Η καλύτερη χειμωνιάτικη σούπα (video)

0
1554
Κρεμμυδοσουπα

Εμείς όσο και να θέλουμε να μπούμε στο mood των ημερών με αυτόν τον καιρό δεν γίνεται. Όσο και να περιμένουμε για να πέσει η θερμοκρασία με απώτερο σκοπό να ετοιμάσουμε τις σούπες που λαχταράμε κάθε χρόνο τέτοια εποχή μάλλον ατυχήσαμε. Όλα αυτά τα νόστιμα χειμωνιάτικα υλικά που φτιάχνουμε τις σούπες έχουν ήδη βγει στην αγορά αλλά ακόμα καμία σούπα δεν έχει κάνει την εμφάνισή της σε τραπέζι. Κρίμα βέβαια, γιατί πέρα από την ζεστασιά και την πληρότητα που μας προσφέρουν είναι ιδανικές και για την δίαιτα ή την διατροφή.

Εμείς βρήκαμε και σας προτείνουμε την καλύτερη συνταγή για αγγλική σούπα που μπορείτε να βρείτε για τα χουχουλιάσματα δίπλα στο τζάκι ή απέναντι από την τηλεόραση.

Συνταγή για κρεμμυδόσουπα από τον Jamie Oliver

Υλικά για 4 άτομα

1 λίτρο νερό ή ζωμό κοτόπουλο
3 κρεμμύδια μεγάλα
1 πράσο
2 σκελ. σκόρδο
ελαιόλαδο
10 φυλλαράκια φασκόμηλο
αλάτι, πιπέρι
8 λεπτές φέτες ψωμί μπαγκέτα
50 γρ. τριμμένη γραβιέρα
30 χλ. μπράντυ

Εκτέλεση της Κρεμμυδόσουπας

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε λωρίδες το κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε όλα αυτά με ελαιόλαδο σε κατσαρόλα.

Προσθέτουμε το νερό ή το ζωμό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά περίπου.
Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε τα φύλλα φασκόμηλου.

Κόβουμε τη μπαγκέτα σε φέτες και τη σωτάρουμε στο τηγάνι με λίγο βούτυρο.

Βάζουμε την κρεμμυδόσουπα στο πιάτο. Προσθέτουμε τη μπαγκέτα και το τριμμένο τυρί και αρωματίζουμε με λίγο μπράντυ. Κανονικά τοποθετούμε στο γκρίλ του φούρνου τα πιάτα μέχρι να πάρει λίγο χρώμα το τυρί μας αλλά μόνο αν το πιάτο μπορεί να μπει στο φούρνο. Σε διαφορετική περίπτωση το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων.