18 ευρωπαϊκοί προορισμοί που πρέπει να επισκεφθείς

0
643

Αν διοργανώνεις το επόμενό σου ταξίδι αυτά είναι τα ευρωπαϊκά μέρη που πρέπει να επισκεφτείς καθώς και οι εμπειρίες που πρέπει να αποκομίσεις από το καθένα από αυτά. Μη χάσεις την ευκαιρία να ταξιδέψεις σε όλη την Ευρώπη και να συλλέξεις εμπειρίες από Spa της Βουδαπέστης μέχρι την Όπερα της Βιέννης.

Κάνε ένα tour στα κανάλια του Άμστερνταμ

Εκτός από το υπέροχο ποδηλατικό του δίκτυο, τις τουλίπες, τις τηγανητές πατάτες με μαγιονέζα που πωλούνται στον δρόμο και το μουσείο του van Gogh, το Άμστερνταμ φημίζεται για τα κανάλια του. Πάρε τους φίλους σου κι ένα κουτάκι Heineken και περιηγήσου στα κανάλια της πόλης.

Επισκέψου το Grand Bazaar στην Κωνσταντινούπολη

Δεν μπορείς να φανταστείς πόσοι θησαυροί κρύβονται στο αχανές Παζάρι της Πόλης. Από μεταξωτές πασμίνες και λυχνάρια μέχρι δερμάτινα και σπάνια vintage αντικείμενα, το Grand Bazaar (ή το Kapalıçarşı όπως ονομάζεται στα τουρκικά) είναι ο παράδεισος του ταξιδευτή.

Βουτήξτε γυμνοί στη Σουηδία

Όταν το καλοκαίρι, ο ήλιος ανατέλλει στις 3 τα ξημερώματα, άδραξε την ευκαιρία για skinny dipping. Οι ντόπιοι θα κοιμούνται σίγουρα.

Θαύμασε τον “Δαυίδ” στη Φλωρεντία

Το επιβλητικό άγαλμα του Michelangelo στέκεται μόνο του στο κέντρο της Accademia στη Φλωρεντία και σε περιμένει να το περιεργαστείς.

Πέρνα μία νύχτα στην Όπερα της Βιέννης

Ονόματα όπως Haydn, Mozart, Beethoven, Brahms, Schubert και Strauss είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τη Βιέννη, μία χώρα που φημίζεται για την ‘Όπερά της.

Κοιμήσου σε ένα αυτοκίνητο στην Στουτγκάρδη

Στην Στουτγκάρδη, την πρωτεύουσα της αυτοκινητοβιομηχανίας, μπορείς να κοιμηθείς σε ένα αυτοκίνητο που έχει μετατραπεί σε κρεβάτι. Στο ξενοδοχείο V8 Hotel, μπορείς να επιλέξεις να κοιμηθείς σε ένα Volkswagen Beetle, μία Mercedes-Benz ή ακόμα και σε μία Cadillac. Μην χάσεις την ευκαιρία να επισκεφτείς το εργοστάσιο της Mercedes-Benz που βρίσκεται ακριβώς απέναντι.

Κάνε μία βόλτα με άμαξα στην παλιά πόλη της Κρακοβίας

Η όμορφη παλιά πόλη και το μεσαιωνικό Wawel Palace αξίζουν λίγο από τον χρόνο σου, ειδικά αν πάρεις μία από τις διάσημες άμαξες.

Σάλπαρε γύρω από το νησί Κάπρι

Ο καλύτερος τρόπος για να θαυμάσεις την ομορφιά του νησιού είναι να κάνεις ένα τουρ μέσω θαλάσσης. Μια εμπειρία που θα σου μείνει αξέχαστη.

Φάε στρείδια στην Κροατία

Η συγκομιδή στρειδιών στον κόλπο του Mali Ston γίνεται από τα ρωμαϊκά χρόνια. Η φίνα γεύση τους έχει γίνει γνωστή σε παγκόσμιο επίπεδο. Συνδύασέ τα με ένα ποτήρι pošip, το λευκό κρασί που παράγει η χώρα.

