Μικρότερη μύτη με δύο απλά βήματα

0
754

Οι διάσημοι beauty artists λένε πως το μακιγιάζ δεν είναι μία απλή διαδικασία αλλά τέχνη. Κι έχουν δίκιο. Μπορείς με απλά βήματα και λίγα προϊόντα τόσο να τονίσεις τα δυνατά σημεία του προσώπου, αλλά και να κρύψεις κάποια άλλα. Ένα απ’ αυτά, που πολλές απ’ εμάς θα θέλαμε να “καμουφλάρουμε”, είναι η μύτη μας. Εμείς σου δείχνουμε πως θα το καταφέρεις, χωρίς… νυστέρι!

Πως τοποθετείς το foundation:

Θα χρειαστείς δύο foundation. Το ένα θα είναι αυτό που χρησιμοποιείς καθημερινά και το άλλο θα είναι σε μία πιο σκούρα απόχρωση-δηλαδή αυτό που είχες το καλοκαίρι. Άπλωσε το πιο ανοιχτό foundation σε όλο το πρόσωπο σαν να βάφεσαι κανονικά. Στη συνέχεια…

i. Aν έχεις φαρδιά μύτη, τότε άπλωσε το σκούρο foundation στα πλαϊνά της μύτης. Στη συνέχεια, βάλε στη μπροστινή επιφάνεια της μύτης λίγη bronze πούδρα ώστε να τονιστεί το κόκαλο. Με τη συγκεκριμένη φωτοσκίαση, η μύτη σου θα δείξει πιο μακρόστενη και όχι τόσο φαρδιά.

ii. Aν πάλι έχεις μακριά μύτη, τότε θα κάνεις το αντίθετο. Θα βάλεις δηλαδή το σκούρο foundation στο κόκαλο της μύτης και θα τονίσεις τα πλαϊνά με λίγη bronze πούδρα.

Tip: Την παραπάνω διαδικασία μπορείς να κάνεις και με πούδρα αντί για foundation.

Όσον αφορά το υπόλοιπο μακιγιάζ:

Γενικά, σκέψου πως για να καμουφλάρεις το σημείο που θέλεις πρέπει να τονίσεις ένα άλλο. Δώσε, λοιπόν, έμφαση στα μάτια ή τα χείλη σου αποφεύγοντας όμως τις υπερβολές. Προτίμησε είτε να τονίσεις τα μάτια σου κάνοντας μία έντονη γραμμή eyeliner είτε να κεντρίσεις όλα τα βλέμματα με ένα σκούρο κραγιόν.