Μια πρώτη γνωριμία με την ορειβασία

0
4476

Αν είστε εθισμένοι στην αδρεναλίνη και την περιπέτεια η ορειβασία προσφέρει την απόλυτη εναλλακτική πρόταση για εσάς! Εξερευνήστε τα γεμάτα μυστήριο μονοπάτια και παραδοθείτε στην άγρια ομορφιά του δάσους. Τολμήστε να αψηφήσετε τον νόμο της βαρύτητας και να επιδοθείτε σε μια συναρπαστική αναρρίχηση στα απόκρημνα βράχια του βουνού ανακαλύπτοντας τη μαγεία που κρύβουν. Αν δεν έχετε βιώσει ακόμα την αίσθηση της απόλυτης ελευθερίας που κρύβει η κατάκτηση της ψηλότερης κορυφής ήρθε η ώρα να την ανακαλύψετε.

Θα χρειαστείτε απαραίτητα ειδικά ορειβατικά υποδήματα, ισοθερμικά-fleece ρούχα και σακίδιο

ορειβατικό μποτάκιΞεκινήστε αναζητώντας τα ιδανικά ορειβατικά μποτάκια. Πρέπει απαραίτητα να φτάνουν μέχρι τον αστράγαλο και να έχουν ανάγλυφη σόλα. Τα συγκεκριμένα άρβυλα μάλιστα γλιστράνε πολύ λιγότερο από τα συνηθισμένα παπούτσια ενώ κρατάνε το πόδι σταθερό και απορροφούν τους κραδασμούς. Επενδύστε σε αδιάβροχα μποτάκια είτε σε μεμβράνες αδιαβροχοποίησης και φροντίστε να εφαρμόζουν τέλεια στο πόδι σας με τις κατάλληλες συνθετικές ή μάλλινες κάλτσες.

ρούχα fleeceΣτη συνέχεια κάντε μια βόλτα στην αγορά και προμηθευτείτε τα κατάλληλα ορειβατικά ρούχα. Το παντελόνι πρέπει να είναι άνετο και φαρδύ ενώ συνάμα αδιάβροχο. Αν επιθυμείτε μάλιστα μπορείτε να το συνδυάσετε με ισοθερμικό κολάν. Το μπλουζάκι από την άλλη αν δεν είναι ισοθερμικό πρέπει να είναι απαραίτητα συνθετικό για να μην συγκρατεί ιδρώτα και να συνδυάζεται εύκολα με fleece ζακέτες. Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους πρέπει πάντα να έχετε μαζί σας ένα μπουφάν αδιάβροχο και αντιανεμικό για μεγαλύτερη προστασία.

ορειβατικό σακίδιοΤο σακίδιο είναι αναπόσπαστο κομμάτι του εξοπλισμού σας. Τα πιο καινούργια σακίδια είναι ελαφριά και ανατομικά με ιμάντες στη μέση και στους ώμους ειδικά σχεδιασμένους με μαλακή ενίσχυση για μεγαλύτερη ισορροπία. Είναι σχετικά αδιάβροχα με ειδικές ράβδους που μετακινούνται για να προσαρμόζονται στη ράχη σας και να ταιριάζουν τέλεια. Ο όγκος του μετριέται σε λίτρα και έχει διαφορετικό χώρο για υπνόσακο και πολλές πλάγιες θήκες.

Μην χάσετε την ευκαιρία να έρθετε πιο κοντά στη φύση και να παραδοθείτε σε συναρπαστικές αναβάσεις που θα σας δώσουν μοναδικές εμπειρίες και πολλές ιστορίες να διηγείστε!