Μια διαφορετική τηγανιά με κοτόπουλο, μανιτάρια & τσίπουρο

0
238

Μια διαφορετική τηγανιά με κοτόπουλο, μανιτάρια, σβησμένη με τσίπουρο που μας έρχεται από τα ορεινά χωριά της Ηπείρου.

Υλικά Συνταγής

  • 4 φιλέτα κοτόπουλου
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 500γρ. μανιτάρια λευκά φρέσκα
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 6 κλαράκια θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας κόλιανδρο φρέσκο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 3 σφηνάκια τσίπουρο
  • 300ml ζωμός κότας
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε και σκουπίζουμε πολύ καλά τα φιλέτα του κοτόπουλου. Τα κόβουμε σε λεπτά μπαστουνάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το θυμάρι και τον κόλιανδρο. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με χαρτί κουζίνας και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες. Ζεσταίνουμε σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα το μισό λάδι σε πολύ δυνατή φωτιά, να κάψει. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να “πιουν” τα υγρά τους. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε μια πιατέλα. Ρίχνουμε στο σκεύος το υπόλοιπο λάδι και μόλις κάψει σοτάρουμε το κοτόπουλο, για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας πολύ συχνά μέχρι να ροδίσει. Σβήνουμε με το τσίπουρο, μαγειρεύουμε για 1 λεπτό μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και ξαναρίχνουμε τα μανιτάρια. Προσθέτουμε το ζωμό, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο. Ιδανικά συνοδεύουμε με ρύζι.