15 μέρη που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείς στη Νέα Υόρκη

0
1281
One World TradeCenter

Η Νέα Υόρκη είναι γεμάτη από μοναδικές τοποθεσίες και κατά μήκος της πολιτείας μπορεί κανείς να εξερευνήσει απίστευτες εμπειρίες και μέρη. Αν έχεις ποτέ αναρωτηθεί αν έχεις καταφέρει να δεις όλα τα σημαντικά αξιοθέατα της πόλης, ο οδηγός που ακολουθεί μπορεί να σε βοηθήσει. Πόσα από αυτά μπορείς να ανακαλύψεις;

  1. The Gorge Trail – Watkins Glen State ParkThe Gorge Trail

Πολλοί κάτοικοι της Νέας Υόρκης πιστεύουν ότι το Watkins Glen State Park  είναι το πιο ωραίο στην πολιτεία. Τα μονοπάτια μήκους 2 μιλίων οδηγούν τον επισκέπτη σε είκοσι καταρράκτες που κανείς δεν μπορεί να περιγράψει την ομορφιά τους.

Πώς να φτάσεις εκεί: 1009 N Franklin Street Watkins Glen, NY 14891

  1. Central Park – New York CityCentral Park

Το Central Park είναι ένα από τα αξιοθέατα που πρέπει να δεις τουλάχιστον μία φορά. Καλύπτει μία μεγάλη έκταση του Big Apple και μέσα σε αυτό υπάρχουν ένα κάστρο, λίμνες, καταρράκτες, κήποι και άλλα πολλά που περιμένουν να τα ανακαλύψεις.

Πώς να φτάσεις εκεί: Αυτό εξαρτάται από σένα. Αν σκεφτείς ότι το πάρκο αποτελεί μία έκταση χιλιάδων στρεμμάτων, υπάρχουν σημεία εισόδου σε όλη την πόλη! Διάλεξε την περιοχή του πάρκου που σε ενδιαφέρει περισσότερο και ξεκίνα την εξερεύνηση από εκεί! Εμείς προτείνουμε τις περιοχές Belvedere Castle, Great Lawn και Conservancy.

  1. Lake PlacidLake Placid

Δεν είναι μόνο ένα μικρό χωριό γεμάτο όμορφα και αξιόλογα μέρη, είναι επίσης η πατρίδα των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 1980.

Πώς να φτάσεις εκεί: Main Street Lake Placid, NY 12946. Με αυτή τη διεύθυνση, θα φτάσεις στο κέντρο του χωριού Lake Placid, όπου θα βρεις καταστήματα για τις αγορές σου και μέρη για να μείνεις.

  1. Mohonk Mountain House – New PaltzMohonk Mountain House

Αν ψάχνεις μία εμπειρία που θα θυμάσαι για πάντα, τότε αυτό το θέρετρο στο Shawangunk Ridge είναι αυτό που θέλεις. Διαθέτει πληθώρα δραστηριοτήτων με τις οποίες θα αξιοποιήσεις τον ελεύθερό σου χρόνο και ένα βραβευμένο spa για ένα όμορφο τελείωμα της ημέρας.

Πώς να φτάσεις εκεί: 1000 Mountain Rest Road New Paltz, NY 12561

  1. Ausable Chasm – KeesevilleAusable Chasm

Είναι μία από τις παλαιότερες τοποθεσίες υπαίθριων δραστηριοτήτων στην Αμερική και σίγουρα δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από την εξερεύνηση του μεγάλου φαραγγιού Adirondacks.

Πώς να φτάσεις εκεί: 2144 U.S. 9 Ausable Chasm, NY 12911

  1. One World Trade Center – New York CityOne World TradeCenter

Tο σημείο όπου κάθε Νεοϋορκέζος έχει στενά συνδεδεμένο στην καρδιά. Στο One World Trade Center υπάρχει παρατηρητήριο, η θέα του οποίου θα σε αφήσει άφωνο.

Πώς να φτάσεις εκεί: 285 Fulton Street New York, NY 10017

  1. Letchworth State Park – CastileLetchworth State Park

Εκτός από το Gorge Trail στο Watkins Glen, αυτό το πάρκο είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα της Νέας Υόρκης. Εκεί μπορείς να δεις τρεις μεγάλους καταρράκτες καθώς και μονοπάτια που οδηγούν σε πολλά ξεχωριστά σημεία. Επίσης το πάρκο αυτό είναι το αγαπημένο σημείο πολλών για camping τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πώς να φτάσεις εκεί: 1 Letchworth State Park Castile, NY 14427

  1. Niagara FallsNiagara Falls

Οι καταρράκτες του Νιαγάρα είναι οι καταρράκτες με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στη Νέα Υόρκη. Είναι ακόμα το αξιοθέατο που πρέπει να δεις, επομένως εάν δεν έχεις ακόμα επισκεφθεί την αμερικάνικη πλευρά των καταρρακτών, ήρθε η ώρα να το κάνεις!

