Γνωρίστε τη μαγεία του Snowboard

0
8970

Στην κορυφή του βουνού επικρατεί απόλυτη ηρεμία, η θέα μαγική. Παίρνετε μια βαθιά ανάσα και ο άνεμος σας δίνει το σύνθημα για να παραδοθείτε στην χιονισμένη πλαγιά υποτάσσοντας το χιόνι. Ελίσσεστε ανάμεσα στα δέντρα βιώνοντας την αίσθηση της απόλυτης ελευθερίας ακόμα και όταν τα σλάλομ, σας παραδίδουν στην αγκαλιά του χιονιού. Η γοητεία αυτού του χειμερινού σπορ μοναδική. Αν δεν έχετε ανακαλύψει ακόμα τον μοναδικό κόσμο του snowboard καιρός να ξεκινήσετε.

Θα χρειαστείτε απαραίτητα σανίδα, μπότες και δέστρες.

Σανίδες SnowboardΤο μέγεθος της σανίδας για snowboard εξαρτάται από πολλούς παράγοντες αλλά κυρίως από τα κιλά, το ύψος και την ηλικία του αναβάτη. Μπορείτε να βρείτε διάφορα μήκη, ξεκινάνε από 80 εκατοστά και φτάνουν έως και τα 2 μέτρα. Για τους αρχάριους συνίσταται η σανίδα να έχει μήκος 20 εκατοστά λιγότερο από το ύψος του αναβάτη καθώς επίσης να είναι φαρδιά και ελαστική όπου στην κλίμακα του flex(ελαστικότητας) να φτάνει τα 2 με 4. Αντίθετα οι πιο προχωρημένοι που παίρνουν μέρος σε αγώνες πρέπει να διαθέτουν σανίδες πιο στενές και σκληρές με flex από 5 μέχρι 6.

Μπότες SnowboadΌσο αφορά τις μπότες διακρίνονται σε σκληρές και μαλακές. Οι αρχάριοι καλό είναι να προμηθεύονται σκληρές μπότες διότι τους βοηθάει στον έλεγχο της σανίδας και επιπλέον απορροφούν τους κραδασμούς. Όταν όμως εξοικειωθούν με το άθλημα μπορούν να προμηθεύονται μαλακές μπότες, με προσοχή όμως διότι πρέπει να είναι ακριβώς το νούμερο τους ή λίγο μικρότερες για να στηρίζουν επαρκώς το πόδι. Ένα ακόμα σημαντικό χαρακτηριστικό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι η μπότα παίρνει τη μορφή του ποδιού έτσι κατά κάποιον τρόπο είναι καθαρά προσωπική.

Δέστρες για snowboardΣτη συνέχεια για να τα συνδυάσετε όλα αυτά θα χρειαστείτε φυσικά τις δέστρες. Εκεί το μόνο που θα ήταν καλό να προσέξετε είναι ότι πρέπει να είναι καλής ποιότητας και να διαθέτουν τουλάχιστον 4 δεσίματα.

Εν κατακλείδι δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αναφερόμαστε σε ένα χειμερινό σπορ και επομένως καλό θα ήταν να προμηθευτούμε και τον κατάλληλο εξοπλισμό για το χιόνι. Αυτός μπορεί να είναι τα προστατευτικά για όλα τα μέρη του σώματος όπως επίσης και το κράνος ενώ τα γάντια και η μάσκα κρίνονται σχεδόν αναγκαία για το συγκεκριμένο άθλημα. Δευτερεύοντα ρόλο αλλά καθόλου αμελητέο διαδραματίζουν και τα ισοθερμικά ρούχα κυρίως τα εσώρουχα καθώς επίσης και τα αδιάβροχα μπουφάν και παντελόνια. Αν πάλι είστε πολύ ψαγμένοι και σας αρέσει να απολαμβάνετε ώρες ατελείωτες τις χιονισμένες πλαγιές θα σας φανεί πολύ χρήσιμο να αγοράσετε ακουστικά mp3 που τοποθετούνται στο κράνος για να έχετε πάντα συντροφιά την αγαπημένη σας μουσική.

Καλές διαδρομές!