8 λόγοι για να ταξιδεύει κανείς μόνος

0
294

Το συναίσθημα του να ανακαλύπτεις μόνος ένα καινούριο μέρος δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο. Όποιος το έχει επιχειρήσει, μπορεί να επιβεβαιώσει ότι τα πλεονεκτήματα του να ταξιδεύει κανείς μόνος είναι ατελείωτα.

1) Μπορείς να είσαι όσο εγωιστής θες

Αυτή ίσως είναι η μόνη περίπτωση στην οποία ο εγωισμός δεν είναι και τόσο κακό πράγμα. Το να ταξιδεύεις με άλλους σημαίνει ότι προγραμματίζεις και μαζί με άλλους. Το να επισκέπτεσαι τοπόσημα, μουσεία και εστιατόρια μπορεί να είναι ελκυστικό σαν ιδέα όταν ο κάθε ταξιδιώτης έχει κάτι διαφορετικό στο μυαλό του. Τι θα γινόταν όμως αν μπορούσες να περάσεις την κάθε μέρα όπως ακριβώς θες;

2) Συναντάς ενδιαφέροντες ανθρώπους

Όταν ταξιδεύεις μαζί με άλλους, στην ουσία κολλάς μαζί τους. Με άλλα λόγια, δύσκολα θα συναντήσεις κάποιο άτομο πολύ πιο διαφορετικό από σένα. Όμως, με το να ταξιδεύεις μόνος, μπορεί να συναντήσεις κάτι πολύ ενδιαφέρον.

3) Διαβάζεις όσα βιβλία θες

Δύο είναι τα πλεονεκτήματα του να αποδράς από την καθημερινότητα στις διακοπές σου: ο ύπνος και το να μπορείς να διαβάζεις όσο θες. Όταν όμως ταξιδεύεις με άλλους, αναγκάζεσαι συχνά να αφήσεις κάτω το βιβλίο για να ασχοληθείς με την παρέα. Το να ταξιδεύεις μόνος σου δίνει λοιπόν την ευκαιρία να διαβάσεις όσο πραγματικά θες.

solo-reading

4) Γνωρίζεις καλύτερα τον εαυτό σου

Ένα φαινόμενο της σύγχρονης πραγματικότητας είναι το ότι είμαστε συνεχώς συνδεδεμένοι με άλλους, ακόμα και με το διαδίκτυο. Σπάνια έχουμε την ευκαιρία απλά να καθίσουμε με τον εαυτό μας και απλά να απολαύσουμε αυτή την εμπειρία. Το να ταξιδεύει κανείς μόνος προσφέρει αυτή την εμπειρία. Όταν είσαι μόνος σε ένα νέο μέρος, μπορείς να επιβραδύνεις ρυθμούς όσο θες, χωρίς να ενοχλείσαι από άτομα κοντινά σε σένα.

5) Ξεκουράζεσαι χωρίς ενοχές

Αισθάνεσαι πτώμα μετά από μία μεγάλη πτήση ή από την εξερεύνηση μίας καινούριας πόλης με τα πόδια; Όταν ταξιδεύεις με φίλους, η πίεση για να βγεις έξω μπορεί να είναι τεράστια. Αντίθετα, όταν ταξιδεύει κανείς μόνος, μπορεί να επιστρέψει στο δωμάτιο για έναν μεσημεριανό ύπνο χωρίς ενοχές.

6) Βγαίνεις από το comfort zone σου

Όταν ταξιδεύεις με τους φίλους ή την οικογένειά σου, συχνά λύνεις τα όποια προβλήματα προκύψουν μαζί τους. Δεν μπορείς για παράδειγμα να βρεις έναν δρόμο ή να προσανατολιστείς; Η λύση είναι απλή! Ανάλαβε δράση!

7) Βελτιώνεις τη γνώση ξένων γλωσσών

Ποιος είναι καλύτερος τρόπος για να μάθεις μία καινούρια γλώσσα από το να έρθεις άμεσα αντιμέτωπος με αυτή; Οι ειδικοί λένε ότι η πλήρης τριβή με έναν ξένο πολιτισμό είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσεις τα εμπόδια της ομιλίας. Όταν ταξιδεύεις με άλλα άτομα, είναι πιο πιθανό να βασιστείς πάνω τους για βοήθεια στη μετάφραση. Άσε που μάλλον θα επικοινωνείτε ο ένας με τον άλλο στη μητρική σας γλώσσα. Αντίθετα, θα αναγκαστείς να εξασκείς συνεχώς τη νέα γλώσσα ταξιδεύοντας μόνος.

8) Εξοικονομείς χρήματα

Δεν χρειάζεται να είσαι μαθηματική ιδιοφυία για να καταλάβεις ότι το να ταξιδεύεις μόνος σου είναι ευεργετικό για το πορτοφόλι σου. Το να είσαι μόνος, σημαίνει ότι θα κάνεις κράτηση πτήσεων, δωματίου και αγορές γευμάτων για ένα άτομο. Μπορεί να μην σου φαίνονται σημαντικό ποσό, αλλά αν σχεδιάζεις ένα μεγάλο ταξίδι, αυτά τα έξοδα αυξάνονται πολύ εύκολα.

solo-shopping