Πώς να φτάσεις εκεί: 332 Prospect Street Niagara Falls, NY 14303-1106

  1. Boldt Castle – Heart IslandBoldt Castle

Δεν θα μπορούσε να μην υπάρχει ένα κάστρο στη λίστα μας!  Θα βρεις πολλά συναρπαστικά κάστρα στη Νέα Υόρκη, με τα περισσότερα να είναι εύκολα προσβάσιμα. Αν σκοπεύεις ωστόσο να πας στα Thousand Islands, το Alexandria Bay είναι το μέρος που πρέπει να επισκεφθείς! Από εκεί μπορείς να περάσεις μέσω θάλασσας στο Heart Island, όπου θα συναντήσεις το ιστορικό – και στοιχειωμένο κατά πολλούς – Boldt Castle.

Πώς να φτάσεις εκεί: Heart Island, Alexandria Bay, NY 13607

  1. Taughannock Falls State Park – TrumansburgTaughannock Falls State Park

Οι καταρράκτες αυτοί είναι οι πιο ψηλοί καταρράκτες ελεύθερης ροής που θα βρεις στην Αμερική. Ως εκ τούτου, δεν θα μπορούσαν να λείπουν από αυτή τη λίστα. Αποτελούν μέρος ενός όμορφου πάρκου και θα χρειαστεί λίγη ορειβασία προκειμένου να φτάσεις σε αυτούς.

Πώς να φτάσεις εκεί: 1740 Taughannock Boulevard Trumansburg, NY 14886

  1. Sonnenberg Gardens – CanandaiguaSonnenberg Gardens

Ένα ιστορικό πάρκο που θα θελήσεις σίγουρα να περιλάβεις στη δική σου λίστα προς επίσκεψη στη Νέα Υόρκη. Δεν θα θέλεις να φύγεις από τους πολλούς και διαφορετικούς κήπους του Sonnenberg Gardens!

Πώς να φτάσεις εκεί: 151 Charlotte Street Canandaigua, NY 14424

  1. Whiteface Mountain – WilmingtonWhiteface Mountain

Δεν υπάρχει παρόμοια εμπειρία με αυτή της αναρρίχησης σε ένα από τα ψηλότερα βουνά της Νέας Υόρκης. Αν θες να ανέβεις σε ένα από τα 46 βουνά της πόλης, το Whiteface είναι η καλύτερη επιλογή. Μπορείς είτε να απολαύσεις μία διαδρομή με το αυτοκίνητο, είτε μία βόλτα ως το σημείο με την πιο ωραία θέα που θα έχεις δει.

Πώς να φτάσεις εκεί: 646 Whiteface Memorial Highway Wilmington, NY 12997

  1. Wing’s Castle – MillbrookWing's Castle

Πολλά από τα κάστρα της Νέας Υόρκης είναι βγαλμένα από παραμύθι. Το κάστρο στο Millbrook όμως είναι το μοναδικό στο είδος του, καθώς έχει κατασκευαστεί σχεδόν εξ’ ολοκλήρου από ανακυκλωμένα υλικά. Μπορείς επίσης να βρεις ένα ακόμα έργο τέχνης στην άλλη όχθη του ποταμού, το Opus 40, φτιαγμένο από πέτρα.

Πώς να φτάσεις εκεί: 717 Bangall Road Millbrook, NY 12545

  1. Walkway Over The Hudson – PougkeepsieWalkway Over The Hudson

Κατά μήκος του ποταμού Hudson συναντά κανείς μία γέφυρα, πάνω στην οποία μπορούν άτομα όλων των ηλικιών να απολαύσουν έναν τέλειο περίπατο και την πανοραμική θέα από το σημείο.

Πώς να φτάσεις εκεί: 83 North Water Street Poughkeepsie, NY 12601

  1. Old Westbury Gardens – WestburyOld-Westbury-Gardens

Λίμνες, κήποι και πολλά ιστορικά κτίρια συνθέτουν μία μοναδική τοποθεσία για εξερεύνηση στο Long Island. Θα εκπλαγείς από την εμπειρία της επίσκεψης εκεί!

Πώς να φτάσεις εκεί: 71 Old Westbury Road Westbury, NY 11590