Το Λονδίνο είναι μια από τις πιο διάσημες πόλεις του κόσμου. Είναι γνωστό για το Big Ben, για την βασίλισσα Ελισάβετ ακόμα και για τους κόκκινους τηλεφωνικούς θαλάμους! Τα αξιοθέατα είναι πάρα πολλά γι’αυτό και εμείς συγκεντρώσαμε μερικά χρήσιμα tips για να κάνουν την διαμονή σας στην όμορφη πρωτεύουσα της Αγγλίας πιο εύκολη και ευχάριστη!

Ξεκινήστε την μέρα σας με ένα καλό αγγλικό πρωινό

Αν υπάρχει ένα πράγμα που ξέρουν πολύ καλά πως να το κάνουν στο Λονδίνο είναι το περίφημο σε όλους μας αγγλικό πρωινό! Το πλήρες παραδοσιακό αγγλικό πρωινό αποτελείται από δύο αυγά, μπέικον, τοστ, φασόλια και μια ψημένη ντομάτα συνοδευόμενα φυσικά από τσάι! Αν δεν θέλετε να φάτε αγγλικό πρωινό υπάρχουν πολλές παραλλαγές όπως το brunch. Ένα κάλο πρωινό να ξέρετε πως θα σας κρατήσει χορτάτους μέχρι το απόγευμα που είναι η ώρα για το τσάι!

Αγγλικό Πρωινό

Κάντε μια δωρεάν περιήγηση με τα πόδια

Αν είναι η πρώτη σας φορά στο Λονδίνο και θέλετε να επισκεφθείτε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης, ένας πολύ καλός τρόπος είναι με το να πάρετε μέρος σε μια δωρεάν περιήγηση με τα πόδια. Το Sandemans New EuropeTour είναι μια δημοφιλής επιλογή με Βρετανούς ξεναγούς. Θα σας ξεναγήσουν στα πιο hot spot της πόλης όπως το Buckingham Palace, το Houses of Parliament και το Westminster Abbey.

Γνωρίστε το Λονδίνο κάνοντας tour με τα διώροφα κόκκινα λεωφορεία

Τα «hop on hop off» τουριστικά λεωφορεία είναι πραγματικά ένας πολύ καλός τρόπος για να γνωρίσετε μια πόλη. Είναι διασκεδαστικά, παρέχουν δωρεάν ξενάγηση, σας πηγαίνουν με πολύ εύκολο τρόπο στα πιο κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα και φυσικά είναι ένας ξεκούραστος τρόπος για να γυρίσετε μια τεράστια πόλη όπως το Λονδίνο!

Ξενάγηση με κόκκινα λεωφορεία στο Λονδίνο

Μπορείτε να επιλέξετε να αγοράσετε μια Oyster Card για να πάρετε το μετρό

Η Oyster Card δεν ισχύει μόνο για το μετρό, αλλά και για τα διώροφα κόκκινα λεωφορεία καθώς και για τα τοπικά τρένα. Μια Oyster Card κοστίζει μόνο £ 8,50 και ισχύει για μια μέρα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να επισκεφθείτε πάρα πολλά αξιοθέατα και σε άλλες πόλεις μέσα σε μια μέρα με πολύ μικρό κόστος!

Η είσοδος στα περισσότερα μουσεία είναι ελεύθερη

Η είσοδος στα περισσότερα από τα μουσεία του Λονδίνου είναι 100% ελεύθερη. Φυσικά πρέπει να επισκεφθείτε το Βρετανικό Μουσείο και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

Μουσεία στο Λονδίνο

Εξοικονομήστε χρήματα πηγαίνοντας για ένα γρήγορο γεύμα στα Marks & Spencer, Tesco ή στα Sainsbury

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το Λονδίνο είναι μία από τις πιο ακριβές πόλεις του κόσμου. Ένας πολύ καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα και χρόνο είναι να έχετε ένα γρήγορο μεσημεριανό γεύμα στα M & S, Tesco ή στα Sainsbury. Παραδόξως έχουν φανταστικό φαγητό σε πολύ καλές τιμές .

Δεν θα χάσετε και τίποτα αν δεν παρακολουθήσετε την αλλαγή φρουράς

Φυσικά αυτό εξαρτάται από το άτομο, αλλά αν δεν θέλετε πραγματικά να δείτε την αλλαγή φρουράς, μπορεί και να παραλειφθεί. Ο λόγος είναι ότι υπάρχουν χιλιάδες τουρίστες κάθε μέρα και όλοι κάθονται μπροστά για να δουν την αλλαγή φρουράς που τελικά δεν βλέπουν τίποτα από την πολυκοσμία.

Αλλαγή Φρουράς Λονδίνο

Εξερευνήστε τουλάχιστον μία από τις γειτονιές του Λονδίνου

Η πραγματική μαγεία του Λονδίνου βρίσκεται έξω απ’αυτό, στις γειτονιές του! Τολμήστε να εξερευνήσετε κάποια γειτονιά όπως για παράδειγμα τη γειτονιά Shoreditch.

Επισκεφθείτε το South Bank στον Τάμεση

Αν θέλετε να τελειώσει η μέρα σας στο Λονδίνο όσο πιο όμορφα γίνεται τότε βγείτε ακριβώς απέναντι από τη γέφυρα στο Southbank στον Τάμεση και δείτε το Big Ben, τον Τάμεση με φόντο ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα.

apo-pou-na-deite-to-iliovasilema-sto-londino

Απολαύστε την καλύτερη θέα της πόλης από το Shard και από το London Eye

Το Shard πρόκειται για έναν ουρανοξύστη 72 ορόφων, έχει είσοδο περίπου £ 30 και δίνει στον επισκέπτη την δυνατότητα να θαυμάσει μια απίστευτη θέα! Το London Eye είναι μια τεράστια ρόδα λούνα παρκ ύψους 135 μέτρων και έχει είσοδο περίπου £20. Αξίζει να επισκεφθείτε ένα από τα δύο μέρη αν όχι και τα δύο!

Το Μάτι του Λονδίνου

Επιλέξετε τις δραστηριότητες σας

Υπάρχουν τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε στο Λονδίνο! Το London Eye,το St Paul’s Cathedral, το Tower Bridge, το Tate Museum, το Buckingham Palace…. είναι μόνο η αρχή. Πρέπει να βάλετε προτεραιότητες στις προτιμήσεις σας. Είναι καθαρά υποκειμενικό τι θέλει κάποιος να δει ή όχι στο Λονδίνο. Είναι μια τεράστια πόλη με πάρα πολλές επιλογές!

Οργανώστε ημερήσιες εκδρομές

Υπάρχουν πολλές μεγάλες πόλεις για να επισκεφθείτε σε μια απόσταση 1-2 ωρών μακριά από το Λονδίνο. Μπορείτε να πάρετε το τρένο ή το λεωφορείο και να επισκεφθείτε το Cambridge, το Oxford και το Bath.

Επισκεφθείτε τα καλύτερα μουσεία του Λονδίνου!