Πώς να επιλέξετε την κατάλληλη σανίδα snowboard

1
17260
Σανίδα Snowboard

Μια σανίδα snowboard εξαρτάται από πολλούς παράγοντες κυρίως όμως από το ύψος, τα κιλά, την ηλικία και το φύλο του αναβάτη.

Για να επιλέξετε τη σωστή σανίδα snowboard αρχικά θα πρέπει να συγκρίνετε το μήκος της με το ανάστημά σας. Οι περισσότερες σανίδες ξεκινούν από 80 εκατοστά και φτάνουν μέχρι τα 2 μέτρα.
Για τους αρχάριους θα πρέπει η σανίδα να έχει μήκος 20 εκατοστά χαμηλότερο από το ύψος τους. Για τους υπόλοιπους όμως μια ιδανική σανίδα είναι αυτή που άμα την κρατήσετε όρθια θα πρέπει να φτάνει μέχρι το κόκκαλο του σαγονιού σας. Ανάλογα τώρα με το επίπεδό σας οι μικρότερες είναι κατάλληλες για ελιγμούς και κόλπα ενώ οι μεγαλύτερες για να αναπτύξετε περισσότερη ταχύτητα.

Το πλάτος της σανίδας στη συνέχεια σχετίζεται άμεσα με το μέγεθος του ποδιού σας και σε κάποιο βαθμό με το είδος της δέστρας που θα χρησιμοποιήσετε. Για να εξακριβώσετε αν το μήκος της σανίδας σας είναι το κατάλληλο για εσάς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανεβείτε επάνω. Ιδανικό είναι το πλάτος όπου τα δάκτυλα των ποδιών σας ή οι φτέρνας δεν απέχουν πάρα πολύ ή πάρα πολύ λίγο από το snowboard.
Οι λεπτές σανίδες ελίσσονται πιο εύκολα και στρίβουν πολύ πιο γρήγορα ενώ οι πιο φαρδιές κινούνται πιο αργά, πιο σταθερά και ανταποκρίνονται τέλεια σε βαθύ χιόνι.

Με βάση το βάρος εντέλει, οι αναβάτες με χαμηλότερα κιλά θα πρέπει να χρησιμοποιούν μια πιο μικρή και ευέλικτη σανίδα από τα συνηθισμένα ενώ κάποιος με περισσότερα κιλά καλό θα ήταν να περιοριστεί σε μια λιγότερο ευέλικτη. Τα χέρια έρχονται να μας λύσουν εδώ οι εταιρεία, καθώς βγάζουν σανίδες για διαφορετικό βάρος οπότε δεν θα είναι δύσκολο να ανακαλύψετε τη δικιά σας.

Λίγο πριν ο χειμώνας τελειώσει, δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να νιώσει την αδρεναλίνη του μοναδικού αυτού σπορ και να νιώσει βαθιά μέσα του την απόλυτη αίσθηση ελευθερίας που του προσφέρει!