Μια μοναδική συνταγή με χοιρινό και κάστανα

1
1406
Χοιρινο με καστανα

Με μια βόλτα στη λαϊκή μπορείς εύκολα να καταλάβεις ποιος καρπός επέστρεψε για να μας θυμίσει τις κρύες μέρες του Χειμώνα δίπλα στο τζάκι, μα φυσικά το κάστανο!

Αυτός ο μοναδικός καρπός με τις ελάχιστες θερμίδες είναι η σούπερ τροφή του Χειμώνα. Περιέχει ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο, κάλιο, σίδηρο και βιταμίνες Β1, Β2 και C ενώ συνάμα είναι ιδανικό για την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος. Τα κάστανα είναι ιδιαίτερα τονωτικά και βοηθούν στην ομαλή και ισορροπημένη λειτουργία του εντέρου. Κάποιοι θεωρούν πως είναι κατάλληλα προς κατανάλωση μόνο τις μεσημεριανές και βραδινές ώρες αλλά υπάρχουν πια πάρα πολλές συνταγές που το εντάσσουν ακόμα και σαν πρωινό.

Για να απολαύσετε λοιπόν τον καρπό του Χειμώνας χωρίς δυσκολίες βρήκαμε μια εύκολη και ιδιαίτερη συνταγή που μπορείτε να ετοιμάσετε με κάστανο. Αν σας αρέσει ιδιαίτερα το χοιρινό (κυρίως το ψαρονέφρι) και τα αρωματικά τότε αυτή η συνταγή θα σας ξετρελάνει!

Τα υλικά για το χοιρινό με κάστανα στην κατσαρόλα είναι:

1 κιλό χοιρινό (το ψαρονέφρι είναι ιδανικό αλλά μπορείτε να το κάνετε και με άλλα μέρη) κομμένο σε μερίδες
500γρ. κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
30ml ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
Δενδρολίβανο
Θυμάρι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. κορν φλάουρ ή αλεύρι
200ml λευκό κρασί
1 κύβο βοδινού λιωμένο σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό
Κόκκους μαύρου πιπεριού
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση της συνταγής με κάστανα

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και θωρακίζουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει.

Ανακατέψτε παράλληλα το κορν φλάουρ με λίγο νερό μέχρι να γίνει μια μια ομοιόμορφη πάστα και στη συνέχεια πανάρετε με αυτό το κρέας.

Σβήστε με το κρασί και αφού φύγει το πολύ αλκοόλ, συμπλήρωσε νερό τόσο όσο για να σκεπαστεί το κρέμας μαζί με τον λιωμένο κύβο.

Προσθέστε λίγα φύλλα δεντρολίβανου και θυμαριού, αλατοπιπερώστε και προσθέστε τους κόκκους πιπεριού.

Σκεπάστε και αφήστε το κρέας να σιγοβράσει για 50 λεπτά. Ανοίξτε την κατσαρόλα και προσθέστε τα βρασμένα κάστανα και στη συνέχεια ανακατέψτε.

Αφήστε 40 λεπτά ακόμα να ψηθεί το φαγητό με την κατσαρόλα σκεπασμένη. Είναι έτοιμο όταν τα κάστανα θρυμματίζονται με ένα πιρούνι.

Καλή σας όρεξη!