Ιδέες για διακόσμηση μπάνιου

1
8262
Διακοσμηση μπανιου

Αν έχετε ξεφυλλίσει κάποια στιγμή περιοδικά για διακόσμηση σπιτιού είμαστε σίγουροι πως το βλέμμα σας έπεσε αμέσως στα ιδιαίτερα και ευρύχωρα μπάνια που διαθέτουν. Αυτά τα μπάνια είναι λες και βγήκαν από κάποιο παραμύθι στην πραγματικότητα όμως υπάρχουν, αν και στην Ελλάδα είναι ελάχιστα.

Ιδιαίτερες μπανιέρες, έξυπνοι χώροι αποθήκευσης, υπέροχα χρώματα και πολλά ακόμα πρωτότυπα αξεσουάρ μπάνιου ξεφυτρώνουν σε κάθε σελίδα και σας κάνουν να ζηλεύετε αφάνταστα που δεν έχετε και εσείς ένα αντίστοιχο μπάνιο.

Η διακόσμηση του μπάνιου είναι μια σύνθετη διαδικασία και επειδή πολλοί Έλληνες διαθέτουν μικρά και παλιά μπάνια δεν ασχολούνται ποτέ με αυτά πράγμα ιδιαίτερα κακό αφού με 3 ή 4 αλλαγές ένα απλό κλασικό μπάνιο μπορεί να μετατραπεί στο μπάνιο των ονείρων σας.

Δεν χρειάζονται ούτε πολλά χρήματα ούτε ιδιαίτερος κόπος, μόνο λίγες ιδέες και τη φαντασία σας. Μικρά μυστικά και έξυπνα tips μπορεί ο καθένας να ξετρυπώσει από παντού αλλά εμείς σας συλλέξαμε μερικά από τα καλύτερα διακοσμημένα μπάνια που έχετε δει καθώς και μικρές λύσεις για το μπάνιο που θα σας λύσουν τα χέρια.

Μπορεί το μπάνιο σας να μην είναι μεγάλο όπως προ είπαμε ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να διαμορφωθεί κατάλληλα. Σίγουρα υπάρχει μια γωνία ανεκμετάλλευτη η οποία μπορεί να μετατραπεί στο σημείο συγκέντρωσης όλων σας των απαραίτητων αντικειμένων. Μια ραφιέρα θα ήταν η ιδανική λύση και θα συγκέντρωνε πάνω της τις πετσέτες και όλα τα μικρά αντικείμενα που έχετε στο μπάνιο σας.

Ιδεες για το μπανιο

Αν πάλι το μπάνιο σας δεν έχει ούτε νιπτήρα με αντίστοιχο συρτάρι φύλαξης τότε η λύση είναι μία, αυτά τα μικρά και βολικά έπιπλα που μπαίνουν οπουδήποτε και εξυπηρετούν πάντα. Μια επιλογή είναι τα έπιπλα σαν αυτά της αποθήκευσης κρασιών. Βλέπετε το σχήμα τους τα κάνει κατάλληλα για την τοποθέτηση πετσετών μπάνιου.

Αξεσουαρ για το μπανιο

Πολύ της μόδας τα τελευταία χρόνια φαίνεται να είναι και η τοποθέτηση σκάλας ή κάτι αντίστοιχου στο μπάνιο. Στις συγκεκριμένες σκάλες γίνεται πολύ απλά η τοποθέτηση των πετσετών ενώ ταυτόχρονα χαρίζουν στιλ στον χώρο σας εύκολα και απλά. Ανάλογα με τον χώρο σας μπορείτε να βρείτε και το ιδανικό μέγεθος σκάλας.

μπανιο

Η αμέσως επόμενη επιλογή από την σκάλα είναι το τραπεζάκι. Σίγουρα έχετε ακούσει για τραπεζάκι κουζίνας, τραπεζάκι σαλονιού και διάφορα άλλα τραπεζάκια αλλά είμαστε σίγουροι ότι τραπεζάκι μπάνιου πρώτη φορά ακούτε. Μην το αποκλείετε όμως ένα τραπεζάκι στο κατάλληλο σημείο θα σας βοηθήσει να έχετε πρόχειρα τα αντικείμενα που χρειάζεστε άμεσα όπως η κολόνια ή το αποσμητικό σας. Αν δεν είναι τραπεζάκι αλλά μια ιδιαίτερη καρέκλα την ίδια δουλειά θα κάνει.

Μπανιο Τραπεζι

Αν πάλι ο χώρος σας δεν σας επιτρέπει τέτοιες αλλαγές υπάρχει πάντα η λύση ενός ραφιού. Είτε ξύλινα ράφια είτε σιδερένια μπορούν να τοποθετηθούν πολύ εύκολα και να κάνουν τη διαφορά ενώ ταυτόχρονα να δημιουργήσουν και τον αποθηκευτικό χώρο που χρειάζεστε.

Μπανιο ραφια

Ότι αφορά την υπόλοιπη διακόσμηση μπάνιου τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά και μπορεί ο καθένας να εκφράσει το προσωπικό του γούστο.

Μια όμορφη ιδέα για τη διακόσμηση του μπάνιου σας είναι τα βάζα. Βάζα για να βάλετε μέσα σαπούνια, μπατονέτες, χτένες, λουλούδια ή ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Είτε μεγάλα είτε μικρά τα βάζα στη διακόσμηση του μπάνιου παίζουν έναν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Μπανιο βαζα

Παρέα με τα βάζα και την όμορφη αισθητική που δίνουν σε έναν χώρο έρχονται να προστεθούν και τα αξεσουάρ μπάνιου, για την ακρίβεια τα ιδιαίτερα αξεσουάρ που δίνουν μια εικόνα από ένα μπάνιο εποχής. Μη διστάσετε να πειραματιστείτε με διάφορα σχέδια.

Αξεσουαρ μπανιου

Αν θέλετε το μπάνιο σας να γίνει πιο ρομαντικό η λύση είναι μια. Κεριά, κεριά, κεριά. Όσα και αν είναι όπως και αν είναι τα κεριά πάντα δίνουν μια διαφορετική αίσθηση στον χώρο.

Μπανιο Κερια