Stan Smith ή Superstar Original;

0
17727

Λίγα είναι τα παπούτσια που έχουν γράψει ιστορία και είναι αδιαμφισβήτητο ότι η Adidas έχει σχεδιάσει μερικά από αυτά, για την ακρίβεια τα πιο πολυφορεμένα και πολυσυζητημένα παπούτσια όλων των εποχών.

Ο λόγος φυσικά για τα παπούτσια Stan Smith και Superstar Original.

Η ιστορία των Stan Smith πάει πολύ πίσω και ξεκινάει για την ακρίβεια το 1964, όταν η Adidas σχεδίασε το πρώτο ζευγάρι από παπούτσια τένις με την υπογραφή του Robert Haillet. Ο συγκεκριμένος Γάλλος τενίστας, αν και μεγάλος επαγγελματίας, αποσύρθηκε λίγα χρόνια αργότερα και στη θέση του τοποθέτησαν τον Stan Smith. Ο νέος Αμερικανός τενίστας, θρύλος θα θέλαμε της δεκαετίας του 1970, έφερε στην κορυφή τα sneakers της Adidas και εκ τότε όλος ο κόσμος δεν έχει σταματήσει να μιλάει για τα συγκεκριμένα αθλητικά παπούτσια.

Κατά διαστήματα επανέρχονται από την εταιρία με μικρές παραλλαγές, με πιο πρόσφατη την αλλαγή τους το 2014. Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα το συγκεκριμένο μοντέλο, Adidas Stan Smith Original, χαρακτηρίστηκε ως το πιο διαχρονικό και statement sneaker. Μεγάλη εντύπωση συνέχισαν να προκαλούν τα Stan Smith II, τα οποία δεν είχαν την εικόνα του Stan Smith αλλά έγραφαν το όνομά του στο πίσω μέρος, και τα Stam Smith 80s, τα οποία είναι μια ανακατασκευή του κλασικού παπουτσιού ελαφρώς πιο ξεθωριασμένα, κάνοντας τα να φαίνεται πραγματικά από τα 80s.

Η μοναδική λεπτομέρεια στο πίσω μέρος με το σύμβολο της Adidas δεν περιορίζεται πλέον στο πράσινο χρώμα αλλά διατίθεται και σε μαύρο, κόκκινο, μπλε, γκρι και πολλά ακόμα, ενώ οι 3 γραμμούλες στο πλάι του παπουτσιού δηλώνουν πια έναν τρόπο ζωής.

Παπουτσια Σταν Σμιθ

Όλες οι εκδόσεις του είναι κατασκευασμένες από εξαιρετικής ποιότητας δέρμα με σήμα κατατεθέν τις «γνωστές» τρυπούλες και τις ρίγες στα πλάγια. Τα αθλητικά παπούτσια Stan Smith είναι πλέον κλασική αξία και φοριούνται από μεγάλη μερίδα του κόσμου που προτιμούν να τα συνδυάζουν με baggy jeans, φόρμες ακόμα και επίσημα κοστούμια και παντελόνια. Τα ανδρικά sneakers με τα γυναικεία παπούτσια δεν έχουν μεγάλες διαφορές πράγμα που σημαίνει ότι είναι ιδιαίτερα ευκολοφόρετα.

Παπουτσια Stan Smith Adidas

Από την άλλη μεριά τα παπούτσια Superstar ήταν αρχικά παπούτσια μπάσκετ όπου πρωτοεμφανίστηκαν το 1969 από την Adidas. Στην αρχή εμφανίστηκε ως η low-version από ένα επαγγελματικό παπούτσι μπάσκετ. Για να φτάσει στη σημερινή του μορφή πέρασε από πολλές μορφοποιήσεις μέχρι που απέκτησε και παρατσούκλι ας πούμε. Το λέγανε πια το παπούτσι κέλυφος λόγω του περίεργου σχήματος που διαθέτει στο μπροστινό σημείο των δακτύλων.

Παπουτσια Superstar

Στη δεκαετία του 80’ ήταν ήδη πολύ δημοφιλή ενώ τα φορούσαν χωρίς κορδόνια και με τη γλώσσα έξω. Η συνήθεια αυτή έγινε τόσο αγαπημένη που γράφτηκαν ακόμα και τραγούδια για τα αγαπημένα παπούτσια της νεολαίας. Όπως και τα προηγούμενα έτσι και αυτά διαθέτουν τις χαρακτηριστικές 3 ρίγες στο πλάι και το εξαιρετικής ποιότητας δέρμα αλλά πέρα από τις κλασικές διχρωμίες υπάρχουν και παπούτσια μονόχρωμα ή εμπριμέ-floral ενώ τα πιο καινούργια διαθέτουν και μια χρυσή ετικέτα στη κορυφή της γλώσσας του παπουτσιού. Όλα τα sneakers της συγκεκριμένης σειράς συνδυάζονται άψογα με casual ντύσιμο όσο και με κομμάτια πιο κομψά όπως φούστες και επίσημα παντελόνια.

Παπουτσια Superstar Adidas

Οι διαφορές είναι μικρές η ιστορία τους όμως μεγάλη. Είμαι σίγουρη ότι όποιο και αν επιλέξετε θα εντυπωσιάζετε σε κάθε σας βήμα. Δείτε τη μεγάλη ποικιλία που προσφέρεται στην αγορά και από τις δύο σειρές και επιλέξτε το sneaker που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες σας και στο στιλ σας.