Ζήσε σαν Viking στο Roskilde

Μία πόλη με ιστορία πάνω από χίλια χρόνια, που αποτέλεσε και το κέντρο της κοινότητας των Vikings δεν μπορεί παρά να είναι ενδιαφέρουσα.

Θαύμασε το τεράστιο νορβηγικό Sognefjord

Τα φιόρδ είναι συνώνυμα της Νορβηγίας, με το Sognefjord όμως να είναι το πιο εντυπωσιακό, καθώς επεκτείνεται σε 204 χιλιόμετρα μήκος και 1,038 βάθος.

Πιες afternoon tea στο Claridge’s

Δεν υπάρχει κάτι πιο κλασικό στο Λονδίνο από το απογευματινό τσάι που σερβίρεται στο ξενοδοχείο Claridge’s στο Λονδίνο. Scones, sandwiches και υπέροχα γλυκά συνοδεύουν το τσάι που απολαμβάνεις στις πιο φίνες πορσελάνες. Φρόντισε να κάνεις κράτηση μέχρι και δύο μήνες πριν.

Άφησε το Bolshoi Ballet της Μόσχας να σε συνεπάρει

Ιδρύθηκε το 1776, αποτελεί σήμα κατατεθέν της Μόσχας και η φήμη του δεν γνωρίζει γεωγραφικά σύνορα. Η σεζόν ξεκινά τον Οκτώβριο και ολοκληρώνεται τον Μάρτιο.

Παρακολούθησε ένα flamenco show στην Ανδαλουσία

Σε όποιο μέρος της Ανδαλουσίας κι αν βρεθείς (προτίμησε τη Σεβίλλη), πάρε ένα ποτήρι κρασί στο χέρι και απόλαυσε ένα φλογερό flamenco show.

Δοκίμασε τρούφες στην Ούμπρια

Η ιταλική περιφέρεια δεν φημίζεται μόνο για τους αμπελώνες της αλλά και για την τρούφα της (η καλύτερη του κόσμου). Κάνε μία στάση στο Montefalco στη Locanda del Teatro ή την Trattoria Pecchiarda για πιάτα ζυμαρικών με φρέσκια μαύρη τρούφα.

Άφησε την επιστήμη να σε συναρπάσει στις Βρυξέλλες

Επισκέψου ένα από τα πιο περίεργα αξιοθέατα σε όλη την Ευρώπη, το Atomium στις Βρυξέλλες. Πρόκειται για ένα τεράστιο μοντέλο κρυστάλλου σιδήρου που χτίστηκε το 1958.

Κάνε βουτιά στα ιαματικά λουτρά της Βουδαπέστης

Μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις στη Βουδαπέστη είναι τα εκπληκτικά ιαματικά λουτρά της πόλης. Αυτά τα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα περιλαμβάνουν ένα δαιδαλώδες δίκτυο από σάουνες, ατμόλουτρα, και φυσικά ζεστές πισίνες των οποίων τα εμπλουτισμένα με ορυκτά νερά έρχονται κατ’ ευθείαν από το έδαφος.

Ζήσε σαν βασιλιάς στα Highlands

Η Σκωτία φημίζεται για τα κάστρα της, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται από το να μείνεις σε ένα από αυτά. Το Inverlochy Castle, το οποίο μετατράπηκε σε ξενοδοχείο το 1969, βρίσκεται ακριβώς ανάμεσα στις λίμνες και τα βουνά των Highlands της Σκωτίας. Άφησε τα πλούσια διακοσμημένα δωμάτια με τη μακραίωνη ιστορία να σε κάνουν να νιώσεις σαν βασιλιάς έστω και για μία ημέρα.

Διαλέξτε το επόμενό σας ταξίδι τώρα και κλείστε αεροπορικά εισιτήρια από το Airtickets365.gr!