Σπιτική μάσκα και κρέμα προσώπου με ρόδι

0
1786
Κρέμα Προσώπου με Ρόδι

Το ρόδι είναι ένας από τους πλέον πολύτιμους καρπούς που μας προσφέρει απλόχερα η φύση. Το ρόδι, είναι γεμάτο θρεπτικά συστατικά στα οποία και οφείλει την υψηλή θρεπτική και διατροφική του αξία. Άλλωστε το ρόδι είναι συνώνυμο της καλής ζωής, της γονιμότητας και της γυναικείας ομορφιάς.

Πολλοί ερευνητές κατατάσσουν το ρόδι τα τελευταία χρόνια μεταξύ των υπερτροφών. Ο όρος υπερτροφή χρησιμοποιείται για να περιγράψει τις σπάνιες θρεπτικές ουσίες, τα θρεπτικά συστατικά  και τις ευεργετικές ιδιότητες που περιέχουν κάποιες συγκεκριμένες τροφές όπως φρούτα, ρίζες και καρποί. Αυτές οι τροφές όπως άλλωστε και το ρόδι προσδίδουν στον οργανισμό μας βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που σπάνια μπορεί να πάρει ο οργανισμός μας από μια και μόνο τροφή.

Τι περιέχει το ρόδι

Το ρόδι περιέχει σε υψηλή συγκέντρωση βιταμίνη Α, βιταμίνη C, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, χαλκό και φυλλικό οξύ. Όλες αυτές οι βιταμίνες σε συνδυασμό μεταξύ τους αποτελούν ένα ελιξίριο ζωής αλλά και μια βόμβα ομορφιάς και υγείας όσο αφορά στον γυναικείο οργανισμό. Αυτό μπορείτε εύκολα να το καταλάβετε από όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά που σας είπαμε ότι περιέχει.

Ρόδι και γυναικείος οργανισμός

Όλα αυτές οι βιταμίνες, τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία είναι όλα όσα χρειάζεται ο γυναικείος οργανισμός για να λειτουργεί σωστά, να αποτρέπει τον σχηματισμό ελευθέρων ριζών που προκαλούν πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας αλλά και να μπορεί να ανταπεξέλθει στην δύσκολη καθημερινότητα αλλά και στις ορμονικές αλλαγές που έχει να αντιμετωπίσει κατά την διάρκεια του μήνα. Επίσης το ρόδι έχει έντονη αντιγηραντική δράση, ενώ έχει την ιδιότητα να ανανεώνει τα κύτταρά μας και να μας προσφέρει απλόχερα όλα τα αντιοξειδωτικά που χρειαζόμαστε καθημερινά εμείς οι γυναίκες.

Μπορείτε λοιπόν εύκολα να εντάξετε αυτό το πολύτιμο φρούτο στην καθημερινή σας διατροφή είτε πίνοντας το πρωί ένα χυμό από ρόδι είτε πολύ απλά τρώγοντας τους καρπούς του. Ένας εύκολος και έξυπνος τρόπος να τρώτε τον καρπό από το ρόδι είναι να το βάζετε στην σαλάτα σας. Θα δώσει απίστευτη γεύση και άρωμα, ενώ λόγω του συνδυασμού με τα πράσινα λαχανικά της σαλάτας σας θα διπλασιάσετε την αντιοξειδωτική της δράση. Εάν καταφέρετε να τρώτε καθημερινά μια πράσινη σαλάτα με ρόδι θα είναι σαν να κάντε κάθε μέρα μια μίνι αποτοξίνωση και αντιγήρανση.

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε ούτε να φάτε τον καρπό ούτε να πιείτε τον χυμό από το ρόδι τότε πολύ απλά πάρτε το ως συμπλήρωμα διατροφής.

Το ρόδι στην γυναικεία ομορφιά

Σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που ακούτε ότι το ρόδι είναι πολύτιμος σύμμαχος για την γυναικεία ομορφιά και σίγουρα δεν είναι τυχαίο ότι υπάρχει ως συστατικό σε μάσκες, κρέμες, λοσιόν προσώπου αλλά και σώματος. Σίγουρα εάν διαβάσετε προσεκτικά τις ετικέτες που αναφέρουν τα συστατικά των προϊόντων περιποίησης που χρησιμοποιείτε για την αντιγήρανση και την ενυδάτωση της επιδερμίδας σας θα δείτε ότι αναφέρετε ως συστατικό το ρόδι.

Είναι αλήθεια ότι το ρόδι βοηθάει πολύ όταν χρησιμοποιείτε εξωτερικά. Όταν δηλαδή έρχεται σε άμεση επαφή με το δέρμα ο χυμός αλλά και το έλαιο από το ρόδι μπορεί να κάνει θαύματα.

Όπως σας είπαμε και στην αρχή του άρθρου το ρόδι μπορεί να μειώσει θεαματικά τα σημάδια του χρόνου, να αναστείλει την πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας, να μειώσει τις ρυτίδες αλλά και να εξαφανίσει αλλεργίες και δερματικά προβλήματα, ενώ έχει και αναπλαστικές ιδιότητες.

Όπως καταλάβατε το ρόδι μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε σπιτικές μάσκες και κρέμες ακριβώς όπως κάνουμε και με άλλα φρούτα. Εάν λοιπόν θέλετε να φτιάξετε τις δικές σας σειρές περιποίησης και αντιγήρανσης από ρόδι δεν έχετε παρά να προμηθευτείτε τα δικά σας βιολογικά ρόδια και να ακολουθήσετε τις οδηγίες που σας δίνουμε στην συνέχεια.

Θα σας δώσουμε δύο συνταγές μια για μάσκα και μια για κρέμα από ρόδι που μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας εύκολα στο σπίτι σας, να τις εφαρμόσετε και να νιώσετε αλλά και να δείτε άμεσα αποτελέσματα στην επιδερμίδα του προσώπου σας.

Μάσκα προσώπου με ρόδι

Για να φτιάξετε τη μάσκα βαθιάς ενυδάτωσης και θρέψης με ρόδι θα χρειαστείτε

  • μισή κουταλιά της σούπας χυμό από ρόδι
  • μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι
  • μια κουταλιά της σούπας αμυγδαλέλαιο
  • μια κουταλιά του γλυκού μέλι

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και έπειτα απλώνουμε το μείγμα σε καθαρό πρόσωπο για 20 λεπτά. Έπειτα το ξεβγάζουμε με δροσερό νερό.

Κρέμα προσώπου με ρόδι

Για να φτιάξουμε μια αντιγηραντική κρέμα με ρόδι θα χρειαστούμε

  • τον χυμό από ένα ρόδι
  • 20 ml ελαιόλαδο
  • τζελ αλόης τόσο όσο να γίνει σταθερή η κρέμα

Ανακατεύουμε όλα  τα υλικά ώστε να έχουμε ένα σταθερό μείγμα το απλώνουμε κάθε βράδυ στο πρόσωπό μας κάνοντας ελαφρύ μασάζ έως ότου απορροφηθεί από την επιδερμίδα μας. Το πρωί ξεπλένουμε το πρόσωπο μας με χλιαρό νερό.