Τα οφέλη του ηλεκτρονικού τσιγάρου

1
4646

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο ή αλλιώς e-cigarette θεωρείται ως ένα θαύμα της τεχνολογίας. Μας έρχεται από την μακρινή Κίνα και δεν έχει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας διότι κάθε επιχείρηση παράγει το δικό της εξάρτημα για τη συσκευή. Με πρόσφατη ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου απορρίφθηκε η κατάταξή του στην κατηγορία των φαρμάκων και έκτοτε θεωρείται ως μια εναλλακτική μορφή καπνίσματος.

Τα οφέλη του ποικίλουν και επεκτείνονται σε διάφορες κατηγορίες με πρώτη την ασφάλεια. Ο καπνός του ηλεκτρονικού τσιγάρου δεν είναι προϊόν καύσης επομένως δεν απελευθερώνει όλα τα δηλητηριώδη και καρκινογόνα αέρια όπως το τσιγάρο. Έρευνες που έχουν γίνει αποδεικνύουν πως δεν περιέχει καμία βλαβερή ουσία και θεωρείται ουσιαστικά ακίνδυνο. Παρόλα αυτά διαθέτει την ίδια αίσθηση του καπνίσματος με το κανονικό τσιγάρο και έτσι είναι πιο εύκολο στον χρήστη να κάνει την αλλαγή χωρίς να του φανεί περίεργο.

ofeli-ilektronikou-tsigarou

Ένα επόμενο σημείο που πρέπει να δώσουμε βάση είναι ότι ο ατμός που παράγεται από το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι ακίνδυνος για τους ίδιους όσο και για τους γύρω τους. Γι’ αυτό άλλωστε επιτρέπεται και στους δημόσιους χώρους εκεί που το συμβατικό κάπνισμα απαγορεύεται. Αυτό συμβαίνει ακριβώς όπως προείπαμε διότι δεν είναι προϊόν καύσης. Στη συνέχεια να ξέρετε πως δεν βρωμίζει τα ρούχα, το σπίτι ή εσάς τους ίδιους εκτός μόνο αν προσθέτετε αρωματικές ουσίες όπου τότε θα «βρωμίζουν» βανίλια, μέντα, καραμέλα ακόμα και φράουλα!

Τελευταίο αλλά όχι αμελητέο είναι το οικονομικό όφελος από το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Εκτός από το αρχικό κεφάλαιο η τιμή του συγκεκριμένου προϊόντος συνεχώς πέφτει και η αγορά γίνεται όλο και περισσότερο ανταγωνιστική. Αν αγοράσετε σήμερα το ηλεκτρονικό τσιγάρο θα εξοικονομήσετε τουλάχιστον το 80% των χρημάτων σας μέσα στον επόμενο χρόνο.

Είναι άξιο να αναφέρουμε πως η πρόοδος της επιστήμης και της κοινωνίας μπορεί να αποφέρει τέτοια αποτελέσματα και αυτή είναι μόνο η αρχή. Ήδη εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο χρησιμοποιούν πια το ηλεκτρονικό τσιγάρο έναντι του συμβατικού με θεαματικά αποτελέσματα. Γιατί λοιπόν να μην είσαι και εσύ ένας από αυτούς που θα βιώσουν αυτήν την εμπειρία;