Η χρησιμότητα του SEO στο ηλεκτρονικό εμπόριο

0
632

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια άνοδος των ηλεκτρονικών αγορών, καθόλου τυχαία, μιας και δίνει στους υποψήφιους αγοραστές σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις λεγόμενες συμβατικές αγορές.
Πολλοί καταστηματάρχες  επιλέγουν να φτιάξουν το δικό τους ηλεκτρονικό κατάστημα, για να αυξήσουν την πελατειακή τους βάση, διαφημίζοντας το σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα προσελκύοντας επίδοξους αγοραστές.

Φτιάχνοντας, όμως, μόνο το ηλεκτρονικό κατάστημα και διαφημίζοντάς το, δεν εξασφαλίζει ότι το εν δυνάμει αγοραστικό κοινό σου θα πολλαπλασιαστεί. Για να το αυξήσεις δεν πρέπει μόνο να φτιάξεις τον κατάλογό με τα είδη του καταστήματός σου. Θα πρέπει να προχωρήσεις σε μια σειρά από ενέργειες για να του δώσεις την ευκαιρία αφενός μεν να σε γνωρίσει και αφετέρου να του δώσεις την δυνατότητα να βρει αυτό που ψάχνει εύκολα και γρήγορα, έτσι ώστε με την κατάλληλη τιμή του προϊόντος, να προχωρήσει στην αγορά του.

Καταρχάς, δόμησε τις κατηγορίες  των προϊόντων σου με τέτοιο τρόπο ώστε ο χρήστης να μπορεί να βρει εύκολα και γρήγορα αυτό που ψάχνει.

Μετά θα πρέπει να επενδύσεις στο SEO (Search Engine Optimization), για να μπορέσεις να προσελκύεις κόσμο στο e-shop σου.
Για να γίνεις γνωστός στο κόσμο του διαδικτύου, θα πρέπει να το «φωνάξεις».
Όπως ακριβώς οι ντελάληδες διαλαλούσαν την πραμάτεια τους στον φυσικό κόσμο, σήμερα αυτό μπορεί να γίνει με το SEO (Search Engine Optimization).
Με αυτόν τον τρόπο έχεις συγκριτικά πλεονεκτήματα καθώς :

  • Το κόστος είναι συγκριτικά μικρότερο από το να διαφημιστείς είτε μέσω ηλεκτρονικών είτε μέσω έντυπων μέσων
  • Μέσω του SEO θα αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των εν δυνάμει πελατών σου, αφού θα  γίνει γνωστό το κατάστημά σου και στο διαδίκτυο
  • Τα περισσότερα e-shops, και πιθανοί ανταγωνιστές,  έχουν προχωρήσει σε παρόμοιες τεχνικές, οπότε μειώνεται η πιθανότητα να βρεθεί το δικό σου προϊόν ψηλά στις αναζητήσεις χρηστών.
  • Οι περισσότεροι χρήστες επισκέπτονται σελίδες από τις πρώτες σελίδες των αποτελεσμάτων που επιστρέφουν οι μηχανές αναζήτησης
  • Θα έχεις την δυνατότητα να δεις πραγματικά στοιχεία για την ηλεκτρονική πελατειακή σου βάση, πχ ηλικίες, φύλο, ποσοστά επισκεψιμότητας ανά χρονική περίοδο κλπ
  • Χρησιμοποιώντας κατάλληλες, μοναδικές περιγραφές και τίτλους για τα προϊόντα σου, οι οποίες θα τα χαρακτηρίζουν σύντομα και περιεκτικά, κάνεις το κατάστημά σου πιο γνωστό στο διαδίκτυο, δίνοντας του μεγαλύτερη αξία στον ηλεκτρονικό κόσμο.

Συμπερασματικά, ζούμε σε μια εποχή που η ηλεκτρονική  παρουσία ενός καταστήματος μπορεί να το απογειώσει θεαματικά, αυξάνοντας τόσο τα κέρδη του όσο και τους πελάτες του.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το SEO, επικοινωνήστε με την SDM – Digital Marketing Agency!