Δωρεάν υλικό από τη Βρετανική Βιβλιοθήκη!

0
1120

Η Βρετανική Βιβλιοθήκη εδρεύει στο κέντρο του Λονδίνου και ιδρύθηκε το 1753.
Έχει την μεγαλύτερη συλλογή βιβλιοθήκης στον κόσμο, με περισσότερα από 170 εκατομμύρια αντικείμενα στον κατάλογό της.
Στην πραγματικότητα, μόνο τα 14 εκατομμύρια από αυτά είναι τα βιβλία. Η βιβλιοθήκη διατηρεί επίσης αρχεία χειρογράφων, περιοδικών, εφημερίδων, ήχου και βίντεο, χάρτες, γραμματόσημα, χαρακτικά και σχέδια. Ακόμα περιέχει χειρόγραφα και ιστορικά αρχειακά έγγραφα που χρονολογούνται από το 300 π.Χ. Εκτός όμως από τα χιλιάδες τεκμήρια που προσφέρει η βιβλιοθήκη στους χρήστες της, παρέχει και υπηρεσίες όπως τη δυνατότητα πρόσβασης και έρευνας στον κατάλογο της ή υλικό που μπορεί να χρειάζονται πανεπιστημιακά ιδρύματα, όπως κάποια άρθρα από περιοδικά, με κάποιο μικρό κόστος.Έτσι σε μια προσπάθεια να κάνει μερικά κομμάτια από τη συλλογή της πιο γνωστά,έχει ανεβάσει εκατομμύρια εικόνες χωρίς άδεια στο διαδίκτυο τις οποίες μπορείτε εύκολα να δείτε στο Flickr.

Reading Room

Οι συλλογές που δημιουργούνται από το σύστημα του «Mechanical Curator», είναι εικόνες που επιλέγονται τυχαία από βιβλία του 17ου, 18ου και 19ου αιώνα. Κάθε εικόνα PDF διαθέτει ένα link που σας οδηγεί απευθείας στο βιβλίο που υπάρχει αυτή η εικόνα , ώστε να μπορείτε να δείτε όλο το περιεχόμενο σχετικά με αυτή. Ο τεράστιος όγκος των εικόνων καθιστά αδύνατο για το ίδρυμα να τον οργανώσει μόνη της και έτσι μέρος του έργου είναι οι χρήστες να εντοπίζουν και να επισημαίνουν το περιεχόμενο με αποτέλεσμα να συμβάλουν στην επιμέλεια της Βρετανικής Βιβλιοθήκης.

Από το 2013, που έχει ξεκινήσει αυτό το project της εντόπισης και επισήμανσης φωτογραφιών, οι συλλογές φωτογραφιών έχουν να κάνουν με μουσικά όργανα, αρχιτεκτονική, διάστημα και επιστημονική φαντασία και διαφημίσεις.
Αν θέλετε μπορείτε επίσης να περιηγηθείτε στα highlights της συλλογή που έχει το πιο ασυνήθιστο και ενδιαφέρον υλικό.

inside-library

Έτσι μπορείτε με τις ώρες να είστε μπροστά από την οθόνη του PC σας και να βλέπετε το μοναδικό υλικό αυτών των συλλογών χωρίς να σας ενοχλήσει κανείς. Γιατί σε αντίθεση με την real βιβλιοθήκη, η online έκδοση δεν κλείνει ποτέ!