10+1 προτάσεις για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς

0
2194

Το τριήμερο της Πρωτομαγιάς πλησιάζει και σκέφτεστε που θα το περάσετε; Στο άρθρο που ακολουθεί σας παρουσιάζουμε τις 10+1 προτάσεις μας για να κάνετε ένα μικρό διάλειμμα από την καθημερινότητά σας! Για πάρτε μια ιδέα!

1.Ναύπλιο
Γραφικά πλακόστρωτα σοκάκια, βόλτες δίπλα στη θάλασσα, καφέ ή φαγητό με θέα το κάστρο του Παλαμηδίου και το Μπούρτζι συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό. Αξίζει να επισκεφθείτε το Ναύπλιο αφού απέχει από την Αθήνα μόλις 2 ώρες!

Nafplio

2.Αίγινα
Νεοκλασικά κτίρια του 19ου αιώνα, μικρές και μεγάλες εκκλησίες με λευκούς και γαλάζιους τρούλους, μεζεδοπωλεία στα πλακόστρωτα δρομάκια είναι μερικές από τις εικόνες που βλέπει κάποιος όταν επισκέπτεται την Αίγινα. Σε 35 λεπτά απόσταση από το λιμάνι του Πειραιά η Αίγινα είναι ένας από τους ιδανικότερους κοντινός προορισμός για την Πρωτομαγιά!

Aigina

3.Αγκίστρι
Το μικρό αυτό νησί βρίσκεται περίπου 1 ώρα μακριά από την Αθήνα και είναι ένας μικρός επίγειος παράδεισος! Αυτό που συναντά κανείς στο Αγκίστρι είναι η χαλάρωση, η ηρεμία και η φυσική ομορφιά του τοπίου, ότι πρέπει για λίγες μέρες ξεκούρασης δηλαδή.

Agistri

4.Μάνη
Βυζαντινά εκκλησάκια, πέτρινα μεσαιωνικά κτίρια, πυργόσπιτα και αμέτρητα ακρωτήρια είναι το τοπίο που συναντά κανείς στη Μάνη. Μπορεί να βρίσκεται λίγο πιο μακριά από την Αθήνα (περίπου 4 ώρες) αλλά αξίζει τον κόπο!

Mani

5.Άνδρος
Μόλις 2 ώρες μακριά από την Αθήνα βρίσκεται το νησί της Άνδρου. Το τοπίο που συναντά κάποιος έχει μοναδική φυσική ομορφιά και φυσικά καταπληκτικό φαγητό. Επισκεφθείτε οπωσδήποτε το λιμάνι του Γαυρίου και το Μπάτσι και θαυμάστε ένα μοναδικό ηλιοβασίλεμα!

Andros

6.Πόρος
Ένα τοπίο που θυμίζει έντονα λιμνοθάλασσα περιβαλλόμενο από απλά νεοκλασικά κτίρια και γραφικά στενά δρομάκια. Γνωστό για το μοναδικό λεμονοδάσος, γενικά για τις πευκόφυτες πλαγιές του και τους μικρούς κολπίσκους του. Βρίσκεται σε απόσταση περίπου 2 ωρών από την Αθήνα. Αξίζει να το επισκεφθείτε!

Poros

7.Ύδρα
Στενά πλακόστρωτα σοκάκια, γαϊδουράκια και πολλά ουζερί συνθέτουν το τοπίο του νησιού. Απέχει περίπου 2.30 ώρες από την Αθήνα. Ιδανικός προορισμός για ξεκούραση και όμορφους περιπάτους!

Hydra

8.Σπέτσες
Το κοσμοπολίτικο αυτό νησί είναι τέλειος προορισμός για το τριήμερο! Όχι μόνο βρίσκεται κοντά στην Αθήνα (περίπου 3 ώρες) αλλά μπορείτε να περιπλανηθείτε στο ιστορικό κέντρο του νησιού περπατώντας στα σοκάκια που είναι περίτεχνα στρωμένα με βότσαλα!

Spetses

9.Τζιά- Κέα
Σε απόσταση μόλις 1 ώρα από το Λαύριο το νησί της Τζιάς θα σας συναρπάσει. Με θέα αυτό το μαγευτικό φυσικό τοπίο μπορείτε να χαλαρώσετε και να ξεκουραστείτε πραγματικά!

Tzia

10.Χαλκίδα
Γνωστή για τα τρελά νερά της η Χαλκίδα είναι σίγουρο ότι θα σας τρελάνει. Απέχει περίπου 45 λεπτά από την Αθήνα ενώ είναι και αυτή μια ζωντανή πόλη με έντονη νυχτερινή ζωή. Ότι πρέπει για μια πολύ κοντινή απόδραση!

Chalkida

11.Λουτράκι
Όπως και η Χαλκίδα έτσι και το Λουτράκι απέχει περίπου 45 λεπτά από την Αθήνα. Γνωστό για τα ιαματικά λουτρά του, το νερό και το καζίνο, το Λουτράκι γίνεται πόλος έλξης κάθε εποχή του χρόνου. Επισκεφθείτε το και δεν θα χάσετε!

Loutraki