Μάθε πως να κλείνεις online φθηνά αεροπορικά εισιτήρια!

Για να κλείνεις πάντα φθηνά αεροπορικά εισιτήρια!

0
6241

Η μεγαλύτερη πρόκληση που μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς στις μέρες μας είναι η εύρεση φθηνού αεροπορικού εισιτηρίου μέσω του διαδικτύου. Πολλές διαφορετικές εταιρείες, πακέτα προσφορών και φυσικά πολλά προνόμια από κάρτες και προγράμματα. Εμείς συλλέξαμε και σας παρουσιάζουμε τους καλύτερους τρόπους για να βρείτε φτηνά αεροπορικά εισιτήρια.

Κάντε την κράτηση σας νωρίς.
Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες απαιτούν οι κρατήσεις για τα εισιτήρια να γίνονται αρκετές μέρες νωρίτερα και αυτό λόγω των τιμών των ναύλων. Ανάλογα λοιπόν με την εταιρεία μπορεί αυτός ο χρόνος να κυμαίνεται από 7 έως 30 μέρες. Συνήθως οι αεροπορικές εταιρείες διαθέτουν ελάχιστες θέσεις με χαμηλούς ναύλους και όταν αυτές τελειώσουν οι τιμές των εισιτηρίων αυξάνονται ξανά.

Επιλέξτε την κατάλληλη ώρα και μέρα.
Η ιδανική ώρα της ημέρας για να πραγματοποιήσετε την κράτηση σας συνηθίζεται να είναι το απόγευμα. Πολύ απλά οι αεροπορικές εταιρείες θεωρούν πως οι τακτικοί τους πελάτες κάνουν τις κρατήσεις τους το πρωί και αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι τιμές των εισιτηρίων να πέφτουν κατακόρυφα το βράδυ. Επίσης σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και η μέρα που θα κλείσετε το εισιτήριο σας. Έχει φανεί πως τις καθημερινές και πιο συγκεκριμένα από Τρίτη μέχρι Πέμπτη οι τιμές είναι χαμηλότερες. Μπορείτε επιπρόσθετα να βρείτε και προσφορές της τελευταίας στιγμής αλλά σε κάθε περίπτωση να ξέρετε πως τις εορταστικές περιόδους δεν ισχύει τίποτα από τα παραπάνω.

Δώστε προσοχή πότε θα επιστρέψετε.
Ανάλογα με τους ναύλους οι εταιρείες προσφέρουν τα εισιτήρια τους φτηνότερα, υπάρχει λοιπόν περίπτωση να μην μπορείτε να επιστρέψετε την ίδια ημέρα με τον ίδιο ναύλο και να χρειαστεί να διανυκτερεύσετε από μία έως 3 ημέρες. Σε άλλες πάλι εταιρείες οι μονοήμερες εκδρομές είναι πιο οικονομικές με την προϋπόθεση να διαθέτετε μόνο χειραποσκευή.

• Επιλέξτε το κατάλληλο αεροδρόμιο.
Μπορείτε να παρατηρήσετε αν υπάρχει κάποιο αεροδρόμιο στη γύρω περιοχή με χαμηλότερους φόρους αεροδρομίου ώστε να ταξιδέψετε από εκεί φτάνοντας σε αυτό με διαφορετικά φτηνότερα μέσα.

Ημερομηνίες που θα ταξιδέψετε.
Αν είστε βέβαιοι για τις ημερομηνίες που θα ταξιδέψετε μπορείτε να εξοικονομήσετε πολλά λεφτά χρησιμοποιώντας consolidator tickets. Είναι εισιτήρια που έχουν αγοραστεί από μεσολαβητές μαζικά και έχουν μεταπωληθεί σε ταξιδιωτικά γραφεία είτε ακόμα και στο κοινό. Προσοχή όμως διότι είναι περιορισμένα και σε περίπτωση ακύρωσης τα πρόστιμα είναι υψηλά. Αντίθετα αν είστε πιο ευέλικτοι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πολιτική συν πλην 3 ημερών για να ταξιδέψετε και να κερδίσετε περισσότερα χρήματα.

• Ταξιδέψτε με φθηνές αεροπορικές εταιρείες.
Υπάρχει η δυνατότητα μέσω των εταιρειών χαμηλού κόστους να κερδίσετε αρκετά χρήματα που θα δίνατε αλλού, πρέπει όμως να γνωρίζετε πως οι περισσότερες από αυτές στερούνται ανέσεις και γενικά άλλα δικαιώματα πιο ακριβών εταιρειών.

• Να εγγραφείτε σε προγράμματα τακτικών επιβατών.
Ακόμα και αν δεν ταξιδεύετε συχνά μπορείτε να εγγραφτείτε σε προγράμματα συγκεκριμένων εταιριών που δίνουν στους κατόχους τους βασικά προνόμια και υπηρεσίες. Μια από αυτές είναι και τα δωρεάν μίλια που μετά από τη συγκέντρωση αρκετών μιλίων σας δίνεται η δυνατότητα να τα εξαργυρώσετε σε δωρεάν εισιτήρια ή και ακόμα σε αναβάθμιση θέσης.

• Ενημερωθείτε από το διαδίκτυο.
Μπορείτε να βρείτε πλέον πολλές πληροφορίες από αεροπορικές εταιρείες και ταξιδιωτικά πρακτορεία μέσω του διαδικτύου. Υπάρχουν χρήσιμα sites που συγκρίνουν τιμές και σας παρουσιάζουν όλες τις προσφορές.
fthina-aeroporika-eisitiria