15 μύθοι ομορφιάς καταρρίπτονται

0
634
Μυθοι ομορφιας

Σίγουρα δεν θα είναι λίγα αυτά που έχεις ακούσει κατά καιρούς κυρίως γύρω από την καθημερινή σου περιποίηση. Ότι έχεις ακούσει για καλλυντικά, νύχια, μαλλιά ακόμα και κυτταρίτιδα μπορεί μέσα σε δευτερόλεπτα από τώρα να καταρριφθεί μια για πάντα γι αυτό δώσε βάση ώστε να μην σε ξεγελάσει κανείς από εδώ και πέρα!

1. Για να πονάει τότε λειτουργεί

Παρόλο που ορισμένα δραστικά συστατικά μπορούν να σου προκαλέσουν μια πιο έντονη αίσθηση, το τσούξιμο και το κάψιμο είναι συμπτώματα σημαντικού ερεθισμού και μπορεί να οδηγήσουν σε καταστροφή των κυττάρων του δέρματος.

2. Οι κοκκινομάλλες δεν μπορούν να φοράνε κόκκινο κραγιόν

Απλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Χωρίς καμιά επιστημονική εξήγηση. Φόρα ότι θες!

3. Η ρουτίνα καθαρισμού του προσώπου σου πρέπει να είναι ακριβή

Τα θαύματα δεν κρύβονται μόνο στον πάτο των μπουκαλιών που κοστίζουν 150 ευρώ. Δοκίμασε και τις πιο φθηνές ή φαρμακευτικές σειρές και σίγουρα θα βρεις κάτι που θα ταιριάζει στον τύπο σου.

4. Μπορείς να κάνεις μάσκες ομορφιάς μόνο μια φορά την εβδομάδα

Ή και όχι. Φυσικά κάνε όσες θες/χρειάζεσαι, αλλά φρόντισε τα συστατικά να μην αντιδρούν μεταξύ τους και καταλήξεις με χειρότερα αντί για καλύτερα αποτελέσματα.

5. Κάνε ένα κούρεμα ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου

Βασικά, κάνε τα μαλλιά σου ακριβώς όπως θες, χωρίς να σκέφτεσαι αν θα σου πάνε οι αφέλειες ή το καρέ επειδή έχεις στρογγυλό πρόσωπο. Το θέμα είναι να μπορείς να το υποστηρίξεις!

6. Πρώτα το σαμπουάν και έπειτα η μαλακτική

Εξαρτάται από τον τύπο μαλλιών σου. Οι γυναίκες με πιο λεπτή τρίχα, ίσως μείνουν πιο ικανοποιημένες αν εφαρμόσουν πρώτα conditioner και έπειτα σαμπουάν. Αν όμως έχεις χοντρή και αφυδατωμένη τρίχα δοκίμασε τη σειρά conditioner, σαμπουάν και μια μάσκα στο τέλος.

7. Το laser θα αφαιρέσει τις τρίχες για πάντα

Υπάρχουν γυναίκες που όντως δεν είδαν ξανά καμία τρίχα μετά την αποτρίχωση με Laser. Όμως η πραγματική μείωση της τριχοφυΐας αγγίζει ένα ποσοστό 70-90%, ανάλογα με το άτομο.

8. Το gel και το ακρυλικό καταστρέφουν τα νύχια σου

Οι 10λεπτες βουτιές σε ασετόν είναι που τα καταστρέφουν στην πραγματικότητα. Για να τα σώσεις κάνε συχνά διαλείμματα από το μανικιούρ και να χρησιμοποιείς ξεβαφτικό χωρίς ασετόν προκειμένου να αφαιρέσεις το κλασικό βερνίκι.

9. Οι πόροι σου κλείνουν κι ανοίγουν

Άσχετα με το τι σου υπόσχονται τα προϊόντα στα καταστήματα, δε γίνεται να εξαφανίσεις του πόρους του προσώπου σου. Ο λόγους που φαίνονται περισσότερο είναι επειδή φράζουν κάποιες φορές. Η μόνη λύση για να τους κάνεις να φαίνονται πιο μικροί, είναι ο καθαρισμός προσώπου όποτε το έχεις ανάγκη.

10. Μπορείς να ξεφορτωθείς την κυτταρίτιδα με μια κρέμα

Εφόσον πρόκειται για κάτι που συμβαίνει κάτω από την επιφάνεια του δέρματος, μια κρέμα που εφαρμόζεις τοπικά δεν μπορεί να την εξαφανίσει. Γυμναστική, νερό και ίσως κάποιες ακριβές επαγγελματικές λύσεις, θα σε βοηθήσουν μόνο.

11. Τα αποσμητικά είναι καρκινογόνα

Τι δεν είναι;

12. Οτιδήποτε φυσικό είναι καλύτερο για σένα

Αν το χρησιμοποιείς άμεσα ναι. Τα φυσικά συστατικά λήγουν αρκετά γρήγορα, οπότε αν χρησιμοποιείς ένα φυσικό καλλυντικό ενώ έχει λήξει, πιθανότατα να προκληθεί ερεθισμός.

13. Όσο πιο πολύ βάλεις, τόσο καλύτερα θα δουλέψει

Φρόντισε να χρησιμοποιείς την ποσότητα που πρέπει γιατί εκτός από σπάταλη, πιθανότατα να προκαλέσεις αλλαγές στην επιδερμίδα του προσώπου σου. Το ίδιο ισχύει και με τα μαλλιά – θα έχεις δει πώς λαδώνουν όταν τα φορτώνεις με προϊόντα.

14. Όταν ξυρίζεσαι, οι τρίχες ξαναβγαίνουν πιο μαύρες

Ξαναβγαίνουν, αλλά με ελαφρώς διαφορετική φορά, γεγονός που ίσως στην αρχή τις κάνει να φαίνονται πιο μαύρες. Τα υπόλοιπα είναι απλά στο κεφάλι σου.

15. Αφού λειτούργησε στη φίλη σου, θα δουλέψει και για σένα

Σε καμία περίπτωση. Αν είσαι τυχερή ίσως το ίδιο προϊόν δουλεύει και σε σένα, αλλά στις περισσότερες των περιπτώσεων πρέπει να δοκιμάσεις αρκετά καλλυντικά μέχρι να βρεις εκείνο που σου ταιριάζει.