Οι 10 πιο ακραίες κρέμες προσώπου

0
20957
γυναικα πυ βαζει κρεμα προσωπου

Από τότε που ανακαλύφθηκε το μακιγιάζ, όσο πιο εξωτικό και δυσεύρετο ήταν ένα συστατικό, τόσο πιο ευεργετικό υποτίθεται ότι ήταν για το δέρμα μας.
Φυσικά δεν τρίβουμε πλέον οξείδιο μολύβδου στο πρόσωπο μας για να δείχνουμε όσο χλωμοί όσο οι γυναίκες του 16ου αιώνα, ούτε φτιάχνουμε καλλυντικά από περιττώματα κροκόδειλου, όμως και οι σύγχρονες κρέμες προσώπου έχουν αυτό το δημοφιλές συστατικό που υπόσχεται να κάνει τη διαφορά.

Αλήθεια εσείς γνωρίζετε ποιες είναι οι 10 πιο περίεργες κρέμες προσώπου;

10. Uguisu No Fun

Πρόκειται για κρέμα προσώπου που χρησιμοποιούσαν οι γκέισες και ηθοποιοί σε ένα στυλ θεάτρου, το καμπούκι, στην Ιαπωνία. Σήμερα είναι πιο δημοφιλές ως απολεπιστικό και το συναντάμε σε σπα θεραπείες.
Το μυστικό συστατικό; Περιττώματα από αηδόνι.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα New York Day Spa, μια γκέισα συνειδητοποίησε ότι τα περιττώματα αηδονιού μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο για να αφαιρέσουν το μακιγιάζ αλλά και για «φωτίσουν, θεραπεύσουν και να αναδομήσουν» λόγω της γουανίνης που δίνει στο δέρμα «μαργαριταρένια λάμψη».
Δεν είναι και φτηνή: $180 για 1 ώρα στο σπα. Αν είστε σε διάθεση βέβαια να κάνετε δικές σας προσμίξεις, μπορείτε να βρείτε μια ουγγιά (28 γραμμάρια) της κρέμας, σε σκόνη, για $36.

Uguisu No Fun

9. TNS Recovery Complex

Η κόστους 250 δολαρίων κρέμα προσώπου έχει προταθεί στο παρελθόν από την Όπρα και το περιοδικό Allure. Φαίνεται ότι είναι αρκετά αποτελεσματική.
Υπάρχουν διάφορες φήμες αναφορικά με το κύριο συστατικό της: κάποιοι λένε ότι περιέχει ανθρώπινη ακροποσθία.
Μακάβριο; Η αλήθεια είναι λίγο πιο περίπλοκη. Στην πραγματικότητα ένα από τα συστατικά λέγεται NouriCel-MD, ένα μείγμα πρωτεϊνών αυξητικού παράγοντα και κολλαγόνου που είναι σχεδιασμένο να ενεργοποιεί διάφορες δραστηριότητες στα κύτταρα.
Αυτοί οι αυξητικοί παράγοντες που λέγεται ότι έχουν αντιγηραντική δράση μπορούν να καλλιεργηθούν από μια ποικιλία πηγών, συμπεριλαμβανομένου του ανθρώπινου δέρματος, πλακούντα και της ακροποσθίας.

TNS Recovery Complex

8. Kanebo Sensai Premier La Crème

Η εν λόγω κρέμα περιβάλλεται από ένα πέπλο μυστηρίου. Ακόμα και στην επίσημη ιστοσελίδα δεν θα βρείτε λίστα με τα συστατικά, παρά μόνο αν την αγοράσετε – για το οποίο προνόμιο- θα πληρώσετε $650.
Όποια και αν είναι τα συστατικά, η σειρά της Sensai ισχυρίζεται ότι προσφέρει «ανακαλύψεις στην αντι-γήρανση, αρωματοθεραπεία και άλλους τομείς», οι οποίες συμβάλουν στην βελτίωση της μικροκυκλοφορίας, επιδιόρθωση του DNA και την βελτιστοποίηση του μεταβολισμού.

