Μοναδικό πιλάφι με μύδια και λεμόνι

0
31

Αν σας αρέσουν τα θαλασσινά και δη τα όστρακα, σας παρουσιάζουμε μια εξαιρετική συνταγή για μυδοπίλαφο, όπως παραδοσιακά την φτιάχνουν οι νοικοκυρές στα νησιά του Ιονίου.

Υλικά

  • 1 ½ κιλό μύδια με το κέλυφος φρέσκα καλά καθαρισμένα
  • 2 κρεμμύδια μέτρια, τριμμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένα
  • 12 κολοκυθανθούς
  • 1 χούφτα κολοκυθοκορφάδες τρυφερές
  • Άνηθο ψιλοκομμένο
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • 1 ποτήρι ρύζι Καρολίνα
  • 1 1/2 ποτήρι ζεστό νερό
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε σε φαρδιά κατσαρόλα το λάδι και αχνίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 5 λεπτά μέχρι να μαραθούν καλά. Προσθέτουμε τα μύδια και το ρύζι και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Ρίχνουμε τους άνθους κομμένους με το χέρι στη μέση, τις κολοκυθοκορφάδες, τον άνηθο και το αλάτι. Ρίχνουμε το ζεστό νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει το ρύζι και να μελώσει. Λίγο πριν σερβίρουμε, περιχύνουμε με τον χυμό των λεμονιών.