Sneakers: Τα παπούτσια που φοριούνται κυριολεκτικά παντού και όλη την ημέρα

0
2413
Stan Smith

Μέχρι πρίν αρκετά χρόνια στο άκουσμα της λέξης sneakers έρχονταν στο μυαλό πολλών δύο συγκεκριμένοι συνειρμοί:

1. Αθλητικές δραστηριότητες
2. Άτομα νεαρής κυρίως ηλικίας που είτε δεν διέθεταν το απαραίτητο εισόδημα για να φορέσουν κάτι πιο «επίσημο» και «καλό» είτε απλά ταίριαζε στις εκάστοτε μουσικές προτιμήσεις τους (κυρίως χιπ χοπ και ροκ).

Οι καιροί όμως αλλάξανε και όπως και σε πολλά άλλα πράγματα, η μόδα κάνει κύκλους, κάτι που επιβεβαιώνεται με τον πιο πανηγυρικό τρόπο στην περίπτωση των σνίκερς.

Τα πάλαι ποτέ αθλητικά αυτά παπούτσια έχουν ήδη κάνει την είσοδο τους στα σαλόνια της υψηλής μόδας. Τα βλέπουμε να συνδυάζονται συχνά με φανταχτερές φούστες και φορέματα για τις γυναίκες καθώς και με κουστούμια για τους άνδρες.

Σήμερα μπορεί καποιος να φορέσει άνετα τα σνίκερς του τόσο στο γραφείο και στο γυμναστήριο όσο και σε κάθε κοινωνική εκδήλωση και δραστηριότητα. Όχι μόνο δεν πρόκειται να το σχολιάσει κανένας αλλά αντίθετα θα θεωρηθεί πολύ σίκ και στυλάτος!

Τα σνίκερς παραμένουν ένα ισχυρό διαχρονικό trend με φανατικούς φίλους και πλέον έχουν ξεφύγει ολότελα από την κατηγορία αθλητικά παπούτσια. Είναι τα καλύτερα casual υποδήματα στα οποία μπορεί κάποιος να βασιστεί.

Μεγάλες εταιρίες του χώρου όπως η Nike και η Adidas συνεχίζουν να λανσάρουν παλιότερα μοντέλα που κάνουν διαχρονική θραύση όπως το Stan Smith . Μόνο στην Αμερική, οι πωλήσεις sneakers μεταξύ ιουνίου 2014 και ιουνίου 2015 αγγίξαν τα 34 δις δολλάρια!

Πως έγινε και ξαφνικά οι fashion lovers ανά τον κόσμο τα προτείνουν ως απαραίτητο αξεσουάρ για κάθε λογής ένδυση;

Η επίσημη ερμηνεία λέει οτι τα σνίκερς παίζουν χωρίς αντίπαλο στον τομέα της άνεσης και πρακτικότητας. Κακά τα ψέμματα, το να φοράς ψηλοτάκουνες γόβες ή σκαρπίνια μπορεί να είναι κομψό αλλά όχι και τόσο βολικό. Η ταλαιπωρία και κακοποίηση που δέχεται το πόδι είναι γεγονός που πολλοί αρνούνται να παραδεχτούν.

Όσο προσαρμοστικά και ευέλικτα και αν είναι τα σνίκερς μας όμως, αυτό δε σημαίνει οτι τα φοράμε με οποιοδήποτε ρούχο έχουμε στην γκαρνταρόμπα μας. Κάποια μικρά πραγματάκια αξίζει να τα προσέξουμε για να μπορούμε να χαιρόμαστε τα αγαπημένα μας παπούτσια παντού και όλη την ημέρα:

Εικόνα- Αν προσέχετε τα sneakers σας θα σας προσέχουν και αυτά. Φορέστε αυτά που είναι σε καλύτερη κατάσταση οπουδήποτε αλλά κρατήστε τα μακρυά από αθλητικές δραστηριότητες ή καταστάσεις στις οποίες πρόκειται κυριολεκτικά να τα «λιώσετε». Το να έχετε 2-3 ζευγάρια αναλόγως την περίσταση μπορεί να μην είναι πάντα εφικτό αλλά είναι σοφό!

Χρώμα- Σχεδόν αυτονόητο. Χρειάζεται να ταιριάζουν με τα ρούχα σας. Μείνετε στην απλή στοιχειώδη λογική και αποφύγετε εκκεντρικούς πειραματισμούς.

Ψυχολογία- Να θυμάστε οτι πρέπει να νιώθετε άνετα στα παπούτσια σας. Αυτό που δίνει στύλ και άποψη σε ένα sneaker είναι…εσείς! Όχι το αντίθετο. Αν εσείς νιώθετε καλά τότε όλο και περισσότεροι θα επιβραβεύσουν και θα ακολουθήσουν τις στυλιστικές επιλογές σας. Οι κακεντρεχείς θα είναι κακεντρεχείς οποιοδήποτε παπούτσι και να φορέσετε.

Μόνο μια περίπτωση υπάρχει να μην μπορείτε να φορέσετε το αγαπημένο σας σνίκερ (μην προτρέξετε να σκεφτείτε τον γάμο,βαφτίσια κτλ): ο καιρός.

Η αλήθεια είναι οτι αν βρέχει υπάρχουν επιπλοκές. Αυτό όμως ισχύει για κάθε λογής παπούτσι που δεν θυμίζει μπότα. Εξάλλου στην Ελλάδα ζείτε, δεν συντρέχουν ισχυροί λόγοι ανησυχίας…