Kanebo Sensai

7. La Prairie Cellular Cream Platinum Rare

Η πλατίνα είναι ένα από τα πιο σπάνια και πολύτιμα μέταλλα και οι χημικοί στην La Prairie βρήκαν έναν ενδιαφέρον τρόπο να την βάλουν και σε κρέμα προσώπου!
Φυσικά και θα την πληρώσετε χρυσάφι (και χειρότερα): $1.000 ανά δοχείο. Σύμφωνα με την La Prairie, η πλατίνα έχει τη δυνατότητα να συνδέεται με το ανθρώπινο δέρμα, κάτι που επιτρέπει την δημιουργία μιας φόρμουλας που επαναφορτίζει την ηλεκτρική ισορροπία του δέρματος, ενυδατώνει και επιδιορθώνει το DΝΑ του δέρματος.

La Prairie Cellular Cream Platinum Rare

6. SK-II Facial Treatment Concentrate

Η ιστορία λέει ότι πριν 30 χρόνια, υπήρχε ένας παρατηρητικός μοναχός που επισκέφθηκε ένα εργοστάσιο παρασκευής σάκε.
Όπως περιόδευε και μίλαγε δια χειραψίας στους εργάτες, παρατήρησε ότι όλοι τους – ακόμα και αυτοί με γερασμένα και ρυτιδιασμένα πρόσωπα- είχαν μαλακά και νεανικά χέρια.
Μεταφέροντας την παρατήρηση του στο επίκεντρο κάποιων ερευνητών της φροντίδας του δέρματος, μια σειρά από πειράματα, αποκάλυψαν μια ουσία με όνομα pitera, που θα μπορούσε να εξαχθεί από τους μύκητες κατά τη διαδικασία ζύμωσης.
Tην pitera, την βρίσκουμε πλέον σε όλα τα SK-II προϊόντα και είναι σπάνια ουσία γιατί πρέπει να εξαχθεί από ένα ειδικό τύπο μύκητα σε ελεγχόμενο περιβάλλον. 30 γραμμάρια κοστίζουν $300!

SK-II Facial Treatment Concentrate

5. N.V Perricone Neuropeptide Facial Conformer

Έχει όχι ένα αλλά τρία δημοφιλή συστατικά:
1. Συνθετικά νευροπεπτίδια , δηλαδή σύνθετα αμινοξέα που απελευθερώνει ο εγκέφαλος μας για να στείλει μηνύματα ανάπλασης ιστού δέρματος
2. DMAE, ένα χημικό σχεδιασμένο να αυξάνει την αντιοξειδωτική δράση στο δέρμα
3. Φωσσφολιπίδια που επιδιορθώνουν τις δερματικές ζημιές με υγρασία που είναι παρόμοια με τα δικά μας φυσικά έλαια.
Θα την βρείτε στα $495 για 2 ουγγιές.

N.V. Perricone Neuropeptide Facial Conformer

4. La Mer: Essence

Το κύριο συστατικό σε αυτό το φίλτρο έχει ονομαστεί θαυματουργός ζωμός και φτιάχνεται από συνδυασμό άλγης που φυτρώνει στις ακτές του Σαν Ντιέγκο. Όταν η κρέμα φτιαχτεί, ζυμώνεται για 4 μήνες στη Νέα Υόρκη πριν συσκευαστεί σε ειδικά διαμορφωμένα μαγνητικά σωληνάρια.
Για προμήθεια 3 εβδομάδων θα πληρώσετε $2.100 και ακόμα και αν τα διαθέτατε θα έπρεπε να λάβετε ειδική πρόσκληση για την αγορά τους, καθώς προορίζονται για μικρή και επίλεκτη ομάδα πελατών.

La Mer Essence

3. Orlane Hypnotherapy

Αν θέλεις να μαρκετάρεις ένα προϊόν περιποίησης πολυτελείας, τότε θα πρέπει να έχεις δύο πράγματα: εντυπωσιακή επιστήμη ή μια καλή ιστορία. Η κρέμα προσώπου Orlane Hypnotherapy έχει όντως εντυπωσιακή επιστήμη, γιατί το hypnotherapy (υπνοθεραπεία) αποτελεί την τελευταία λέξη της ψυχοδερμικής φροντίδας του δέρματος, μια θεραπεία που συνδυάζει ψυχολογική και δερματολογική έρευνα ώστε να θεραπεύσει και το δέρμα αλλά και το μυαλό.
Το σκεπτικό πίσω από την ψυχολογική πτυχή της υπνοθεραπείας είναι ότι όταν ο εγκέφαλος βιώνει άγχος, τότε το σώμα και ιδιαίτερα το δέρμα, υποφέρουν. Το κύριο συστατικό της είναι το Psychorepair, το οποίο προέρχεται από αρκτικά cranberry και εμποτίζει το δέρμα με Ω3 τα οποία αναγεννούν τον ιστό και προλαμβάνουν τη γήρανση.

