Top 10 Ευρωπαϊκοί Προορισμοί για το 2015

1
1662
Milano

Αν έχετε χρόνο για ολιγοήμερες διακοπές διαβάστε το άρθρο που ακολουθεί και θα βρείτε μερικούς από τους καλύτερους ευρωπαϊκούς προορισμούς που μπορείτε να επισκεφτείτε μέσα στο 2015. Είναι όλοι ιδανικοί για μια απόδραση από την δύσκολη καθημερινότητα.

1. Λιόν-Lyon
Η Λιόν είναι γνωστή ως η γαστρονομική πρωτεύουσα της Γαλλίας. Όμως πέρα από την καλή κουζίνα, που θα μαγέψει τον ουρανίσκο σας, η Λιόν προσφέρεται και για άλλες ανακαλύψεις! Φέτος έγιναν τα εγκαίνια του Rives de Saône, ένα φιλόδοξο παραποτάμιο μονοπάτι για περίπατο κατά μήκος του ποταμού Saône. Επίσης στην περιοχή άνοιξε το Musée des Confluences ένα νέο κέντρο επιστήμης και ανθρωπολογικό μουσείο που αξίζει να το επισκεφτείτε!

Lyon1

 

2. Σεβίλλη-Seville
Η Σεβίλλη είναι από τις μεγάλες πόλεις της Ανδαλουσίας και γι αυτόν τον λόγο μπορείτε να βρείτε υπέροχο ισπανικό φαγητό όπως τάπας καθώς και εξαιρετικά κρασιά σαν το σέρι. Στη συνέχεια μπορείτε να επισκεφτείτε αξιοθέατα παγκόσμιας κλάσης όπως ο καθεδρικός ναός και το Alcazar, καθώς επίσης και το Museo de Bellas Artes με τα αριστουργηματικά έργα τέχνης. Κατά τ’ άλλα η Σεβίλλη είναι μια πολύ όμορφη πόλη με πολύ καλή αγορά και έντονη νυχτερινή ζωή.

Seville

3. Πίλζεν-Plzen
Το Πίλζεν είναι η πόλη που βρίσκεται στην Τσεχική Δημοκρατία, όπου η γνώστη σε όλους μπύρα lager Pilsner (Pilsner Urquell) επινοήθηκε το 1842 και όπου εξακολουθεί να παρασκευάζεται. Είναι μια όμορφη πόλη που μπορείτε να θαυμάσετε διάφορα μνημεία όπως ο καθεδρικός ναός του Αγίου Βαρθολομαίου, το κτίριο του δημαρχείου καθώς και την συναγωγή Velka του 19ου αιώνα.

Plzen

4 . Μονς-Mons
Το Μονς είναι μια γοητευτική βελγική πόλη γεμάτη με καλντερίμια που βρίσκονται γύρω από την ιστορική κεντρική πλατεία.

Mons

5. Κατάνια-Catania
Πόλη της Σικελίας η Κατάνια, είναι ένας πολύ καλός προορισμός για σύντομες διακοπές. Έχει εξαιρετικά εστιατόρια και ένα υπέροχο μπαρόκ κέντρο, το οποίο ξαναχτίστηκε μετά από σεισμούς και την καταστροφική έκρηξη του ηφαιστείου της Αίτνας κοντά στα μέσα του 17ου αιώνα.

Catania

6. Βέρνη-Bern
Μια από τις πιο γραφικές πόλεις της Ευρώπης είναι η Βέρνη η οποία σίγουρα θα σας γοητεύσει με τα πλακόστρωτα δρομάκια, τα σιντριβάνια και την μοναδική θέα στις Άλπεις. Χάρις στον Αϊνστάιν που έζησε στη Βέρνη καθώς και τον Paul Klee που γεννήθηκε εδώ έχουν δημιουργηθεί μουσεία που είναι αφιερωμένα και στους δύο και αξίζει πραγματικά να τα επισκεφθείτε.

Berni

7. Μιλάνο-Milan
Μπορεί το Μιλάνο να είναι γνωστό για τα καταστήματά του και να θεωρείται ως μια από τις σημαντικότερες πρωτεύουσες της μόδας παρόλα αυτά φέτος μπορεί να υποστηρίξει και άλλα δύο σημαντικά γεγονότα: την τέχνη και την γαστρονομία. Το Μιλάνο θα είναι η διοργανώτρια πόλη για μια μοναδική γιορτή των γαστρονομικών παραδόσεων από όλο τον κόσμο και θα φιλοξενήσει επίσης τη μεγαλύτερη έκθεση έργων από το πρόγραμμα Leonardo da Vinci που έγινε ποτέ στην Ιταλία. Τροφή για το σώμα και την ψυχή λοιπόν!

Milano

8. Ντοβίλ-Deauville
Το Ντοβίλ είναι ένα παραθαλάσσιο θέρετρο. Αν επισκεφθείτε τη Νορμανδία και πιο συγκεκριμένα το Ντοβίλ θα είστε στην ευχάριστη θέση να γευτείτε την εξαιρετική κουζίνα με θαλασσινά, το ιπποδρόμιο, την παραλία, το καζίνο και το γήπεδο του γκολφ. Είναι επίσης μια εξαιρετικά όμορφη πόλη, από τις πιο ελκυστικές πόλεις της Νορμανδίας ενώ παράλληλα η Bayeux και η Rouen βρίσκονται σε απόσταση μίας ώρας από το Ντοβίλ.

Deauville

9. Κρακοβία-Krakow
Η Κρακοβία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πολωνίας. Αν επισκεφθείτε την πόλη αυτή θα θαυμάσετε την υπέροχη πλατεία της αγοράς με το μοναδικό σε ομορφιά κάστρο της, μια θαυμάσια σειρά από συναγωγές και ιστορικές εκκλησίες, παλάτια και το μεγάλο κέντρο της πόλης, θα δείτε επίσης μνημεία που γλίτωσαν από την καταστροφή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου ενώ ανάμεσα στα κυριότερα μέρη που θα σας προτείναμε να επισκεφθείτε είναι το Collegium Maius.

Kracovia

10. Μάλαγα-Malaga
Η Μάλαγα είναι η γενέτειρα του Πικάσο. Είναι μια πολιτιστική πόλη αφού εκεί μπορείτε να επισκεφθείτε το Museo Picasso και το Centro dePompidou .

Malaga