Μάθετε πως να καθαρίζετε τα προϊόντα ομορφιάς

0
545
Καθαρισμος προιοντων ομορφιασ

Μάθετε πώς θα φροντίσετε τα πινέλα, τα gadgets και τις συσκευές περιποίησης, έτσι ώστε να τα διατηρήσετε σε άψογη κατάσταση για περισσότερο καιρό.

Πως καθαρίζουμε τα πινέλα

Μαζεύουν βακτήρια, σκόνη και υπολείμματα μακιγιάζ στις τρίχες τους προκαλώντας διάφορα προβλήματα, από δερματίτιδα μέχρι μολύνσεις και ακμή. Γι’ αυτό μία φορά την εβδομάδα είναι απαραίτητο να τα πλένετε με ένα μαλακο σαμπουάν ή με ειδικό καθαριστικό που θα προμηθευτείτε από καταστήματα καλλυντικών. Τρίψτε τα προσεκτικά φροντίζοντας να μην τσακίσουν οι τρίχες. Στη συνέχεια απλώστε τα σε μια επίπεδη επιφάνεια με την άκρη να βρίσκεται στον αέρα, ώστε οι τρίχες να μην απορροφήσουν την υγρασία, και αφήστε τα να στεγνώσουν.

Tip: Τα πινέλα που χρησιμοποιείτε για να απλώσετε το φον ντε τεν ή το κραγιόν, επειδή έχουν λιπαρότητα, θα πρέπει να πλένονται μετά από κάθε εφαρμογή.

Πως να καθαρίσετε το σίδερο για τα μαλλιά

Έπειτα από τη χρήση προϊόντων styling, μένουν υπολείμματα στις πλάκες, τα οποία κάθε φορά μεταφέρονται στα μαλλιά σας με κίνδυνο να προκαλέσουν ακόμα και σπάσιμο της τρίχας. Μπορείτε να τις καθαρίζετε με μια ζεστή, υγρή πετσέτα μία φορά την εβδομάδα.

Καθαρίστε το τσιμπιδάκι για τα φρύδια

Μετά από κάθε χρήση καθαρίζετε τις άκρες με λίγο οινόπνευμα. Έτσι αποφεύγεται ο κίνδυνος μόλυνσης.

Καθαρίστε τη βούρτσα για τα μαλλιά

Αφού αφαιρέσετε τις τρίχες που μένουν κάθε φορά μετά το χτένισμα, τη βυθίζετε σε μια λεκάνη με ζεστό νερό και λίγες σταγόνες σαμπουάν. Την ξεπλένετε καλά και την αφήνετε να στεγνώσει.

Καθαρίστε το σύστημα καθαρισμού επιδερμίδας

Μετά από κάθε χρήση καθαρίζετε την κεφαλή με λίγο σαπούνι κάνοντας μικρές κυκλικές κινήσεις. Επίσης καλό θα ήταν να εφαρμόζετε τη συσκευή σε καθαρό πρόσωπο ώστε να μη μεταφέρονται υπολείμματα μακιγιάζ.