Πώς να περιποιηθείτε τα μαλλιά σας μετά το καλοκαίρι

0
1480
Περιποιηση Μαλλιων

Το καλοκαίρι σιγά σιγά φεύγει και αφήνει έντονο το αποτύπωμά του στα μαλλιά μας. Η πολύωρη έκθεση στον καυτό ήλιο, το μπάνιο στην θάλασσα ή την πισίνα καθώς και η ελλιπής φροντίδα καθιστούν πιο αναγκαία από ποτέ την περιποίηση των μαλλιών, προκειμένου αυτά να αποκτήσουν ξανά υγιή και λαμπερή όψη.

Tι πρέπει λοιπόν να προσέξεις για να διατηρήσεις τέλειο το χρώμα και την λάμψη τους;

1) Κούρεμα – καθάρισμα

Το κούρεμα είναι ένα δραστικό μέτρο που πολλοί και πολλές αποφεύγουν. Ωστόσο, καλό θα ήταν να απαλλαγείς από την περιττή ψαλίδα που ίσως έχεις. Αφαιρώντας λίγο μήκος, θα βοηθήσεις τα μαλλιά σου να δυναμώσουν, ενώ παράλληλα θα ανανεώσεις και το στυλ σου εν όψει του φθινοπώρου.

2) Διάλειμμα από εργαλεία θερμότητας

Το πιστολάκι και το σίδερο μαλλιών είναι σίγουρα καλοί σου φίλοι, την ίδια στιγμή όμως είναι εχθροί της υγείας των μαλλιών σου. Δοκίμασε να περιορίσεις ή να αποφύγεις τη χρήση τους ορισμένες μέρες της βδομάδας. Η θερμότητα ανοίγει τα λέπια της τρίχας, που αποτελούν την προστατευτική της στιβάδα, και την καθιστά πιο ευάλωτη. Μπορείς να δοκιμάσεις να λουστείς το βράδυ και, αντί να στεγνώσεις τα μαλλιά σου, να τα πιάσεις μία κοτσίδα. Όταν ξυπνήσεις το πρωί, θα έχεις όμορφα κυματιστά μαλλιά χωρίς να τα επιβαρύνεις καθόλου.

Μαλλια Περιποιηση

3) Απόφυγε συγκεκριμένα προϊόντα μαλλιών

Τα προϊόντα που περιέχουν φορμαλδεΰδη ή αλκοόλ ξηραίνουν και αφυδατώνουν τα μαλλιά σου. Προτίμησε αντί αυτών προϊόντα με φυσικά συστατικά και θα δεις σημαντική διαφορά στην αίσθηση και την όψη των μαλλιών σου.

4) Χρησιμοποίησε ειδικά σαμπουάν και conditioner

Τα μαλλιά του κάθε ανθρώπου έχουν διαφορετικές ανάγκες. Φρόντισε να επιλέξεις το κατάλληλο σαμπουάν, conditioner ή μάσκα που ανταποκρίνεται στις δικές σου. Ένα ενυδατικό προϊόν θα βοηθήσει τα μαλλιά σου να είναι αλλά και να φαίνονται πιο υγιή από ποτέ, καθώς θα επανορθώσει μεγάλο μέρος της φθοράς που προκάλεσε το καλοκαίρι στα μαλλιά σου. Αν πάλι έχεις βαμμένα μαλλιά, τα αντίστοιχα προϊόντα θα εμποδίσουν το ξεθώριασμα του χρώματος και θα ενισχύσουν τη λάμψη τους. Τέλος, η χρήση μίας μάσκας μαλλιών είναι απαραίτητη για την ενυδάτωση και την αναδόμησή τους. Προαιρετικά, μπορείς να την απλώσεις στα μαλλιά σου πριν τον ύπνο, να τα τυλίξεις με ένα σκουφάκι ή μεμβράνη και να κοιμηθείς με αυτή. Το πρωί ξέπλυνε με άφθονο κρύο νερό και θα μείνεις έκπληκτη με το αποτέλεσμα!

5) Νερό, ο απόλυτος σύμμαχος

Τα μαλλιά αντικατοπτρίζουν συχνά τις κακές μας συνήθειες. Αν δεν πίνεις πολύ νερό, ο οργανισμός σου δεν λαμβάνει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και δεν ενυδατώνεται καλά. Πίνοντας τουλάχιστον 1,5 λίτρο νερό την ημέρα, θα δεις τα μαλλιά σου να ενυδατώνονται και να είναι λαμπερά και υγιή.