Εξαφανίστε την κυτταρίτιδα πριν το πρώτο σας μπάνιο

0
1592
Καταπολεμηση κυτταριτιδας

Φανταστείτε έναν κόσμο χωρίς κυτταρίτιδα… Ναι! Θα ήταν υπέροχο να μην υπήρχε αυτή η παραμόρφωση του σώματος, αυτός ο «φλοιός πορτοκαλιού», κυρίως στις γυναίκες, αλλά και στους άντρες! Από την άλλη βέβαια, είναι και ευθύνη του καθενός ατομικά, αν δεν υπάρχει γενετική προδιάθεση, να φροντίζει το σώμα του, προσέχοντας τη διατροφή του, να ασκείται, και φυσικά να πίνει άφθονο νερό. Τίποτα όμως από όλα αυτά δεν συμβαίνει στην πραγματικότητα. Και σε αυτό το σημείο έρχονται να σε βοηθήσουν τα προϊόντα κατά της κυτταρίτιδας!

Για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας μπορεί ο παθών και η παθούσα να επιλέξουν μέσα από μία μεγάλη γκάμα προϊόντων και θεραπειών ανάλογα με το πόσο αντέχει το πορτοφόλι τους! Παρακάτω, λοιπόν, αναφέρονται οι κατηγορίες που χωρίζονται αυτά τα προϊόντα και οι θεραπείες:

  • Κρέμες
  • Οροί (Serums)
  • Λάδια
  • Patches
  • Peelings και scrubs
  • Αφρόλουτρα
  • Σαπούνια
  • Ειδικά κολάν σύσφιξης
  • Ομοιοπαθητικά σκευάσματα
  • Φυτικά σκευάσματα
  • Συμπληρώματα διατροφής (κάψουλες, χάπια)
  • Εναλλακτικές θεραπείες (βελονισμός κλπ)
  • Μεσοθεραπεία (ενέσιμη)

Η πρώτη κατηγορία, οι κρέμες, είναι η πιο συνηθισμένη επιλογή, η πιο οικονομική, που θα δούμε άμεσα αποτελέσματα.

Κυτταριτιδα

Στην αγορά κυκλοφορούν αμέτρητες τέτοιες κρέμες από διάφορες εταιρίες που υπόσχονται μείωση, εξάλειψη της κυτταρίτιδας σε x ημέρες, εβδομάδες… ώρες, σε μια νύχτα! Πραγματικά όμως, επιλέγοντας τη κατάλληλη κρέμα, και ακολουθώντας σωστά τις οδηγίες, σύντομα τα αποτελέσματα θα είναι ορατά και εκπληκτικά! Ας δούμε λοιπόν ποιες επιλογές έχουμε σε αυτές τις κρέμες για να έχουμε και αισθητή τη διαφορά πάνω στο σώμα, πάντα σε συνδυασμό με καλή διατροφή και άσκηση:

Κρέμες εμπλουτισμένες με καφεΐνη.

Η καφεΐνη συρρικνώνει τα αιμοφόρα αγγεία όταν έρχεται σε επαφή με την επιδερμίδα. Όταν δε, πίνουμε καφέ, αυτό βοηθάει στην κυκλοφορία του αίματος και στην διούρηση. Φυσικά, αναφερόμαστε σε καφεΐνη η οποία είναι επεξεργασμένη ειδικά για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και την οποία βρίσκουμε μόνο σε κρέμες του εμπορίου.

Κρέμες χωρίς parabens

Τα λεγόμενα parabens είναι συντηρητικά τα οποία συνδέθηκαν σε έρευνες με εμφάνιση καρκίνου. Οπότε καλύτερα είναι να επιλέξουμε κρέμα που θα έχει την ένδειξη “parabens free”. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι είναι και υποαλλεργικές.

Ομοιοπαθητικές κρέμες

Τέτοιες κρέμες περιέχουν ιάματα, όπως η θούγια (ένα είδος μικρού κυπαρισσιού), εντελώς φυσικά και συνήθως υποαλλεργικά.

Κρέμες με υαλουρονικό οξύ

Υδατικός παράγοντας που δεσμεύει νερό μέχρι και 1000 φορές το βάρος του! Θέλει τουλάχιστον 1 μήνα χρήσης για να δράσει, αλλά πραγματικά συσφίγγει το δέρμα.

Κρέμες με το ένζυμο desnutrin

Αυτό το θαυματουργό ένζυμο επιταχύνει την διαδικασία της λιποδιάλυσης και σε συνδυασμό με την καφεΐνη τα αποτελέσματα είναι θεαματικά!

Κρέμες με Ρετινόλη

Βάλσαμο για το δέρμα αυτό το παράγωγο της βιταμίνης Α, αλλά χρειάζετΕαι χρόνο και επανάληψη για να δράσει. Η καλύτερη επιλογή μας είναι μια κρέμα που να περιέχει ρετινόλη.

Κρέμες με ΑHA

Προσοχή στο AHA! Όχι περισσότερο από 8%. Απολεπίζει το δέρμα αλλά το κάνει πολύ ευάλωτο στον ήλιο και υπερευαίσθητο!

Κρέμες με αντιοξειδωτικά συστατικά.

Τα αντιοξειδωτικά που μειώνουν τα βαθουλώματα όπως: Βιταμίνη C, E, β-καροτένιο, σελήνιο, πράσινο τσάι, ρόδι, blueberries, cranberries, coffeeberries κλπ.

Κρέμες με εκχύλισμα από φύκια

Βοηθάνε την μικροκυκλοφορία και δρουν ενάντια στην κατακράτηση υγρών. Επίσης συσφίγγουν την επιδερμίδα σε λιγότερο από ένα μήνα! Αυτά τα θαλάσσια φύκια κάνουν θαύματα!

Κρέμες με γλυκερίνη

Η γλυκερίνη, με τις αμέτρητες χρήσεις της, έρχεται να ενυδατώσει βαθιά την επιδερμίδα, να παγιδεύσει το νερό και να το διατηρήσει. Με αυτόν τον τρόπο βοηθάει σημαντικά στην μείωση της κυτταρίτιδας.

Κρέμες με Guarana

Το Guarana, περιέχει και τρεις φορές περισσότερη καφεΐνη από ό, τι περιέχει το τσάι ή ο καφές, αποσυμφορεί από τους ιστούς του σώματός μας τις τοξίνες και ενεργοποιεί το μεταβολισμό.

Κρέμες με αιθέρια έλαια

Τα λεγόμενα φυτικά κοκτέιλ από διάφορα έλαια όπως από μούρα Αρκεύθου, δενδρολίβανο, γεράνι, λεμονόχορτο και λεμόνι, από κουκούτσια σταφυλιού, από κυπαρίσσι, από νεράντζι.

Κρέμες με μαύρο πιπέρι

Το μαύρο πιπέρι προσφέρει θερμαντικές ιδιότητες που βοηθούν στην διόρθωση της μικροκυκλοφορίας.