Έξυπνες και οικονομικές ιδέες για παιδικό πάρτι

0
5346
Ιδεες για παιδικο παρτι

Πλησιάζουν τα γενέθλια του παιδιού σας και θέλετε να διοργανώσετε το πάρτι γενεθλίων του αλλά χωρίς να ξοδευτείτε; Τότε μείνετε συντονισμένοι διότι μικρά tips, έξυπνες ιδέες αλλά και οικονομικές επιλογές για φαγητό έρχονται να σας λύσουν τα χέρια…

Επιλέξτε το θέμα του πάρτι.

Είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να αποφασίσετε, και μάλιστα αρκετές ημέρες νωρίτερα, ώστε να προλάβετε να προετοιμαστείτε. Συζητείστε με το παιδί σας για το θέμα αν είναι αρκετά μεγάλο. Μπορείτε απλά να κάνετε ένα theame πάρτι γύρω από τον αγαπημένο του super ήρωα ή το αγαπημένο του hobby. Αν το παιδί είναι αρκετά μικρό, μπορείτε ανάλογα με το φύλλο του να κάνετε μια αντίστοιχη διακόσμηση και θέμα το νούμερο των γενεθλίων. Το μόνο που μπορούμε να σας πούμε με βεβαιότητα είναι ότι τα παιδιά θα ενθουσιαστούν ενώ και αρκετοί μεγάλοι θα σας συγχαρούν πραγματικά για τις ιδέες σας.

Παρτυ

 

παρτι

Ορίστε ημερομηνία.

Συνήθως το Σάββατο είναι μια καλή ημέρα για πάρτι. Εσείς θα προλάβετε να ετοιμαστείτε και να κάνετε, κατά πάσα πιθανότητα, κάποια τελευταία ψώνια σας ενώ τα παιδιά δεν θα έχουν σχολείο, και θα μπορούν να σας βοηθήσουν. Είναι ιδανική ημέρα για να μπορέσουν και οι γονείς να συνοδέψουν τα παιδιά τους και να μείνουν και αυτοί να χαλαρώσουν μαζί σας στο πάρτι γενεθλίων.

Ετοιμάστε τις προσκλήσεις.

Ξέρω είναι πολύ κλισέ, αλλά πάντα ενθουσιαζόμουν ως παιδί όταν μου δίνανε προσκλήσεις για πάρτι. Μια τέτοια κίνηση θα χαροποιήσει τα παιδιά και σίγουρα θα θυμίσει στους μεγαλύτερους την ημερομηνία του πάρτι. Καθίστε μαζί με το παιδί σας, αποφασίστε παρέα ποιον θα καλέσετε και δοκιμάστε να κάνετε τις προσκλήσεις παρέα. Ζωγραφίστε μαζί με βάση πάντα το θέμα του πάρτι. Δεν χρειάζεστε να ξοδευτείτε, απλές λευκές κόλες που έχετε στο σπίτι μπορούν πολύ εύκολα να μετατραπούν σε κάτι συναρπαστικό!

Προσκλητηριο Παρτυ

Το ζήτημα της διακόσμησης.

Το αμέσως επόμενο βήμα είναι ο σχεδιασμός της διακόσμησης για την ημέρα. Δεν χρειάζονται υπερβολές, το μόνο που χρειάζεται κατά βάση είναι η προσεκτική επιλογή των ειδών διακόσμησης ώστε να υπάρχει σχέση με το θέμα του πάρτι. Μπαλόνια στο χρώμα του αγαπημένου του ήρωα, μαχαιροπίρουνα στα χρώματα του θέματος ακόμα και φαγητά σχετικά με το θέμα θα ολοκληρώσουν την αύρα του πάρτι. Στήστε ένα τραπέζι στην άκρη του τραπεζιού και τοποθετείστε εκεί λίγο πριν την ώρα προσέλευσης ότι έχετε ετοιμάσει.


παρτι γενεθλιων

Το φαγητό.

Φτάσαμε στα δύσκολα, από την άποψη ότι θα πρέπει να υπάρχουν διάφορες επιλογές τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους. Ξεκινήστε την προετοιμασία μια ημέρα πριν με τα βασικά, ώστε να μην ξοδέψετε όλη την ημέρα του Σαββάτου στην κουζίνα. Πηγαίνετε super market, ετοιμάστε παραδείγματος χάριν τα κεφτεδάκια, πλύνετε τα λαχανικά, κόψτε τα τυράκια και κάντε τις βασικές ζύμες για τυροπιτάκια και λουκανοπιτάκια και κρατήστε τες στο ψυγείο σε μεμβράνη ώστε το μόνο που θα κάνετε το επόμενο απόγευμα είναι να τα τυλίξετε και να τα ψήσετε. Σημαντικό στα παιδικά πάρτι είναι να υπάρχουν και φρούτα στο τραπέζι, γι αυτό φροντίστε να προμηθευτείτε μερικά. Κυρίως χυμοί αλλά ακόμα και γάλα θα είναι από τα πρώτα που θα φύγουν. Μικρά σνακ, που μπορούν να τα παίρνουν μαζί στο παιχνίδι τους τα παιδιά είναι ιδανικά. Φροντίστε γενικά να έχετε υγιεινές συνταγές στο πάρτι (ακόμα και τα burgers μπορούν να γίνουν υγιεινά), και να υπάρχουν ποτά και ξηροί καρποί για τους πιο μεγάλους. Στο τέλος το Σάββατο ετοιμάστε την τούρτα ή γενικά τα γλυκά του πάρτι ώστε να είναι φρέσκα και ζεστά.

παρτι γενεθλιων

 

παρτι

Τα παιχνίδια του πάρτι.

Καλό θα ήταν τα παιδιά να έχουν και μερικές ιδέες για παιχνίδια που μπορούν να ξεκινήσουν. Μην τα αφήσετε να κάνουν αυτά που κάνουν συνέχεια. Αυτό το πάρτι πρέπει να είναι μοναδικό γι αυτά, να διασκεδάσουν, να γελάσουν και να φύγουν ξέροντας ότι ήταν το καλύτερο πάρτι της χρονιάς!

Παιχνιδια σε παιδικα παρτι

Tip: Ετοιμάστε μικρά δωράκια για να μοιράσετε στα παιδιά στο τελείωμα. Αυτό μπορεί να είναι κάτι μικρό και οικονομικό. Από ένα γλυκό έως πλαστελίνες, είναι όλα ιδανικά, εξάλλου ποιος λέει όχι σε δώρο…

παρτυ

 

παρτυ