, ενδιαφέρουσα εμφάνιση κάθε μέρα.

Εσείς ποιο είδος χαλιού προτιμάτε;