Πασχαλινές αποδράσεις της τελευταίας στιγμής

0
881
Πασχα Μονεμβασια

Αν είστε από αυτούς που περιμένουν μέχρι τελευταία στιγμή για να κανονίσουν τις πασχαλινές τους αποδράσεις ή απλά σας έτυχε κάποια στραβή και χάλασε το πενθήμερο με την παρέα τότε πρέπει σίγουρα να δείτε τις προτάσεις μας για διακοπές Πάσχα την τελευταία στιγμή.

Ο πασχαλινός προορισμός πρέπει να είναι κοντινός στην Αθήνα, τόσο μεγάλος ώστε να έχει μια πληθώρα από ξενοδοχεία και καταλύματα που μπορείτε να διαλέξετε αλλά και τόσο μικρός ώστε να μπορεί να εξερευνηθεί αυτές τις 4 με 5 μέρες που θα είστε εκεί. Σκεπτόμενοι αυτές τις προδιαγραφές αλλά και τα ιδιαίτερα ήθη και έθιμα του κάθε τόπου για το Πάσχα καταλήξαμε στις ακόλουθες πέντε επιλογές για φέτος.

Πάσχα στο Ναύπλιο

Αυτός ο προορισμός είναι ο κλασικός κοντινός προορισμός για κάθε εποχή για κάθε γιορτή και περίσταση όχι μόνο το Πάσχα. Το Ναύπλιο απέχει μόλις μιάμιση ώρα από την Αθήνα και είναι αρκετά μεγάλο μέρος για να βρείτε εύκολα κατάλυμα για την διαμονή σας ακόμα και την τελευταία στιγμή. Οι μαγευτικές διαδρομές αλλά και ο συνδυασμός πόλης και φύσης που διαθέτει, κάνουν τον Ναύπλιο τον ομορφότερο προορισμό για το Πάσχα του 2016. Αν ο καιρός μάλιστα παραμείνει στα τωρινά δεδομένα πάρτε μαζί και το μαγιό σας διότι η Καραθώνα είναι ίσως η πιο χαριτωμένη αμμουδιά που έχετε δει.

Πασχα Ναυπλιο

Πάσχα στο Λεωνίδιο

Το Λεωνίδιο βρίσκεται και αυτό κοντά στην Αθήνα και είναι μια καλή επιλογή για το Πάσχα χάρις στο ξακουστό έθιμο της Ανάστασης με τα αερόστατα. Με το άκουσμα του «Χριστός Ανέστη» πλημμυρίζουν τον ουρανό δεκάδες αυτοσχέδια αερόστατα και γεμίζουν την βραδιά με φως και χρώμα. Πάρτε λίγο χρόνο και τριγυρίστε στις γειτονιές με τα παραδοσιακά σπιτάκια χαλαρώνοντας από την ένταση των προηγούμενων ημερών.

Πασχα Λεωνιδιο

Πάσχα στην Ύδρα

Μια ανάσα από τον Πειραιά, η Ύδρα, πραγματικά θα σας ενθουσιάσει με τα γραφικά σοκάκια της, τα γαϊδουράκια και φυσικά τον θαλάσσιο επιτάφιο. Οι καθημερινές αναχωρήσεις για το νησί το κάνουν ιδανικό για μια γρήγορη απόδραση ενώ συνάμα το νησί προσφέρει μια μοναδική ποικιλία από καταλύματα για όλα τα γούστα. Εκεί ίσως θα ήταν καλό να κλείσετε κάποιο ξενοδοχείο πριν πάτε στο νησί διότι το έθιμο με τον επιτάφιο στην θάλασσα την Μεγάλη Παρασκευή είναι πραγματικά εξαιρετικό και σπεύδουν άνθρωποι από όλα τα μέρη της Ελλάδας για να το παρακολουθήσουν από κοντά. Αν μάλιστα βαρεθείτε το μικρό νησί πολύ σύντομα μπορείτε κάλλιστα να βάλετε πλώρη για Σπέτσες, Πόρο, Ερμιόνη αλλά και Αίγινα.

Πασχα Υδρα

Πάσχα στην Κέρκυρα

Ότι και να πει κανείς γι’ αυτό το νησί είναι πραγματικά λίγο. Τα ήθη και τα έθιμα που διαδραματίζονται στο ξακουστό νησί είναι πραγματικά μοναδικά. Αρχικά μην περιμένετε να δείτε τον επιτάφιο την Παρασκευή το βράδυ καθώς βγαίνει το Μ.Σάββατο το πρωί συνοδεία της φιλαρμονικής.Το πιο γνωστό έθιμο ωστόσο που όλοι γνωρίζουμε πια είναι αυτό με τα κανάτια, οι Μπότηδες. Με το άκουσμα της Ανάστασης οι κάτοικοι αλλά και πολλοί τουρίστες που έχουν έρθει αποκλειστικά γι’ αυτόν τον σκοπό στο νησί, πετούν από τα μπαλκόνια τους τα πήλινα κανάτια. Τα περισσότερα από τα έθιμα της Κέρκυρας έχουν τις ρίζες τους στην Ενετοκρατία και είναι πραγματικά ξεχωριστά. Μην χάσετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά αυτά που ακούτε και βλέπετε τόσα χρόνια στην τηλεόραση.

Πασχα Κερκυρα

Πάσχα στην Μονεμβασιά

Τι μπορεί να πει κανείς γι’ αυτό το μέρος… Ο Ρίτσος τα έχει πει όλα! Την αποκαλούσε “Κυρά Μονοβασιά μου, πέτρινο καράβι μου” και όχι άδικα καθώς το αεράκι που την διατρέχει κάθε εποχή ειδικά όμως την Άνοιξη είναι πραγματικά μοναδικό γεμάτο με μυρωδιές από τα ανθισμένα λουλούδια. Το Πάσχα μπορεί να μην συναντήσετε τίποτα εκκεντρικό όμως θα δείτε την βυζαντινή καστροπολιτεία και αυτό αρκεί. Αν ο ήλιος είναι σύμμαχός σας το Πάσχα θα φωτίσει κάθε πέτρα του κάστρου και θα σας μαγέψει με την μία. Αν δεν βρείτε κατάλυμα στο κέντρο της Μονεμβασιάς για την διαμονή σας το Πάσχα μην ανησυχείτε, μπορείτε κάλλιστα αν διαθέτετε αυτοκίνητο να μείνετε σε κάποιο πιο μακρινό χωριό και κατεβαίνετε καθημερινά στην πόλη.

Πασχα Μονεμβασια

Τολμήστε και ξεφύγετε από τα συνηθισμένα. Ταξιδέψτε φέτος σε μέρη που ναι μεν μπορεί να έχετε επισκεφτεί στο παρελθόν αλλά ποτέ πριν την Άνοιξη και το Πάσχα. Αυτά τα κοντινά ταξίδια είναι πραγματικά μοναδικά!