7 τροφές για πιο μακριά μαλλιά

0
894
Τροφες για μακρια μαλλια

Στα «πήρε» λίγο παραπάνω… είναι η φράση που κάθε γυναίκα δεν θέλει να ακούει μετά από την επίσκεψή της στο κομμωτήριο.
Σε όλες μας έχει συμβεί παρόλα αυτά να έχουμε πάει για ένα «καθάρισμα» και να έχουμε φύγει με ένα καρέ (ή έστω κάτι λιγότερο σε μήκος απ’ αυτό που φανταζόμασταν). Δεν έγινε – ίσως – και τίποτα, θα σου πουν όλοι. Θα ξαναμακρύνουν!

Εσύ ξέρεις όμως ότι η διαδικασία απαιτεί χρόνο, χρόνο που εσύ βιάζεσαι να καλύψεις, για έρθουν και πάλι τα μαλλιά σου στο αγαπημένο σου μήκος. Στο μήκος δηλαδή που εσένα σε βολεύει, σε εξυπηρετεί και σου ταιριάζει.

Θα έχεις ακούσει, λοιπόν, πολλά tips για τα όσα πρέπει να κάνεις για να μακρύνουν και πάλι γρήγορα τα μαλλιά σου – από μασάζ και καλό λούσιμο έως homemade μάσκες-, αλλά ειλικρινά σκέφτηκες ποτέ ότι η διαδικασία αυτή απαιτεί κι αλλαγές στη διατροφή σου;

Δεν χρειάζεται βεβαίως να κάνεις κάποια «μαγική» δίαιτα, αρκεί μόνο να εντάξεις σ’ αυτή 8 θαυματουργές τροφές, ποιες είναι;
Δες παρακάτω:

Σολωμός

Περιέχει Βιταμίνη D και πρωτεΐνη που δυναμώνουν την τρίχα, ενώ τα Ωμέγα – 3 λιπαρά, που επίσης περιέχει, βοηθούν τα μαλλιά να μακρύνουν.

Κίτρινες πιπεριές

Περιέχουν τρεις φορές περισσότερη Βιταμίνη C απ’ ό,τι τα πορτοκάλια, η οποία δυναμώνει τους θύλακες της τρίχας και τη βοηθά να μη σπάει.

Αβγά

Είναι πηγή Ωμέγα- 3 λιπαρών, αλλά και βιοτίνης (μια βιταμίνη που την παίρνουν σε συμπλήρωμα όσοι προσπαθούν να μακρύνουν τα μαλλιά τους). Προσοχή, όμως, τη «δουλειά» δεν την κάνει το «ασπράδι», αλλά ο κρόκος.

Ηλιόσποροι

Μια «χούφτα» είναι αρκετή για να λάβετε την απαραίτητη Βιταμίνη Ε, η οποία αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στο κρανίο και βοηθά τις τρίχες να μεγαλώσουν γρήγορα.

Γλυκοπατάτες

Περιέχουν Β- καροτένιο, τον «πρόδρομο» της Βιταμίνης Α που όχι μόνο εξασφαλίζει την υγεία της κεφαλής, αλλά βοηθά τα μαλλιά να μεγαλώσουν .

Αβοκάντο

Αν το εφαρμόσετε τοπικά – σαν κρέμα στο κεφάλι σας-, έχει την ικανότητα να αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, που εξασφαλίζουν υγεία στα μαλλιά σας.

Αμύγδαλα

Περιέχουν βιοτίνη που βοηθά τα μαλλιά σας όχι μόνα να μακρύνουν, αλλά και να πυκνώσουν. Ένα φλιτζάνι περιέχει μόνο το ένα τρίτο της ημερήσιας δόσης που απαιτείται, αλλά σε έναν με δυο μήνες θα έχετε δει αποτέλεσμα!