Έξυπνα tips για να μπεις σε φόρμα μετά τις διακοπές

0
642
Tips Ασκηση

Το καλοκαίρι έχει αρχίσει να δίνει τη θέση του στο φθινόπωρο και οι καλοκαιρινές μας συνήθειες ίσως άφησαν μερικά κιλά παραπάνω στο σώμα μας. Ο Σεπτέμβριος είναι η καλύτερη αφορμή για να πάρεις την απόφαση για μικρές και μεγάλες αλλαγές στη διατροφή και την καθημερινότητά σου, οι οποίες θα σε βοηθήσουν να επανέλθεις σε φόρμα.

• Φρόντισε τη διατροφή σου

Tips Υγιεινη ΔιατροφηΕάν θέλεις να χάσεις βάρος, ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να προσέξεις είναι σίγουρα η διατροφή σου. Χωρίς να στερηθείς ό,τι είναι απαραίτητο, προσπάθησε να βελτιώσεις την ποιότητα των τροφίμων που καταναλώνεις. Περιόρισε το junk food και τις λιπαρές τροφές, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον σου σε μία διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά. Καλό θα ήταν να φτιάξεις ένα εβδομαδιαίο πλάνο γευμάτων, έτσι ώστε να προμηθευτείς τις κατάλληλες πρώτες ύλες και να διευκολύνεις τη διαδικασία του καθημερινού μαγειρέματος.

• Ενυδάτωσε τον οργανισμό σου

Tips Νερο ΑδυνατισμαΒασικό στοιχείο του καλοκαιριού είναι το αλκοόλ. Η κατανάλωσή του σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν ως και αυτή την εποχή έχουν ως αποτέλεσμα την αφυδάτωση του οργανισμού. Ένταξε στην καθημερινότητά σου νερό, γάλα, χυμούς ή ακόμα και κρύο τσάι. Θα δεις άμεσα σημαντική διαφορά τόσο στον μεταβολισμό, όσο και στην εικόνα του σώματός σου.

• Κοιμήσου σωστά

Tips ΥπνοςΈρευνες έχουν δείξει πως η έλλειψη ύπνου σχετίζεται με την αύξηση του σωματικού βάρους και με τη συσσώρευση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς. Φτιάξε ένα πρόγραμμα ύπνου που θα εξασφαλίζει την ξεκούρασή σου αλλά θα ανταποκρίνεται παράλληλα και στις ανάγκες της κάθε μέρας. Έτσι, δεν θα ξεμένεις ποτέ από ενέργεια και θα ρυθμίσεις εύκολα το μεταβολισμό σου.

• Περιποιήσου το σώμα σου

Tips Περιποιηση ΣωματοςΗ διάθεση για αλλαγή ξεκινά πολλές φορές από τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το σώμα μας. Δώσε στον σώμα σου την προσοχή και τη φροντίδα που χρειάζεται. Μην το παραμελείς και, κυρίως, ‘’άκου ‘’ αυτά που έχει να σου πει. Αγαπώντας το σώμα σου θα μπορέσεις να βελτιώσεις τη συνολική εικόνα του οργανισμού σου και θα νιώθεις πιο όμορφα από ποτέ.

• Γυμνάσου

Tips ΓυμναστικηΣύμμαχος στην προσπάθειά σου να μπεις σε φόρμα είναι η άσκηση. Η σωματική δραστηριότητα σου επιτρέπει να ακολουθείς μία λιγότερο αυστηρή διατροφή και εξασφαλίζει σίγουρα αποτελέσματα χωρίς στερήσεις. Ανανέωσε τη συνδρομή σου στο γυμναστήριο ή γυμνάσου στο σπίτι με φίλους! Δοκίμασε επίσης να αγοράσεις κάτι που θα σου υπενθυμίζει τη νέα σου προσπάθεια. Ένα σορτσάκι, μία φόρμα ή ένα όργανο γυμναστικής μπορεί να λειτουργήσει ως κίνητρο στο τακτικό σου ραντεβού με την σωματική άσκηση.

Η απώλεια των περιττών κιλών του καλοκαιριού και η βελτίωση της εικόνας του σώματός σου δεν θα πρέπει να σε αγχώνει. Λίγη άσκηση σε συνδυασμό με την ισορροπημένη διατροφή θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις ξανά τη φόρμα σου.