Μοναδικό χταποδάκι με κριθαράκι

0
8

Καθώς πλησιάζει η περίοδος της νηστείας των Χριστουγέννων, σας παρουσιάζουμε μια παραδοσιακή κυκλαδίτικη συνταγή, χταπόδι κοκκινιστό με κριθαράκι.

Υλικά Συνταγής

  • 1 χταπόδι (περίπου 1kg)
  • 500 γραμμάρια κριθαράκι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
  • 1 ξυλαράλι κανέλας
  • 1 πρέζα μπαχάρι
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 4 ντομάτες μέτριες ψιλοκομμένες και ξεφλουδισμένες
  • 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Αχνίζουμε το χταπόδι για να βγάλει τα υγρά του και να μαλακώσει. Στη συνέχεια κόβουμε, σουρώνουμε και κρατάμε το ζουμί. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο στο λάδι για 2 λεπτά και προσθέτουμε το χταπόδι και τα μπαχαρικά. Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε το ζουμί, τις ντομάτες, τη ζάχαρη, τον πελτέ και 1 ποτήρι νερό και βράζουμε για 15 περίπου λεπτά. Αφού βράσει το χταπόδι, το βγάζουμε και προσθέτουμε 3 ποτήρια νερό. Μόλις βράσει το νερό, προσθέτουμε το κριθαράκι. Όταν μελώσει, ξαναβάζουμε το χταπόδι, ανακατεύουμε και το βγάζουμε από την φωτιά.