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ύπνωση, αλλά τα λιπαρά οξέα των Ω3, τα οποία κάνουν καλό στον εγκέφαλο, είναι υποτίθεται διεγερτικά για το μυαλό και το σώμα, κάτι σαν μια αγκαλιά που παρέχει ενυδάτωση. Πάντως μιας και τα 48 γραμμάρια κοστίζουν $490, καλύτερα να κρατήσετε την κρέμα για όταν δεν υπάρχει κανείς για να αγκαλιάσετε!

Orlane Hypnotherapy

2. La Prairie Jeweled Skin Caviar Luxe Cream

Η υπερβολή δεν αφορά απαραίτητα στα συστατικά. Μερικές φορές η συσκευασία είναι το ίδιο σημαντική.
Σύμφωνα με τη μακρά παράδοση του να γεμίζεις τις κρέμες προσώπου με όσα περισσότερα εξωτικά συστατικά γίνεται, η La Prairie Caviar Luxe Cream περιέχει ένα ισχυρό μίγμα μυστηριωδών θαλάσσιων πρωτεϊνών, Caviar Firming Complex, άλφα υδροξυοξέα, ειδικά χημικά προερχόμενα από βιομηχανική και εκχυλίσματα φυτοθεραπείας για να συσφίξουν το κουρασμένο δέρμα. Το Caviar Firming Complex αποτελείται από αυγά ψαριών και όλα αυτά τα συστατικά τα βρίσκει κανείς σε πολύ υψηλή τιμή: $695 τα 96 γραμμάρια.
Δεν είναι αρκετά υπερβολικό; Αν τα συστατικά δεν σας φαίνονται αρκετά πολυτελή, τότε το δοχείο το οποίο περιέχει αυτή τη φόρμουλα θα σας φανεί. Η La Prairie Caviar Luxe Cream είναι συσκευασμένη σε δοχείο φτιαγμένο από κρύσταλλο Swarovski το οποίο χρειάζεται 48 ώρες για να κατασκευαστεί.

Φυσικά αυτό είναι απλά το κερασάκι στην τούρτα και μην περιμένετε καμία φροντίδα για το δέρμα σας από το σικ πακέτο. Με μόνο 610 βαζάκια που κοστίζουν $2.000 έκαστο, η La Prairie Jeweled Skin Caviar Luxe Cream, είναι αληθινά η βασίλισσα των εξωφρενικών ενυδατικών δέρματος.

La Prairie Jeweled Skin Caviar Luxe Cream

1. ReVive Intensite Volumizing Serum

Με τιμή στα $600 ανά 28 γραμμάρια, η RéVive Intensité είναι πραγματικά η πιο ακριβή και γεμάτη κύρος ενυδατική κρέμα. Σχεδιασμένη για να σβήνει τις ρυτίδες με το να ενισχύει τον όγκο του προσώπου, το βασικό συστατικό της είναι ο αυξητικός παράγοντας κερατινοκυττάρων (KFG), ένα χημικό που αυξάνει την ανάπτυξη των κυττάρων στο δέρμα, στο στόμα και στα έντερα.

Φημίζεται ότι βοηθά να κύτταρα να πολλαπλασιαστούν μέχρι και οκτώ φορές γρηγορότερα από το κανονικό. Το ανθρώπινο σώμα παράγει από μόνο του αυξητικούς παράγοντες που επουλώνουν πληγές αλλά κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι ακόμα και το τεχνητό KFG όταν εφαρμόζεται τοπικά μπορεί να επουλώσει γρηγορότερα ακόμα και εγκαύματα δευτέρου βαθμού.
Η κατασκευή μιας ουσίας που μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης είναι μια συναρπαστική ιδέα, ειδικά για τις εταιρείες καλλυντικών που πάντα ψάχνουν τρόπους να αναζωογονήσουν το γερασμένο ή κατεστραμμένο δέρμα.

Αλλά υπάρχει μια παγίδα. Ένας από τους λόγους που το Intensité Voluminizing Serum είναι τόσο ακριβό, είναι επειδή το KGF παράγεται δύσκολα, με ένα καθαρό γραμμάριο να κοστίζει περίπου $4 εκατομμύρια, καθιστώντας την έτσι μια από τις πιο ακριβές ουσίες στον κόσμο.

ReVive Intensite Volumizing Serum