Μοκέτες για επαγγελματικούς χώρους

0
2591

Στην έρευνα αγοράς μοκετών για επαγγελματικούς χώρους πολλά είναι τα θέματα που πρέπει να δώσετε την προσοχή σας με πρώτο και κυριότερο την αντοχή τους στον όγκο της κίνησης.
Συνιστάται σε αυτές τις περιπτώσεις η αγορά υψηλής ποιότητας μοκέτας που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε στιγμές έντονης κινητικότητας. Μεγάλη προσήλωση πρέπει να δώσετε επίσης και στη διαχρονικότητα όσο και στην καλαισθησία της μοκέτας ώστε να σας αποφέρει ένα ευχάριστο και αξιόλογο αποτέλεσμα. Αν λοιπόν τα λάβετε αυτά υπόψη σας η επιλογή της θα είναι παιχνιδάκι.

Έχοντας συμμεριστεί όλα τα παραπάνω το επόμενο βήμα είναι ο υπολογισμός του budget όπου θα σας εξασφαλίσει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Φροντίστε ωστόσο η ποιότητα της μοκέτας να αντανακλά κατάλληλα τον λόγο αξίας/τιμής για ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Αναλογιστείτε το κόστος αυτό ως μία επένδυση που δεν μπορείτε να αποφύγετε. Μια μοκέτα επαγγελματικών προδιαγραφών σίγουρα θα είναι ακριβή αλλά θα αποσβέσει γρηγορότερα σε σύγκριση με μια φτηνότερη.

Σημαντική απόφαση είναι μετέπειτα η επιλογή του τύπου της ίνας, με αυτή της πολυαμιδίου να είναι ανθεκτικότερες καθώς επίσης και να αντέχουν τα λασπωμένα ή βρεγμένα παπούτσια ενώ παράλληλα θα είναι και ευκολότερες στη συντήρηση.
Καθαρά για λόγους αισθητικής δώστε προσοχή στον είδος ύφανσης του πέλους(μαλλιού) όπου μπορεί να είναι ίσιας κοπής(cut pile) ή μπουκλέ ίνας(loop pile).

Στη συνέχεια μετρήστε το εμβαδόν του χώρου σας ώστε να έχετε μια πρώτη εκτίμηση των τετραγωνικών μέτρων που θα χρειαστείτε, συλλογιστείτε όμως ότι θα χρειαστείτε περισσότερα μέτρα λόγω των ενώσεων που θα προκύψουν και της φύρας από τα ρολά κάπου στα 4 μέτρα.

Συγκεκριμένα για επαγγελματικούς χώρους με υπερυψωμένο δάπεδο είναι απαραίτητη η αγορά μοκέτας-πλακάκι όπως ονομάζεται. Αυτού του είδους η μοκέτα στέκεται ακίνητη χωρίς κόλλα και αυτό εξυπηρετεί τον τεχνικό δικτύων στον οποίον θα επιτρέψει την μεγαλύτερη δυνατή πρόσβαση στα καλώδια από κάτω, απλά σηκώνοντας το συγκεκριμένο πλακάκι-μοκέτα.
Η μοναδική αυτή μοκέτα είναι κατάλληλη λόγω του βάρους του υλικού της και για μεγάλες μετακινήσεις καρεκλών με ροδάκια και βαριά χρήση.
Και εμάς τι άλλο μας μένει να πούμε παρά καλές δουλειές!