Μυστικά ομορφιάς για την ώρα του ύπνου

0
977

Εσείς γνωρίζατε ότι καθώς κοιμάστε ο οργανισμός σας λειτουργεί για να επιδιορθώσει όλων των ειδών τις ζημιές, να ανανεώσει καθώς και να αναζωογονήσει το σώμα σας; Για την ακρίβεια, όταν κοιμάστε ο οργανισμός σας φροντίζει ώστε το πρωί που θα ξυπνήσετε να έχετε ότι ακριβώς χρειάζεστε για να έχετε μια όμορφη και ενεργητική μέρα. Αφού λοιπόν έχετε μια ευκαιρία για να ανανεώσετε τον οργανισμό σας γιατί να μην την αξιοποιήσετε καλύτερα ενισχύοντας έτσι ακόμα περισσότερο τη διαδικασία ανάπλασης του δέρματος;

Ξεκινήστε αρχικά από την επιδερμίδα σας κατά τη διάρκεια της νύχτας. Πριν πέσετε για ύπνο φροντίστε ώστε να:

1.Μάσκα κατά των Ρυτίδων

Κατά πάσα πιθανότητα χρησιμοποιείτε ήδη κάποια κρέμα-σέρουμ νυχτός, αυτό όμως που θα κάνει πραγματικά θαύματα είναι μια μάσκα νυχτός. Προτίμησε μια μάσκα με εκχύλισμα κράνμπερι και υαλουρονικό οξέος που είναι αντιοξειδωτικά για να ενισχύσετε την ελαστικότητα του δέρματός σας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

2. Βαζελίνη για τα σκληρά σημεία

Αν έχετε ξερές φτέρνες που ξεφλουδίζουν εύκολα ή σκληρύνσεις στα δάχτυλα και τις πατούσες των ποδιών, υπάρχει ένα απλό κόλπο για να απαλλαγείτε από αυτά τα αντιαισθητικά σημάδια μέσα σε μια νύχτα. Πριν σας πάρει ο ύπνος, απλώστε κυρίως βαζελίνη ή οποιοδήποτε άλλο προϊόν βαθιάς ενυδάτωσης και φόρεσε βαμβακερές κάλτσες. Οι βαμβακερές κάλτσες βοηθούν ώστε η κρέμα θα παραμείνει σε επαφή με το δέρμα καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και να απορροφηθεί από τον οργανισμό.

3. Αλλάξτε μαξιλαροθήκες για πιο υγιή μαλλιά

Αν στριφογυρίζεις και εσύ στο κρεβάτι κατά τη διάρκεια της νύχτας ήρθε η ώρα να το σταματήσεις, καθώς έρευνες έδειξαν ότι η τριβή αυτή με το μαξιλάρι είναι η κύρια αιτία που φριζάρουν και σπάνε τα μαλλιά σου. Αν δεν μπορείς να απαλλαγείς από αυτή την ενοχλητική συνήθεια που μπορεί να σε κρατάει και ξύπνια όλο το βράδυ άλλαξε απλώς τις βαμβακερές σου μαξιλαροθήκες με σατινένιες, οι οποίες έχουν την ιδιότητα να επιτρέπουν στα μαλλιά να γλιστράνε πιο εύκολα προκαλώντας τους με αυτόν τον τρόπο πολύ μικρότερη ζημιά. Μια ακόμα καλή ιδέα, ειδικά αν θες να έχεις και υπέροχες μπούκλες το επόμενο πρωί, είναι να πιάσεις τα μαλλιά σου πλεξούδα.

4. Αμυγδαλέαιο για απαλά χείλη

Το μόνο που χρειάζεται για να έχεις τρυφερά χείλη έτοιμα για φίλημα είναι μια μικρή δόση από αμυγδαλέλαιο. Άπλωσέ μια μικρή δόση στα χείλη σου πριν κοιμηθείς και το πρωί θα είναι τρυφερά και ζουμερά.

5. Λάδι για τα πετσάκια των νυχιών

Τα πετσάκια στα δάχτυλα τόσο των χεριών όσο και των ποδιών δεν είναι ότι πιο ευχάριστο μπορεί να συμβεί σε μια γυναίκα. Το μικρό μυστικό για να απαλλαγείς μια και για πάντα από τα ενοχλητικά και αντιαισθητικά πετσάκια είναι να απλώσεις λίγο λάδι καρύδας πριν τον ύπνο σε χέρια και πόδια άμα χρειάζεται. Με αυτόν τον τρόπο θα μαλακώσουν τα πετσάκια σου και θα δυναμώσεις τα νύχια σου, δύο σε ένα δηλαδή.

6. Ενυδατώστε τα χέρια σας

Πολλοί πιστεύουν ότι τα χέρια μας δεν χρειάζονται την ίδια ενυδάτωση με τα πόδια μας. Μεγάλο λάθος. Τα χέρια μας είναι εκείνα που χρειάζονται μια έξτρα φροντίδα περιποίησης, καθώς είναι μερικά από τα ελάχιστα σημεία που έρχομαι καθημερινά σε επαφή με ότι και αν κάνουμε. Καλό θα ήταν πριν την ενυδάτωση να προηγηθεί και μια απολέπιση έτσι ώστε να κρέμα που θα μπει στη συνέχεια να ενυδατώσει σε βάθος τα ευαίσθητα σημεία του χεριού. Με μερικές εφαρμογές θα δεις πραγματικά αποτελέσματα.

7. Beauty tips για τα σπυράκια

Είμαι σίγουρη πως ουκ ολίγες φορές έχετε αναρωτηθεί μα πως είναι δυνατόν να εμφανίζεται από το πουθενά ένα σπυράκι στο πρόσωπό σας μέσα σε μια βραδιά. Αυτό το γεγονός οφείλεται στην αύξηση του στρες που απελευθερώνεται την ώρα που χαλαρώνετε. πριν πανικοβληθείτε ταμπονάρετε λίγη οδοντόπαστα πάνω στο σπυράκι αφήστε το όλο το βράδυ και ξεπλύντε το, το πρωί. Αυτός ο τρόπος δεν θα το εξαφανίσει αλλά θα το ηρεμήσει λίγο ώστε να μπορέσετε να βαφτείτε πιο εύκολα.

Το πιο σημαντικό βέβαια από όλα είναι ο συστηματικά καλός ύπνος. Κοιμηθείτε τουλάχιστον 8 ώρες καθημερινά και θα δείτε πραγματική αλλαγή τόσο στο σώμα σας όσο και στη διάθεσή σας.