Οι χαρές της οικιακής ζυθοποίησης

0
6203

Μερικοί από εσάς, πίνοντας μία ποιοτική μπύρα, θα έχετε αναρωτηθεί ουκ ολίγες φορές «Πώς κάνουν τόσο καλές μπύρες;» ή «Δε θα ήταν ωραία να μπορούσα κι εγώ να δημιουργώ τις δικές μου μπύρες;».
Τώρα πια μπορείτε!!! Το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγο από τα τρία «Χ», δηλαδή χώρος, χρόνος και χρήμα!
Να είστε σίγουροι πως η χαρά της οικιακής ζυθοποίησης πραγματικά θα σας αποζημιώσει!

Οικιακή Ζυθοποίηση

Αναλυτικότερα, αν έχετε στο σπίτι σας έναν, όχι πολύ μεγάλο χώρο, που δε χρησιμοποιείτε συχνά, π.χ. πλυσταριό, υπόγειο, ένα δωμάτιο που δεν πολυεπισκέπτεστε, μπορείτε εύκολα να το μετατρέψετε σε αυτοσχέδιο χώρο homebrewing, εξοπλίζοντας τον με 1-2 κάδους των 30 λίτρων (αρχικά), ούτως ώστε να εισαχθείτε στα πρώτα στάδια παραγωγής σπιτικής μπύρας. Ακόμη όμως και να μην έχετε, μην απελπίζεστε. Μια γωνία στην άκρη της κουζίνας σας είναι υπεραρκετή.

Όσον αφορά τον χρόνο, οι Βrewferm/Muntons έχουν μεριμνήσει, σκεπτόμενες τον αρχάριο ζυθοποιό, και προτείνουν μία ευρεία γκάμα από έτοιμα kits/κατηγορίες μπύρας (lager, pilsner, weisse, belgian ales, IPA, stout), για την παρασκευή των οποίων δεν απαιτείται παραπάνω από μία ώρα ευχάριστης και πρωτότυπης διαδικασίας.

Τέλος, επειδή και τα χρήματα αποτελούν έναν βασικό παράγοντα, ειδικά στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε, αυτό που πρέπει να ξέρει ο φιλόδοξος ζυθοποιός που κάνει τα πρώτα του βήματα στον μαγικό κόσμο της σπιτικής παραγωγής μπύρας, είναι ότι, αναλόγως με τον εξοπλισμό που θα επιλέξει να αποκτήσει, το κόστος δεν πρόκειται να υπερβεί τα 50-100 ευρώ. Και το ποσό αυτό θα καλεστεί να το καταβάλλει μονάχα στην αρχή, καθώς θα πρέπει να εξασφαλίσει τον εξοπλισμό του. Από εκεί κι ύστερα απλά θα επιλέγει τους τύπους μπύρας και τις πρώτες ύλες που θα θέλει κάθε φορά να βάζει στον ζύθο του, και των οποίων το κόστος είναι σχετικά χαμηλό.Οικιακή Ζυθοποίηση

Εμπρός, λοιπόν, ζυθολάτρες όλου του κόσμου, ανασκουμπωθείτε και κάντε την έρευνά σας γύρω από το homebrewing! Το μόνο σίγουρο στην οικιακή ζυθοποίηση είναι ότι, ανεξαρτήτως από ποια σχολή μπύρας σας φαίνεται πιο θελκτική (Βέλγιο, Αγγλία, Γερμανία, Τσεχία, Αμερική), θα βρείτε κάτι που θα ικανοποιήσει τα γούστα σας, θα σας προσφέρει μία δημιουργική ενασχόληση, κι εντέλει θα απολαμβάνετε τις δικές σας ποιοτικές μπύρες, τις οποίες θα μοιράζεστε με τους δικούς σας ανθρώπους, που θα έχουν έναν παραπάνω λόγο τώρα να σας αγαπούν!

Αν θέλετε να φτιάξετε και εσείς τη δική σας μπύρα, δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε το Beer-Deli.gr, στο οποίο μπορείτε τα πάντα που αφορούν την οικιακή ζυθοποίηση!